KlikAanKlikUit vragen

Kan ik verschillende Klikaanklikuit producten door elkaar gebruiken?

Jazeker. Alle zenders die met een A beginnen kunnen direct aan een ontvanger met een A gekoppeld worden (bijvoorbeeld de AYCT-102 aan de ACM-250-LD). De producten beginnend met een Z (Zigbee serie) kunnen niet aan een ontvanger met een A gekoppeld worden.
Een uitzondering zijn de producten beginnend met AL (van de Security lijn). Deze kunnen alleen aan de alarm controller (ALSIR-2000) gekoppeld worden. Deze controller kan dan weer aan de ICS-2000 gekoppeld worden om het alarm systeem aan- en uit te zetten en alarm melding door te krijgen op je smartphone app.
De series die beginnen met een A en met Z kunnen wel aan de ICS-2000 gekoppeld worden, zodat ze via de ICS-2000 wel samen kunnen werken (bijvoorbeeld een AWST-8800 wandzender gebruiken om een ZLED-2709 lamp aan te sturen).

Alle zenders vind je hier.
Alle ontvangers vind je hier.
De Zigbee producten staan hier.


Hi Ik heb vraag over de ACC 3500 wcd En over de awst 9000. Kan ik met de awst de acc aan uit schakelen Wat heb ik nodig om dit resultaat te krijgen? En nog een vraag over de aswt 9000, kan ik met de optie dubbel schakeler. Bijvoorbeeld de acc 3500 e . . .

Je kunt inderdaad de ACC-3500 aan- en uitzetten met de AWST-9000.
Je kunt de beide knoppen van de AWST-9000 koppelen aan verschillende apparaten (dus inderdaad knop 1 aan de ACC-3500 en knop 2 aan de ACM-2300-HZ).


type acm-1000 Bij in schakeling brand lamp goed maar even later gaat lamp zaagt branden. wat kan ik hier aan doen . P Rosier

Ik vermoed dat er een probleem met de ACM-1000 is. Je kunt het beste even contact opnemen met de winkel waar deze gekocht is.


goedemorgen, is het mogelijk de klikaanklikuit rookmelders te koppelen aan een zigbee usb dongle (Home assistant)... gaat dat werken? bedankt alvast gr Henk Zevenhuizen

Niet dat ik weet. Deze rookmelder is ontwikkeld voor koppeling aan de Klikaanklikuit controllers zoals de ICS-2000 en Zigbee Z1 bridge.


Beste Ik heb een Bticino videofoon systeem met bus Ik zou graag een extra deurbel op een andere plaats willen aansluiten en kan hiervoor geen draad meer trekken. Is de Draadloze deurbel met drukknopzender,ACDB-7000BC hiervoor geschikt? Alvast bedank . . .

Als het video systeem een potentiaal vrije uitgang heeft, dan kun je daar de ACDB-7000B zender aan koppelen. 


Wil een zender die 100 meter zend voor pomp en verlichting

Helaas haalt Klikaanklikuit dit niet. Het is buiten maximaal 70 m, en dat is zonder obstakels (muren, oid).

Als er wifi op de plek is van de ontvanger (pomp), dan zou je kunnen kiezen voor een wifi smart switch of schakelaar.


Hoe koppel ik een ontvanger aan de zon op/onderlangs tijden met de ICS-2000?

Je moet eerst de module aan de ICS-2000 koppelen. Vervolgens kun je een regel aanmaken in de ICS-2000 die getriggerd wordt door zonsondergang en zonsopgang.


Draadloze deur- en raamsensor ACST-606 Met welk type bel van KLIK AAN UIT is deze te koppel Graag ontvanger in wcd

Je kunt deze aan elk type deurbel koppelen van Klikaanklikuit: de WCD versies zijn : ACDB-7000C en ACDB-8000C.


U schrijft dat de led driver dimbaar PCD-16-1400B geschikt is voor de laagspannings domotica dim module van klikaanklikuit ACM-250-LD. Dit is toch een 230V dimmer die voor de led driver wordt aangesloten, of kan ik die ook na de led driver monteren? . . .

Dit kan inderdaad met een ACM-250-LD. Deze komt dan vóór de LED driver (dus tussen de 230V aansluiting en de LED driver).


Ik heb een AWST6000 van KAKU en een lamp ALED2709 van KAKU. Ik krijg deze niet gekoppeld. Ik heb nog 2 sets in huis, die werken perfect. Wat kan ik nog doen om de set wel te laten werken? Groet, Wim

Je moet de lamp in koppelmode zetten en daarna de AWST-6000 van DEL naar SET zetten.
Als dat niet werkt, dan moet je even contact opnemen met de winkel waar je de spullen gekocht hebt.


L.S., ik heb een afstandsbediening TMT-502 model 70020. Ik wil hiermee de bediening van de zonwering via de ISC200 regelen. Alleen de CS wil het signaal niet herkennen. Afstandsbediening werk wel op de sun-500 dus is niet defect. M.vr.gr. K.Lanser . . .

De TMT-502 werkt niet samen met de ICS-2000 (de TMT-502 is meer dan 15 jaar oud en heeft een ander systeem van coderen).
Afstandsbedieningen van Klikaanklikuit die beginnen met een A kunnen wel aan de ICS-2000 gekoppeld worden


ik wil een bestaande wisselschakelaar vervanger door een klikaanklikuit schakelaar. is dat mogelijk? dus een betaande wissel schakelaar en een klikaanklikuit schakelaar. ontvanger komt in de centraaldoos. groet bert

Er zijn diverse mogelijkheden:

1. Ontvanger inbouwen achter je schakelaar die de lamp kan schakelen en waar de schakelaar ook op aangesloten wordt.
Hiermee kun je de bestaande schakelaar blijven gebruiken en op afstand bedienen (met een afstandsbediening of internet controller).
https://www.domoticahouse.nl/nl/inbouw-schakelaar-acm-2300-hc

2. Een zender achter je bestaand schakelaar plaatsen en een ontvanger inbouwen bij de lamp (de lokale schakelaar zit dan niet meer op 230V spanning):
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-inbouw-schakelaar-awmt003
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-inbouw-schakelmodule-2000-watt-acm-2000


Welke module moet ik kiezen voor het dimmen van LED

Als het een lamp is die via een wandschakelaar is aangesloten, dan kun je kiezen voor een inbouw DIM module zoals de ACM-250-LD.
Deze kun je tussen de wandschakelaar en de LED lamp plaatsen.
Via de lokale schakelaar en via een Klikaanklikuit afstandsbediening (model beginnend met een A), zoals de AYCT-202, kun je deze dan dimmen.
Als het een lamp is die in het stopcontact zit, dan kun je een ACC-250-LD nemen en dezelfde afstandsbediening.

Van de stopcontact module is er ook een promotieset


Ik heb al lange tijd een 6 tal kaku ontvangers type APC3-2300R in combinatie met de afstandbediening (zender) ATMT 502. Ik heb vandaag de kaku schemerschakelaar ABST 604 gekocht. Deze schakelaar werkt niet. Het programmeren volgens de gebruiksaanwij . . .

De ABST-604 kan geen storing veroorzaken voor de ATMT-502.
Beiden zijn zenders die slechts korte pulsen geven.
Wellicht zijn de APC3 ontvangers de programmering van de ATMT zender kwijtgeraakt (door een reset oid).
Opnieuw programmeren lost dan meestal het probleem op.


Hallo, kan de ICS-2000 ook communiceren met de 433Hz systeem van Simu (rolluiken) net als met Somfy? Arjan

Nee, helaas wordt alleen Somfy ondersteund.


Bestaat er een draadloze video deurbel die ik kan koppellen aan de ICS-2000 controller?

Nee, er is geen draadloze video deurbel die direct aan de ICS-2000 gekoppeld kan worden.
Wat wel mogelijk is, om bijvoorbeeld de Doorbird te gebruiken en dan een Klikaanklikuit zender module (zoals de AWMT-003) te gebruiken om een signaal naar de ICS-200 te sturen:

https://www.domoticahouse.nl/nl/doorbird-ds101s-ip-video-deurbel

https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-inbouw-schakelaar-awmt003


Alle onderdelen staan op groen ingeschakeld echter het alarm gaat af voordat de app zegt dat hij ingeschakeld is, batterijen zijn gewisseld.

Bij installatie zijn de sensoren eerst aan de sirene gekoppeld en daarna pas aan de ICS-2000. Dit kan enige tijd goed gaan, maar uiteindelijk krijg je een conflict en kan de sirene plots afgaan. Het is te adviseren de sirene te resetten en direct te koppelen aan de ICS-2000.


Ik wil de ACM-3000H2 schakelen met mijn smartfone, heb altijd ICS 2000 nodig om dit via mijn WiFi te schakelen.

Ja, er is altijd een internet controller nodig om Klikaanklikuit producten via smartphone te kunnen bedienen. 
Alleen Smartlife producten werken zonder controller en worden direct vanuit een app aangestuurd.


Kunnen de ontvangers van de starterset APC3-2300R gekoppeld worden met een ics-1000

Ja, dat is wel mogelijk voor de ontvangers (stekkers uit de set). De afstandsbediening kan helaas niet gekoppeld worden aan de ICS-1000 omdat deze alleen zend en niet ontvangt.


Hoi hoelang is het snoer van deze camera moet door het dakkapel naar binnen dus moet zeker drie meter zijn dank je wel alvast

De totale lengte van de draad is 2,50 m, echter het is een adapter/stekker die eenvoudig te verlengen is met een 230V verlengkabel.


kan ik met klik aan klik uit raamschakelaar een Honeywell everhome aansturen. zodat bij deur openen de verwarming omlaag of uit gaat

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Evohome is een los systeem met een eigen draadloos protocol.


Hoi, bestaat er een zender die zonder batterijen werkt, aan te sluiten op 12Vdc of 230Vac?

Klikaanklikuit heeft geen zender zonder batterijen. De knoopcel die in een AWMT-003 of 230 zit, gaat wel enkele jaren mee.


Kan ik een AGC-200 buiten dimmer ook koppelen aan het ICS-2000 systeem? En hoe doe je dat dan? Bij voorbaat dank

Ja,. dat is mogelijk. Deze wordt net als alle andere Klikaanklikuit ontvangers aan de ICS-2000 gekoppeld, door een ontvanger aan te maken en de stappen te volgen die aangegeven worden in de app.


hoe koppel ik de AGC-3500 aan de ICS-2000?

Hetzelfde als elke andere ontvanger: maak een schakelaar aan in de app. Daarna de stekker in het stopcopntact en binnen 5 sec op de app op 'verbinden' klikken. Daarna zal de ontvanger 3 x klikken als bevestiging.


Wanneer komt de klik aan klik uit ontvanger ACDB-7000c binnen. Graag reactie. Met vriendelijke groet, W Maas.

Deze komt niet meer binnen maar is vervangen door de ACDB-8000C.
Eventueel hebben we nog wel een set ACDB-7000BC met daarin een ACDB-7000C en ACDB-7000B.


geachte heer/mevrouw, ik wil graag aan beide zijden van mijn garage spotjes plaatsen. nu ben ik benieuw dat als ik aan beide zijden ook een Klik aan klik uit bewegingssensor plaats. ik per sensor ook alle lampen aan beide zijden kan bedienen. Daarna . . .

Ja, dat is geen probleem. Aan één ontvanger kunnen meerdere zenders (minimaal 6) gekoppeld worden.
Dat kan een bewegingsmelder, maar ook een afstandsbediening, ICS-2000 of draadloze wandschakelaar zijn.
En andersom kan elke zender ook aan meerdere ontvangers gekoppeld worden.


Hallo, Wij hebben het model ACDB-7000AC item 70085 van jullie. Nu lijkt het erop dat er in de buurt iemand ook op dezelfde golflengte een soortgelijk deurbel heeft. Kan ik hier iets aan doen? Hoor/lees graag. Met vriendelijke groet, Ronald Dubbink 0 . . .

Je kunt de deurbel een keer resetten en opnieuw koppelen. Dan wordt een nieuwe code gedeeld.


alarm ging af van nacht niets aan de hand ui gedaan vanmorgen aan gezet ging meteen het alarm af wat is er loos.

Meestal is dan één van de sensoren niet goed verbonden/los contact of zit de sensor van de sirene niet goed (achter op de sirene).


Hoi, Ik ben op zoek naar een hygrometer die compatible is met kaku ics 2000. Bij voorkeur dat ik ook history kan loggen, maar in ieder geval dat ik er kaku acties aan kan hangen. Hebben jullie een tip voor me? bvd Roger

Dat is deze:
https://www.domoticahouse.nl/nl/zths-100-temperatuur-en-luchtvochtigheid-sensor

Er is wel een software update nodig van de ICS-2000 die per komende week beschikbaar komt (half april).


Hoe sluit ik 1 lamp aan ipv 2

Gewoon, door maar één kanaal (01 + COM) te gebruiken, eventueel in combinatie met schakelaar 1 (S1).


waar zit batterij indicatie lampje ACST-606 ?

Deze sensor bevat geen batterij indicatie lampje.

Als je een ICS-2000 gebruikt, dan kun je ook de ZCST-808 gebruiken. Dit is een 2-weg sensor (Zigbee) waarvan de batterijstatus in de ICS-2000 app zichtbaar is.


Kan ik met de AMU-500 de 24V spoel van een magneetrelais schakelen? met magneetrelais schakelt vervolgens de 3-fase motor van een jetstream.

Ja hoor, dat is geen probleem. De AMU-500 is een potentiaalvrij relais.


Ik wil 4 LED lichten12 V in de camper dimmen met 1 dimmer/afstandsbediening. Wat heb ik hiervoor nodig ? is er een aansluitschema ?

Daarvoor kun je de ACM-LV24 gebruiken in combinatie met bv een AYCT-102:
https://www.domoticahouse.nl/nl/acm-lv24-mini-12-24-v-led-dimmer
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-afstandsbediening-16-kanaals-ayct102-8713439700565


De bel geef geen contact met de ontvanger kan ik dat druk bel kasje apart bestellen.die het wel doet Model acdb 6600ac

De 6600C is los leverbaar. Daarvoor in de plaats is er ook de 9000C. Deze kun je ook gewoon koppelen met je bestaande zender.

https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-draadloze-deurbel-acdb6600c
https://www.domoticahouse.nl/nl/draadloze-deurbel-acdb-9000c


Ik heb een schakelaar op de verkeerde plek zitten.

Als je bij een verbouwing een schakelaar op de verkeerde plek hebt zitten, en geen nieuwe leidingen wilt maken, dan is het met KlikAanKlikUit prima op te lossen.
Bij de lamp wordt een schakel module ingebouwd, zoals de ACM-1000. Daarnaast wordt op de nieuwe plek een draadloze wandschakelaar geplaatst, zoals de AWST-8800. Deze is vlak van de achterzijde, dus er is geen inbouwdoos nodig.


Kan ik met de afstandsbediening uit de APC3-2300R set ook meer dan 3 apparaten schakelen?

De afstandsbediening van de APC3 set kan 3 verschillende kanalen apart aan.
Aan elk kanaal kun je één of meerdere ontvangers koppelen.
Met 1 knop zou je bijvoorbeeld 2 of zelfs meer ontvangers tegelijk kunnen aansturen.
Je kunt ze alleen dan niet meer los van elkaar aan/uit doen.

Als je dat wilt, kun je beter deze afstandsbediening nemen:
AYCT-102

Daar kun je 12 verschillende ontvangers apart mee schakelen en dimmen.

Er is geen 2300 Watt set (APC-set) met deze afstandsbediening. Dan kom je op een 3500 Watt set:
ACC2-3500R

Het is dan gunstiger om
1 x APC3-2300R 
1 x ACC-2300
1 x AYCT-102 


ZTHS-100 temperatuur/vocht sensor vragen

Met welke frequentie rapporteert de ZTHS-100 temperatuur en vochtigheid?
-> De ZTHS-100 rapporteert elke seconde op een frequentie van 2.4 Ghz. Daarnaast bij een temperatuur stijging of daling van 1 graad.

Hoe lang gaat de batterij (CR-2450) normaal gesproken mee?
-> De batterij heeft een levensduur van ongeveer een jaar.

Klopt het, dat na de toevoeging in de ICS-2000 er een lamp toegevoegd/gekoppeld wordt aan de sensor?
-> Dit klopt. Na het toevoegen van de sensor kan door middel van het regelsysteem een regel aan worden gemaakt waarmee op een waarde van de gemeten temperatuur of luchtvochtigheid een actie kan worden uitgevoerd, zoals bijv. een lamp te schakelen


Kan ik de modules via internet (met smartphone) bedienen?

Ja, dat is mogelijk met behulp van een ICS-2000 internet controller.
Deze zorgt voor de koppeling tussen je modules en internet.
De app op je smartphone communiceert dan met de ICS-2000 en deze stuurt opdrachten naar de ICS-2000.

Deze controller kan echter veel meer. Je kunt hierin ook allerlei (automatische) scene maken. Bijvoorbeeld dat je lampen aangaan op een bepaalde tijd. Of zelfs dat ze aan moeten als de zon ondergaat.
Tevens kun je lampen combineren tot een scene. Bijvoorbeeld TV kijken. Waarbij dan een aantal lampen aangezet worden en de gordijnen dichtgedaan worden.


Hoe kan ik Startline en Premiumline met elkaar combineren?

Het combineren van de Start Line en de Premium Line

De nieuwe Premium Line brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo bevat deze productlijn o.a. RGB lampen welke instelbaar zijn in kleur, en biedt dit systeem de mogelijkheid om ook in de app terug te zien of een lamp aan of uit staat. 
De Premim Line werkt op een ander protocol (Zigbee) dan de reguliere KlikAanKlikUit Start Line (433 Mhz). Hierdoor zijn producten uit de verschillende productlijnen niet direct met elkaar te koppelen. 

De ICS-2000 Control Station biedt hier de oplossing, aangezien dit product zowel met het nieuwe Zigbee protocol als met het reguliere KlikAanKlikUit assortiment compatibel is. 
Overigens werkt dit niet met de ZYCT-202 Afstandsbediening, deze afstandsbediening is dus alleen compatibel met de Premium Line producten.

Schakelen via regels

De oplossing om beide systemen aan elkaar te koppelen is relatief eenvoudig: koppel een reguliere Start Line zender aan de ICS-2000 en koppel een Premium Line product aan de ICS-2000. Stel vervolgens een regel in, waarmee je aangeeft welke lamp er ingeschakeld dient te worden bij welk signaal. 

Ter illustratie, onderstaand een stappenplan om een Premium Line RGB kleurenlamp te bedienen met een reguliere KlikAanKlikUit Start Line buitensensor.

Stap 1: Koppel de APIR-2150 Sensor aan de ICS-2000.

  1. Druk in de app op een kamer om deze te openen

  2. Druk op de + knop bovenaan het scherm om een nieuw apparaat toe te voegen

  3. Voer een naam in voor het apparaat dat wordt toegevoegd, bijvoorbeeld: "Sensor achter"

  4. Druk op TOEVOEGEN (ADD)

  5. Kies de "KlikAanKlikUit" productlijn en ga naar de zender die je wilt toevoegen

  6. Volg de instructies in de app

Stap 2: Koppel de ZLED-RGB9 LED Lamp aan de ICS-2000.

  1. Druk in de app op een kamer om deze te openen

  2. Druk op de + knop bovenaan het scherm om een nieuw apparaat toe te voegen

  3. Voer een naam in voor het apparaat dat wordt toegevoegd, bijvoorbeeld: "Sta lamp"

  4. Druk op TOEVOEGEN (ADD)

  5. Kies de "Trust Smart Home Zigbee lijn" klik op de Premium Line Lamp om deze toe te voegen

  6. Volg de instructies in de app

Stap 3: Regel toevoegen

  1. Ga naar de MEER in de menubalk en druk op REGELS

  2. Druk op de + knop bovenaan het scherm om een nieuwe regel toe te voegen

  3. Druk op REGEL

  4. Voer een naam in voor de regel die wordt toegevoegd, bijvoorbeeld: "Beweging achter", en druk op OK

  5. Voeg een trigger toe door op de + knop te drukken naast triggers.

  6. Kies BEWEGING GEDETECTEERD en kies de sensor die in stap 1 is toegevoegd, in dit voorbeeld "Sensor achter".

  7. Voeg een actie toe door op de + knop te drukken naast acties.

  8. Selecteer een actie bij de lamp die in stap 2 is toegevoegd, in dit voorbeeld "Sta lamp". 
   De actie in het voorbeeld is het selecteren van kleur groen, en het inschakelen van de lamp (zie afbeelding 1). 
   (Vergeet niet om een dimwaarde of "aan" te selecteren, alleen het selecteren van kleur schakelt de lamp niet in.)

  9. De gekozen triggers en acties worden getoond (zie afbeelding 1). Druk nogmaals op BEVESTIGEN (CONFIRM) om de regel op te slaan.

  10. De regel is nu toegevoegd.

Conclusie

Je hebt nu een werkende regel ingesteld, welke ervoor zal zorgen dat de RGB lamp op de kleur groen wordt ingeschakeld zodra er beweging gedetecteerd wordt. Middels dezelfde stappen kun je een regel toevoegen voor het uitschakelen van de lamp op het moment dat er geen beweging meer gedetecteerd wordt. 

Uiteraard kun je op dezelfde manier tevens andere KlikAanKlikUit zenders, zoals een afstandsbediening of wandschakelaar, een lamp uit de Premium Line laten bedienen.


Ik heb een schakelaar op een verkeerde plek zitten. Is dit op te lossen met KlikAanKlikUit?

Wij krijgen regelmatig de vraag van klanten die na een verbouwing een probleem met de locatie van een schakelaar hebbe. Deze is achter een kast of andere onbereikbare plek gekomen.
De vraag is dan, of dit op te lossen is met een draadloze ontvanger.
Het antwoord is eenvoudig: Ja. 
Er zijn diverse mogelijkheden, maar de eenvoudigste is een draadloze ontvanger, zoals de ACM-2300-HC bij de lamp te plaatsen en op een andere plek een draadloze wandzender te plaatsen, zoals de AWST-8800.
Wil je je eigen schakelmateriaal gebruiken, dan kun je ook een schakelaar gebruiken (spanningsloos) en daar een draadloze zender aan koppelen, de AWMT-003.

Heb je geen fase (bruine draad) bij de lamp, dan kun je er ook voor kiezen de schakelaar die je niet meer gebruikt, permanent aan te laten staan. Je hebt dan nul (blauw) en zwart (schakel) bij de lamp, maar de zwarte zit dan permanent aangesloten op de fase.
Hierdoor heb je fase en nul bij de lamp waarop je de ACM-2300-HC kunt aansluiten. De lamp komt dan op de lamp aansluiting van de ACM-2300-HC te zitten. De lokale schakelaar aansluiting op de ACM-2300-HC wordt dan niet gebruikt.


Klikaanklikuit : Dimmen of schakelen (of beiden)

Dim of schakel jouw verlichting voortaan draadloos met KlikAanKlikUit. Bedien je verlichting binnen no-time draadloos met één van de stopcontact ontvangers of ga voor de direct dimbare ALED lampen. Met de inbouwontvangers kun je het draadloos comfort zelfs volledig wegwerken in de muur of het plafond.

Even dimmen
Van een avond lezen op de bank tot een romantisch etentje, met de dimmers van KlikAanKlikUit pas je de intensiteit van de verlichting eenvoudig aan naar wens. Creëer snel een aangename sfeer in huis door de verlichting direct te dimmen met bijvoorbeeld de AYCT-202 afstandsbediening of i.c.m. de ICS-2000 app. Of activeer de speciale dimmode van bijvoorbeeld de AWST-8800 wandschakelaar. Schakelen kun je met een dimmer van Klikaanklikuit ook : gewoon de intensiteit op 0% zetten. De gebruikte lampen moeten natuurlijk wel dimbaar zijn.
Heb je een (bv staande) lamp met een dimmer in de snoer, dan kun je deze op afstand schakelen (bv door gebruik te maken van een plugin schakelen). Dimmen op afstand is dan helaas niet mogelijk.

Altijd & overal te schakelen!
Verander eenvoudig de inrichting van jouw huis, zonder rekening te houden met bestaande wandschakelaars. De draadloze wandschakelaars van KlikAanKlikUit zijn namelijk eenvoudig op elke gewenste locatie te plaatsen. Zo kun je altijd & overal de verlichting draadloos gaan schakelen. Gebruik de meegeleverde dubbelzijdige tape of schroeven en bevestig de wandschakelaar op de muur, op hout of zelfs op tegels. Beleef ultieme flexibiliteit, zonder gedoe!


2 afzonderlijke lampen met één module schakelen

Om 2 lampen op verschillende plaatsen gelijktijdig te bedienen (afzonderlijk laten schakelen), kan gebruik gemaakt worden van de de ACM-3-3500 en zender AWST-8802 of AGST-8802. In dit geval vervalt de bestaande schakelaar (op de ACM-3-3500 kan geen lokale schakelaar aangesloten worden).
Wil de bestaande schakelaar blijven gebruiken, kies dan voor de ACM-3000H2. Deze kan ook met een lokale schakelaar bediend worden (naast de draadloze schakelaar).


Kan de ICS-2000 lampen aanzetten bij een Alarm melding van de ALSIR-2000?

Jazeker.

Als je de ALSIR-2000 aan de ICS-2000 gekoppeld hebt, kun je in de APP regels maken die getriggerd worden door een alarm melding.
Je kunt dan niet alleen lampen of rolluiken bedienen, maar elk apparaat wat aan de ICS-2000 gekoppeld is, aan- of uitzetten.


Led lampen dimmen met acd-200 / acm-100 / acm-250

Elke soort lamp (gloeilamp, halogeen of dimbare LEd lamp) heeft een ander dimbereik. Daarom dient u altijd eerst de laagste dimwaarde in te stellen voor het type verlichting dat is aangesloten. 
Dit doet u als volgt: 
Zet eerst de lamp aan met een zender (bijvoorbeeld de afstandsbediening). 
Druk twee keer kort achter lkaar op de verbindknop. De LED indicator gaat knipperen en de verlichting dimt naar een bepaalde dimwaarde (dit is de fabrieksinstelling of de laatst ingestelde dimwaarde). 
Stuur een uit-signaal met de zender. Hierdoor wordt de verlichitng één stand lager gedimd (zwakker). Steeds als u een uit-signaal stuurt, kunt u op deze wijze de verlichting één stand lager laten branden. In totaal zijn er acht dimstanden (acht is de hoogste stand, één is de laagste stand). 
Zodra u de dimwaarde één stap te laag heeft ingesteld, gaat de verlichting knipperen of zelfs uit. Druk dan op de "aan" toets om de dimwaarde weer één stap hoger in te stellen. Zo bepaalt u voor de aangesloten verlichting de juiste ondergrens.
Druk nu twee keer kort achter elkaar op de verbindknop om de gekozen dimwaarde als ondergrens op te slaan.
Ter bevestiging schakelt de verlichting eerst aan/uit en schakelt daarna in op de laagste dimwaarde.


Ik heb (kerst)verlichting op een plugin schakelaar (zoals de AGC-3500) die blijft knipperen in de UIT stand

De elektronica in de schakelmodules is Fase en Nul gevoelig (bruine en blauwe stroomdraad). Omdat in Nederland de stekkers op 2 verschillende manieren geplaatst kunnen worden, leidt dit wel eens tot problemen.

Zit de stekker er 'verkeerd' om in, dan wordt de nul geschakeld en niet de fase.
Je kunt dit testen door de stekker op zijn kop in het stopcontact te stoppen. 
Hiermee is het probleem normaal gesproken verholpen.

In België kun je de stekker maar op één manier plaatsen, maar kan het ook zijn dat de draden in het stopcontact verkeerd om geplaatst zijn. Door deze om te draaien is het probleem ook te verhelpen.


Wat moet ik doen als ik de camera niet kan koppelen?

Als het scannen van de code op uw telefoon scherm niet lukt tijdens het installeren, let dan op de volgende punten:

Voordat u de installatie begint:

 1. Update de KlikAanKlikUit Next App naar de nieuwste versie.
 2. De camera werkt alleen op  2,4Ghz Wifi-netwerken. Zorg dat uw telefoon hiermee verbonden is (en niet met 5Ghz Wifi)
 3. Als u de camera al eerder heeft geïnstalleerd, dient u deze eerst te resetten. (druk zo’n 15 seconden op de reset knop totdat de camera zacht klikt) Verwijder de camera dan ook uit de App. Wacht enkele minuten voordat u de installatie in de App begint.
 4. Zorg dat u de installatie dichtbij uw Wifi router uitvoert.
 5. Controleer vooraf goed of u het juiste Wifi wachtwoord heeft. 
 6. Controleer of de rode infrarood LEDs van de camera niet aan staan. Als dit wel zo is, zorg dan voor meer omgevingslicht, door bijvoorbeeld dichter bij een raam te staan (overdag of in goed verlichte ruimte).

Tijdens het installeren/scannen:

 1. Het scannen duurt gemiddeld zo’n 10-30 seconden (er wordt een WiFi verbinding opgezet en de verbinding wordt gecheckt).
 2. Zorg dat de telefoon en camera niet bewegen tijdens het scannen.
 3. Zorg dat de afstand van camera naar telefoon ongeveer 10 cm is. Varieer eventueel de afstand langzaam tussen 10 en 20 cm.
 4. Gebruik in uw zelf gekozen gebruikersnaam en paswoord voor de camera geen spaties. 

Als dit nog niet werkt, sluit de installatie af en controleer het volgende punt goed:

 • Controleer of het Wifi netwerk 2,4 Ghz is.  Zet eventueel uw 5Ghz Wifi netwerk tijdelijk UIT in uw Wifi router instellingen.
 • Controleer uw Wifi netwerk naam en paswoord door met deze gegevens (opnieuw) in te loggen met een telefoon, tablet of laptop.
 • Probeer de installatie met een andere/nieuwere telefoon.
 • Om als laatste te proberen: als uw Wifi netwerk naam speciale karakters in zich heeft, verwijder deze karakters.

Als uw Wifi netwerk naam niet automatisch herkend wordt tijdens installatie, bekijk de oplossing hieronder.


Hallo kunnen we het Qubino flush 2 relais gebruiken om het tele contact te bedienen wat op een Honeywell chronotherm touch zit? Het relais willen we dan met 230 volt aansluiten op het netwerk en 1 contact gebruiken voor tele aansluitng op I1 en Q1 V . . .

Dan is er een interface relais nodig (230V gestuurd).
Je kunt ook een Qubino 1D relais gebruiken. Deze is potentiaalvrij en heeft dus geen extra interface relais nodig.


De afstandsbediening van mijn set typeapa-1500r is stuk. Is deze bij te bestellen, dus zonder de 3stekkerdozen?

Nee, deze specifieke niet. Maar je kunt elke willekeurige Klikaanklikuit afstandsbediening gebruiken (die met een A begint).
https://www.domoticahouse.nl/nl/zenders-klikaanklikuit