KlikAanKlikUit vragen

Kan ik verschillende Klikaanklikuit producten door elkaar gebruiken?

Jazeker. Alle zenders die met een A beginnen kunnen direct aan een ontvanger met een A gekoppeld worden (bijvoorbeeld de AYCT-102 aan de ACM-250-LD). De producten beginnend met een Z (Zigbee serie) kunnen niet aan een ontvanger met een A gekoppeld worden.
Een uitzondering zijn de producten beginnend met AL (van de Security lijn). Deze kunnen alleen aan de alarm controller (ALSIR-2000) gekoppeld worden. Deze controller kan dan weer aan de ICS-2000 gekoppeld worden om het alarm systeem aan- en uit te zetten en alarm melding door te krijgen op je smartphone app.
De series die beginnen met een A en met Z kunnen wel aan de ICS-2000 gekoppeld worden, zodat ze via de ICS-2000 wel samen kunnen werken (bijvoorbeeld een AWST-8800 wandzender gebruiken om een ZLED-2709 lamp aan te sturen).

Alle zenders vind je hier.
Alle ontvangers vind je hier.
De Zigbee producten staan hier.


Hi Ik heb vraag over de ACC 3500 wcd En over de awst 9000. Kan ik met de awst de acc aan uit schakelen Wat heb ik nodig om dit resultaat te krijgen? En nog een vraag over de aswt 9000, kan ik met de optie dubbel schakeler. Bijvoorbeeld de acc 3500 e . . .

Je kunt inderdaad de ACC-3500 aan- en uitzetten met de AWST-9000.
Je kunt de beide knoppen van de AWST-9000 koppelen aan verschillende apparaten (dus inderdaad knop 1 aan de ACC-3500 en knop 2 aan de ACM-2300-HZ).


type acm-1000 Bij in schakeling brand lamp goed maar even later gaat lamp zaagt branden. wat kan ik hier aan doen . P Rosier

Ik vermoed dat er een probleem met de ACM-1000 is. Je kunt het beste even contact opnemen met de winkel waar deze gekocht is.


goedemorgen, is het mogelijk de klikaanklikuit rookmelders te koppelen aan een zigbee usb dongle (Home assistant)... gaat dat werken? bedankt alvast gr Henk Zevenhuizen

Niet dat ik weet. Deze rookmelder is ontwikkeld voor koppeling aan de Klikaanklikuit controllers zoals de ICS-2000 en Zigbee Z1 bridge.


Beste Ik heb een Bticino videofoon systeem met bus Ik zou graag een extra deurbel op een andere plaats willen aansluiten en kan hiervoor geen draad meer trekken. Is de Draadloze deurbel met drukknopzender,ACDB-7000BC hiervoor geschikt? Alvast bedank . . .

Als het video systeem een potentiaal vrije uitgang heeft, dan kun je daar de ACDB-7000B zender aan koppelen. 


Wil een zender die 100 meter zend voor pomp en verlichting

Helaas haalt Klikaanklikuit dit niet. Het is buiten maximaal 70 m, en dat is zonder obstakels (muren, oid).

Als er wifi op de plek is van de ontvanger (pomp), dan zou je kunnen kiezen voor een wifi smart switch of schakelaar.


Hoe koppel ik een ontvanger aan de zon op/onderlangs tijden met de ICS-2000?

Je moet eerst de module aan de ICS-2000 koppelen. Vervolgens kun je een regel aanmaken in de ICS-2000 die getriggerd wordt door zonsondergang en zonsopgang.


Draadloze deur- en raamsensor ACST-606 Met welk type bel van KLIK AAN UIT is deze te koppel Graag ontvanger in wcd

Je kunt deze aan elk type deurbel koppelen van Klikaanklikuit: de WCD versies zijn : ACDB-7000C en ACDB-8000C.


U schrijft dat de led driver dimbaar PCD-16-1400B geschikt is voor de laagspannings domotica dim module van klikaanklikuit ACM-250-LD. Dit is toch een 230V dimmer die voor de led driver wordt aangesloten, of kan ik die ook na de led driver monteren? . . .

Dit kan inderdaad met een ACM-250-LD. Deze komt dan vóór de LED driver (dus tussen de 230V aansluiting en de LED driver).


Ik heb een AWST6000 van KAKU en een lamp ALED2709 van KAKU. Ik krijg deze niet gekoppeld. Ik heb nog 2 sets in huis, die werken perfect. Wat kan ik nog doen om de set wel te laten werken? Groet, Wim

Je moet de lamp in koppelmode zetten en daarna de AWST-6000 van DEL naar SET zetten.
Als dat niet werkt, dan moet je even contact opnemen met de winkel waar je de spullen gekocht hebt.


L.S., ik heb een afstandsbediening TMT-502 model 70020. Ik wil hiermee de bediening van de zonwering via de ISC200 regelen. Alleen de CS wil het signaal niet herkennen. Afstandsbediening werk wel op de sun-500 dus is niet defect. M.vr.gr. K.Lanser . . .

De TMT-502 werkt niet samen met de ICS-2000 (de TMT-502 is meer dan 15 jaar oud en heeft een ander systeem van coderen).
Afstandsbedieningen van Klikaanklikuit die beginnen met een A kunnen wel aan de ICS-2000 gekoppeld worden


ik wil een bestaande wisselschakelaar vervanger door een klikaanklikuit schakelaar. is dat mogelijk? dus een betaande wissel schakelaar en een klikaanklikuit schakelaar. ontvanger komt in de centraaldoos. groet bert

Er zijn diverse mogelijkheden:

1. Ontvanger inbouwen achter je schakelaar die de lamp kan schakelen en waar de schakelaar ook op aangesloten wordt.
Hiermee kun je de bestaande schakelaar blijven gebruiken en op afstand bedienen (met een afstandsbediening of internet controller).
https://www.domoticahouse.nl/nl/inbouw-schakelaar-acm-2300-hc

2. Een zender achter je bestaand schakelaar plaatsen en een ontvanger inbouwen bij de lamp (de lokale schakelaar zit dan niet meer op 230V spanning):
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-inbouw-schakelaar-awmt003
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-inbouw-schakelmodule-2000-watt-acm-2000


Welke module moet ik kiezen voor het dimmen van LED

Als het een lamp is die via een wandschakelaar is aangesloten, dan kun je kiezen voor een inbouw DIM module zoals de ACM-250-LD.
Deze kun je tussen de wandschakelaar en de LED lamp plaatsen.
Via de lokale schakelaar en via een Klikaanklikuit afstandsbediening (model beginnend met een A), zoals de AYCT-202, kun je deze dan dimmen.
Als het een lamp is die in het stopcontact zit, dan kun je een ACC-250-LD nemen en dezelfde afstandsbediening.

Van de stopcontact module is er ook een promotieset


Ik heb al lange tijd een 6 tal kaku ontvangers type APC3-2300R in combinatie met de afstandbediening (zender) ATMT 502. Ik heb vandaag de kaku schemerschakelaar ABST 604 gekocht. Deze schakelaar werkt niet. Het programmeren volgens de gebruiksaanwij . . .

De ABST-604 kan geen storing veroorzaken voor de ATMT-502.
Beiden zijn zenders die slechts korte pulsen geven.
Wellicht zijn de APC3 ontvangers de programmering van de ATMT zender kwijtgeraakt (door een reset oid).
Opnieuw programmeren lost dan meestal het probleem op.


Hallo, kan de ICS-2000 ook communiceren met de 433Hz systeem van Simu (rolluiken) net als met Somfy? Arjan

Nee, helaas wordt alleen Somfy ondersteund.


Bestaat er een draadloze video deurbel die ik kan koppellen aan de ICS-2000 controller?

Nee, er is geen draadloze video deurbel die direct aan de ICS-2000 gekoppeld kan worden.
Wat wel mogelijk is, om bijvoorbeeld de Doorbird te gebruiken en dan een Klikaanklikuit zender module (zoals de AWMT-003) te gebruiken om een signaal naar de ICS-200 te sturen:

https://www.domoticahouse.nl/nl/doorbird-ds101s-ip-video-deurbel

https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-inbouw-schakelaar-awmt003


Alle onderdelen staan op groen ingeschakeld echter het alarm gaat af voordat de app zegt dat hij ingeschakeld is, batterijen zijn gewisseld.

Bij installatie zijn de sensoren eerst aan de sirene gekoppeld en daarna pas aan de ICS-2000. Dit kan enige tijd goed gaan, maar uiteindelijk krijg je een conflict en kan de sirene plots afgaan. Het is te adviseren de sirene te resetten en direct te koppelen aan de ICS-2000.


Ik wil de ACM-3000H2 schakelen met mijn smartfone, heb altijd ICS 2000 nodig om dit via mijn WiFi te schakelen.

Ja, er is altijd een internet controller nodig om Klikaanklikuit producten via smartphone te kunnen bedienen. 
Alleen Smartlife producten werken zonder controller en worden direct vanuit een app aangestuurd.


Kunnen de ontvangers van de starterset APC3-2300R gekoppeld worden met een ics-1000

Ja, dat is wel mogelijk voor de ontvangers (stekkers uit de set). De afstandsbediening kan helaas niet gekoppeld worden aan de ICS-1000 omdat deze alleen zend en niet ontvangt.


Hoi hoelang is het snoer van deze camera moet door het dakkapel naar binnen dus moet zeker drie meter zijn dank je wel alvast

De totale lengte van de draad is 2,50 m, echter het is een adapter/stekker die eenvoudig te verlengen is met een 230V verlengkabel.


kan ik met klik aan klik uit raamschakelaar een Honeywell everhome aansturen. zodat bij deur openen de verwarming omlaag of uit gaat

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Evohome is een los systeem met een eigen draadloos protocol.


Hoi, bestaat er een zender die zonder batterijen werkt, aan te sluiten op 12Vdc of 230Vac?

Klikaanklikuit heeft geen zender zonder batterijen. De knoopcel die in een AWMT-003 of 230 zit, gaat wel enkele jaren mee.


Kan ik een AGC-200 buiten dimmer ook koppelen aan het ICS-2000 systeem? En hoe doe je dat dan? Bij voorbaat dank

Ja,. dat is mogelijk. Deze wordt net als alle andere Klikaanklikuit ontvangers aan de ICS-2000 gekoppeld, door een ontvanger aan te maken en de stappen te volgen die aangegeven worden in de app.


hoe koppel ik de AGC-3500 aan de ICS-2000?

Hetzelfde als elke andere ontvanger: maak een schakelaar aan in de app. Daarna de stekker in het stopcopntact en binnen 5 sec op de app op 'verbinden' klikken. Daarna zal de ontvanger 3 x klikken als bevestiging.


Wanneer komt de klik aan klik uit ontvanger ACDB-7000c binnen. Graag reactie. Met vriendelijke groet, W Maas.

Deze komt niet meer binnen maar is vervangen door de ACDB-8000C.
Eventueel hebben we nog wel een set ACDB-7000BC met daarin een ACDB-7000C en ACDB-7000B.


geachte heer/mevrouw, ik wil graag aan beide zijden van mijn garage spotjes plaatsen. nu ben ik benieuw dat als ik aan beide zijden ook een Klik aan klik uit bewegingssensor plaats. ik per sensor ook alle lampen aan beide zijden kan bedienen. Daarna . . .

Ja, dat is geen probleem. Aan één ontvanger kunnen meerdere zenders (minimaal 6) gekoppeld worden.
Dat kan een bewegingsmelder, maar ook een afstandsbediening, ICS-2000 of draadloze wandschakelaar zijn.
En andersom kan elke zender ook aan meerdere ontvangers gekoppeld worden.


Hallo, Wij hebben het model ACDB-7000AC item 70085 van jullie. Nu lijkt het erop dat er in de buurt iemand ook op dezelfde golflengte een soortgelijk deurbel heeft. Kan ik hier iets aan doen? Hoor/lees graag. Met vriendelijke groet, Ronald Dubbink 0 . . .

Je kunt de deurbel een keer resetten en opnieuw koppelen. Dan wordt een nieuwe code gedeeld.


alarm ging af van nacht niets aan de hand ui gedaan vanmorgen aan gezet ging meteen het alarm af wat is er loos.

Meestal is dan één van de sensoren niet goed verbonden/los contact of zit de sensor van de sirene niet goed (achter op de sirene).


Hoi, Ik ben op zoek naar een hygrometer die compatible is met kaku ics 2000. Bij voorkeur dat ik ook history kan loggen, maar in ieder geval dat ik er kaku acties aan kan hangen. Hebben jullie een tip voor me? bvd Roger

Dat is deze:
https://www.domoticahouse.nl/nl/zths-100-temperatuur-en-luchtvochtigheid-sensor

Er is wel een software update nodig van de ICS-2000 die per komende week beschikbaar komt (half april).


Hoe sluit ik 1 lamp aan ipv 2

Gewoon, door maar één kanaal (01 + COM) te gebruiken, eventueel in combinatie met schakelaar 1 (S1).


waar zit batterij indicatie lampje ACST-606 ?

Deze sensor bevat geen batterij indicatie lampje.

Als je een ICS-2000 gebruikt, dan kun je ook de ZCST-808 gebruiken. Dit is een 2-weg sensor (Zigbee) waarvan de batterijstatus in de ICS-2000 app zichtbaar is.


Kan ik met de AMU-500 de 24V spoel van een magneetrelais schakelen? met magneetrelais schakelt vervolgens de 3-fase motor van een jetstream.

Ja hoor, dat is geen probleem. De AMU-500 is een potentiaalvrij relais.


Ik wil 4 LED lichten12 V in de camper dimmen met 1 dimmer/afstandsbediening. Wat heb ik hiervoor nodig ? is er een aansluitschema ?

Daarvoor kun je de ACM-LV24 gebruiken in combinatie met bv een AYCT-102:
https://www.domoticahouse.nl/nl/acm-lv24-mini-12-24-v-led-dimmer
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-afstandsbediening-16-kanaals-ayct102-8713439700565


De bel geef geen contact met de ontvanger kan ik dat druk bel kasje apart bestellen.die het wel doet Model acdb 6600ac

De 6600C is los leverbaar. Daarvoor in de plaats is er ook de 9000C. Deze kun je ook gewoon koppelen met je bestaande zender.

https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-draadloze-deurbel-acdb6600c
https://www.domoticahouse.nl/nl/draadloze-deurbel-acdb-9000c


Zigbee ZTHS-100, geleverd door Domotica, gaat na een uur of 12 offline. De sensor wordt gebruikt icm ICS-2000. Na een reset van de sensor doet hij het weer. Wat kan ik doen om te voorkomen dat de sensor offline gaat?

Er is een software update van de ICS-2000 waarmee deze problemen zijn opgelost.

Mocht u deze nog niet hebben, neem dan even contact op met Klikaanklikuit.


Ik heb de klikAan set 2x ACM-1000 met AYCT-102 aangesloten en het werkt perfect. Eigenlijk zou ik een afstandsbediening met dimmer willen. Kan de AYCT-202 hier ook op aangesloten worden? Met vriendelijke groet Ben ter Brake

Ja, je kunt met een ayct-202 okk een dim module (bv acm-250) aansturen.


Hoe vervang ik de batterijen van de AWST-8800

Er zit een knoopcel, model CR2032 in de wandachakelaar.

Die kun je eenvoudig zelf vervangen.


Hallo! Ik heb een huis uit 1979 en in de slaapkamer is voor de hoofdverlichting een schakelaar naast de deur en een plafond-trekkoord boven het bed (hotelschakeling). Door verplaatsing bed kan ik plafond-trekkoord niet meer gebruiken. Ik wil een dra . . .

Je kunt een ontvanger (schakel of dim module) plaatsen bij de lamp en beiden schakelaars vervangen door draadloze schakelaars (AWST-8800 of AWST-9000).
Hiermee kun je dan op 2 plekken de lamp aan en uit zetten als bij een hotel schakeling.
De bestaande schakelaars verwijder dan en met lasdoppen zorg je dan dat de lamp permanent aan is zodat deze met de draadloze wandschakelaars bediend kan worden.


1 e Kan ik de ICS 2000 vervangen voor de Smart bridge. 2 e Smart Bridge heeft geen P1 meer wat houd dit in? 3 e Waarom wordt de ICS 2000 vervangen. 4 e Mijn ervaring met ICS af en toe werkt de uit schakeling niet meer wat kan je hieraan doen? instel . . .

1 e Kan ik de ICS 2000 vervangen voor de Smart bridge.
Ja, dat is mogelijk. Behalve de electra meter informatie (via P1) kan ook de Klaikaanklikuit Alarm installatie niet meer gekoppeld worden. Alle andere functionaliteit is gelijk.
2 e Smart Bridge heeft geen P1 meer wat houd dit in?
Zie hierboven
3 e Waarom wordt de ICS 2000 vervangen.
Bepaalde chips waren niet meer beschikbaar waardoor een nieuw model ontwikkeld is.
4 e Mijn ervaring met ICS af en toe werkt de uit schakeling niet meer wat kan je hieraan doen? instellingen staan goed.
Dat heeft meestal met de locatie te maken of de ontvanger zelf. Een andere plek of de module opnieuw koppelen lost het probleem op.
5 e Ik vind de kwaliteit van de ICS 2000 matig.
Wij hebben over het algemeen goede ervaringen met de prijs/kwaliteit van de ICS-2000. Er zijn betere controllers, maar helaas zijn deze ook wat prijs betreft duurder.


Goedendag, Al jaren een ICS-2000 in gebruik maar wil graag overstapen op de Klikaanklikuit Smart bridge. Zijn mijn scenes, regels etc. over te zetten of moet alles er opnieuw ingezet worden? Vr. Groet, Jan Sandbergen

Je moet helaas alles handmatig overzetten. 


Hallo Kan een rookmelder van KlikAanKlikUit ook in de keuken opgehangen worden? Vriendelijke groet Frans Verest

Ja, dat is mogelijk. deze wordt gekoppeld met de ICS-2000, Z1 of Smart Bridge van Klikaanklikuit. Let er wel op dat deze niet te ver van de bridge is. 


Mijn drukknop ACBD-6600AC is defect kan ik deze vervangen door een van de andere drukknoppen ik heb de bel ACDB- 6600AC Bas van der Pol

Ja hoor, deze kun je vervangen door een ACDB-7000A of ACDB-8000A.


Ik heb een ics 1000 maar de voeding (adapter) is defect. Ik heb al een andere er op aangesloten, 12 volt 1 amp maar die is nu helaas ook defect. 1. hoe is mogelijk? 2. kan ik een adapter bestellen en wat kost deze dan?

Nee, helaas hebben wij geen vervangende adapter voor de ICS-1000.
Je zou contact op kunnen nemen met Klikaanklikuit. Wellicht hebben zij nog vervangende adapters.


Kan ik met het klikaanklikuit systeem een serie schakeling maken. Ik wil namelijk mijn verlichting van mijn hal op 4 punten kunnen schakelen maar ik kan op die punten geen schakeldraden krijgen dus lukt dit niet met bedraade schakelaars. Alvast beda . . .

Je bedoelt een hotel schakeling met 4 schakelaars en 1 lamp?
Ja, dat is mogelijk. Je kunt bv een ALED-2709 lamp of een ACM-2000 schakelmodule inbouwen bij de lamp en 4 x AWST-8800 draadloze wandschakelaar koppelen met de ALED of ACM module.
Dan kun je vanuit elke wandschakelaar de lamp aan en uitzetten.


Ik krijg mijn ics-2000 niet gekoppeld aan mijn router, hoe kan ik het regelen? of wat zijn de processtappen?

De netwerk kabel aansluiten en de procedure van installatie volgen. Verder niets.
Als dat niet werkt is waarschijnlijk je router niet in orde of er zit een firewall in die de ICS-2000 blokkeert.


Er staat vermeld dat deze geschikt zijn vr in België. Zijn de stekkers voorzien van een penaarde? (gelijkaardige producten blijken allen een randaarde te hebben, vandaar de vraag). Mvg, Hans

Ja, dat klopt. Deze set is met PIN aarde.


Is de ACD-1000 ook te gebruiken met de nieuwe smart bridge van KlikAanKlikUit?

Jazeker. Alle modellen van Klikaanklikuit die beginnen met een A (behalve de alarm producten) kunnen met de Smart Bridge gekoppeld worden


Mijn deurbel laat soms een blaffende hond horen. Hoe stel je dat in? ACDB-9000C unit.

Dat is één van de bel geluiden van de 9000C. Deze is dan gekoppeld met een zender. Als je niet weet welke, dan kun je het beste de 9000C resetten en dan opnieuw koppelen met je deurbelknop.


Ook de kaku smartbridge kan enkel werken met een internet verbinding? Dit net zoals de octopus?

Ja, er is een internet verbinding nodig om met deze te kunnen werken. Daarin is er geen verschil met de ICS-2000.


Werkt dit systeem ook met de hue buitenverlichting

Niet direct maar wel als je deze koppelt met de Smart Bridge. Daaraan kun je ook HUE verlichting koppelen en dan vanuit één systeem beiden aansturen (dan zou je ook met de wandschakelaar via een scene HUE verlichting aan kunnen zetten).


Hoe kan ik een ICS-2000 overzetten naar een Smart Bridge?

Nee, er is helaas geen migratie mogelijk. Je moet de modules opnieuw koppelen met de Smart Bridge.


Hoe kan ik Hue lampen koppelen?

Via de Klikaanklikuit app (apparaat toevoegen -> andere merken -> Zigbee) en dan zorgen dat de lamp in koppelmode staat.


Deur contact van klik aan klik uit geeft een foutmelding op de app. En een andere vraag is kan een deur contact van zigbee op het alarm systeem werken

Als er een foutmelding komt, dan is deze meestal niet goed verbonden. Een keer opnieuw koppelen lost het probleem vaak op. 
Buiten Zigbee lamen kunnen alleen de zenders van Klikaanklikuit / Trust aan de Smart Bridge of ICS-2000 verbonden worden. Dus niet van andere merken.


ik heb een AILS-3500 schakelaar bij jullie gekocht en mijn vraag is , is het normaal dat er bij uitgeschakelde toestand er toch een kleine reststroom doorgelaten wordt?

Dat kan gebeuren bij het gebruik van LED verlichting. De AILS is namelijk niet geschikt voor het gebruik met LED verlichting. Het zou opgelost kunnen worden door meer LED verlichting te koppelen of een Bypass te plaatsen, zoals deze:
https://www.domoticahouse.nl/nl/fibaro-bypass-2


en toch staat in "geschikt voor" gebruik met LED lampen.

Dat klopt, maar er is een minimaal vermogen vereist of een bypass.


kan ik deze koppelen op een ICS-1000 module?

Nee, de ICS-1000 kan geen zenders ontvangen. Dat kunnen de ICS-2000 en Smart Bridge. wel.


het dimbereik is niet zo formidabel op een dimbare led lamp van 7W. Doe ik iets mis?

Er is een instel mogelijkheid op de module zelf om het dimbereik aan te passen.


kan u mij die modi even uitleggen. Volgens de handleiding dient het alleen maar om flikkeren te vermijden

Je kunt er gewoon aan draaien om het dim niveau aan te passen.


is het normaal dat het toestelletje warm blijft zelfs na lange tijd in uitgeschakkelde teostand

Nee, dat is niet normaal. Is de aangesloten LED wel een dimbare LED?
Ruil de module anders eens om met een andere, zodat je kunt testen of het aan de module ligt.


Is decoline gordijnsysteem (accu, niet bedraad) al KAKU te koppelen? Bij voorbaat dank!

Als het een Somfy RTS motor is, dan kan deze aan de ICS-2000 of Smart Bridge gekoppeld worden.
Je hebt dan wel een Somfy afstandsbediening nodig om de motor in koppelmode te zetten.


hoe kan ik mijn verlichting op een timer zetten ivm vakantie

Dat kan met een afstandsbediening met ingebouwde timer (ATMT-502) of met een Smart Bridge (via de app van Klikaanklikuit)


Ik wil graag een bestaande enkele wandcontactdoos uitbreiden naar een dubbele schakelaar, waarmee een van de enkele schakelaars wordt gebruikt als zender voor een draadloze schakeling en de andere schakelaar blijft werken op de bestaande 230V schake . . .

Dat kan alleen als er geen spanning staat op de 2e wip. De AWMT-003 werkt zonder spanning.
Beter is om beiden draadloos te maken. De AWMT-003 heeft 2 zenders, dus met één module kun je 2 wipjes (één dubbele schakelaar) draadloos maken.


Beste mensen. Wij zijn in het bezit van een deurbel ACDB-6600AC (complete set). Deze voldoet prima, maar vanwege de grootte van onze woning zou een tweede ontvanger prettig zijn. Mijn vraag is of de ontvanger van een eventueel aan te kopen tweede (d . . .

Ja, het is mogelijk deze uit te breiden met een ACDB-6600C, ACDB-7000C, ACDB-8000C of ACDB-9000C.


Beste, Ik heb een nieuw plafond geplaats in de serre, maar ben vergeten de bekabeling voor inbouwspotjes te plaatsen. Er is wel bekabeling naar een centraal aansluitpunt in het plafond. Is het mogelijk om met het klikaanklikuit systeem twaalf inbouw . . .

Ja, dat is mogelijk. Afhankelijk van het vermogen van de spots, zul je ze wel moeten splitsen in 2 of meer groepen.
De modules die je hiervoor kunt gebruiken:
- ACM-250-LD : inbouw dim module voor max 50 Watt LED
- Een draadloze zender van Klikaanklikuit zoals bijvoorbeeld de AYCT-202
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-dubbele-inbouw-dimmer-set-ayct-202-2-x-acm-250-ld
https://www.domoticahouse.nl/nl/inbouw-dimmer-ontvanger-acm-250ld
https://www.domoticahouse.nl/nl/zenders-klikaanklikuit


hallo, kan ik meerderen Bridge op één netwerk aan sluiten ? Ze zitten te ver van elkaar om producten te kunnen zien online.

Ja, dat is mogelijk. Alleen zul je wel meerdere accounts aan moeten maken omdat er slechts één Smart Bridge per account gebruikt kan worden.


Ik heb sins kort een binnenhuis camera IPCAM 2500 gekocht. Graag zou ik willen weten hoe ik foto,s van de beelden kan maken

Zodra je een micro sd kaartje in het apparaat plaatst, kun je foto's van de beelden op het apparaat opslaan. Je kunt natuurlijk ook een screenshot met je smartphone maken.


Kan de ZTHS-100 vochtsensor de slimme stekker ZCC-3500 bedienen (ventilatiebox aan/uit) zodra bijv. de luchtvochtigheid te hoog is? Of dient er dan een ICS-2000 bij aangeschaft te worden?

Er is geen rechtstreekse koppeling tussen de Zigbee producten mogelijk. Daarvoor is een Smart Bridge (of ICS-2000 maar deze is inmiddels opgevolgd door de Smart Bridge) nodig:

https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-smart-bridge-internet-control-station


kan ik met de AWS3500s een verwarmingslamp van 2400watt schakelen ??

In principe kan dat wel, maar het is niet verstandig. Een verwarmingslamp heeft een hoge aanloopstroom waardoor het relais in de module defect kan raken.


Als ik de AWSR 8802 koppel met twee 2300 en de batterij van de 8802 is leeg, moet ik na het vervangen van de batterij weer op nieuwe de verbinding gaan maken of gaat dat dan van zelf? Ander moet ik elke keer de verlichting van het plafond af schroev . . .

Nee hoor. De informatie over de koppeling is opgeslagen in de 2300's.


Wat betekenen de verschillende kleuren en lampjes op de KaKu Smart Bridge. Heb na wijziging netwerk geen verbinding meer, maar ook de handleiding zegt niets.
De leds op de bridge beteken het volgende:

- Witte led = standaard operation mode
- Blauwe knipper = opdracht wordt uitgevoerd 
- Gele LED = geen contact met cloud
- Paars knipperen = firmware update wordt uitgevoerd
- Rode LED = algemene fout

ik heb een centrale afzuig unit met 3 standen Low-Mid-Hi direct 220 systeem eventueel PWM kan ook of 0-10 v kan ik deze aansturen met een van jullie modules ? echter dient dit te gaan via hue Systeem zelf heb ik alles van apple

Er zijn helaas geen Hue of Apple home modules die dit kunnen.


ik zoek een stekker voor buiten met terugmelding (zigbee bv) die ik op de klikaanklik uit kan zien

Die bestaan helaas niet. 


Goedemorgen, Kan ik met de AWRT-1000 de ACM-LV10 mini LED controller bedienen?. Mvg

Jazeker. Alle klikaanklikuit Startline zenders (die met een A beginnen) kun je aan Klikaanklikuit startline ontvangers (die met een A beginnen) koppelen.


Hoeveel lampen kan ik maximaal koppelen aan het Zitbeen Z1 control station? Het gaat om een mix van trust / Philips hue lampen

Zover ik weet kunnen er 30-50 Zigbee modules aan gekoppeld worden. Soms zitten er meerdere modules in één apparaat (bv temperatuur en vocht sensor).


Goededag, Ik heb een lamp op zolder welke ik gewoon bedien met een wandschakelaar, nu wil ik onder aan de trap diezelfde lamp kunnen schakelen met een bestaande wandschakelaar die momenteel geen functie heeft. Kunt u mij vertellen welke producten ik . . .

Dan kun je deze set gebruiken:
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-schakel-inbouwset-awst-8800-acm-2300-hc

Een 2e bestaande wandschakelaar gebruiken, werkt helaas niet.
De draadloze wandschakelaar plaats je dan in plaats van de bestaande schakelaar zonder functie.


Kan de hue bridge door de ics2000 aangestuurd worden?

Nee, dat kan niet. Je kunt wel Hue lampen direct aan de ICS-2000, Z1 en Smart Bridge koppelen.


Krijg (net nieuw gekocht) ontvanger type ACC-3500 niet gekoppeld met zender type TMT - 502 De zender werkt naar behoren met reeds bestaande ontvangers (2) type ACD 1000

De TMT-205 werkt niet met de ACC-3500. Daarvoor heb je de ATMT-502. Deze werkt ook met de ACD-1000.


Acc2300 koppelen met atmt502

Dat is zeker mogelijk. Alle ontvangers van Klikaanklikuit die beginnen met een A (behalve de alarm producten), kun je koppelen met een zender die met een A begint (zoals de ATMT-502).


hoe kan ik de acc-2300 koppelen aan ics-2000, ik kan nergens de instructies vinden. bediening via afstandsbediening lukt wel!

Je kunt een nieuwe schakelaar aanmaken in de app, en dan de instructies volgen die in de app gegeven worden.


ik heb 3 sets APC3-2300R gekocht en nu krijg ik ze niet los van elkaar te werken,ik stel ze in en dan werkt het perfect en als stroom is uitgevallen bv kan ik met 1 schakelaar meer stopcontacten aan sturen,dus moet ik weer alles opnieuw instellen? . . .

Nee hoor, de set kunnen los van elkaar werken. Het beste is alle stekkers eerst te resetten en dan stuk voor stuk te koppelen met één kanaal van de afstandsbediening. 
De stekker gaan koppelen in de eerste 5 seconden dat ze in een stopcontact op stroom zitten.


Ik heb een draagbare draadloze deurbel acdb9000c bij jullie gekocht. Ook kocht ik een drukknopzender acdb7000b. Zijn deze beide compatibel? De 9000 staat namelijk niet genoemd op het zakje van de drukknop

Jazeker. Alle zenders die beginnen met een A van Klikaanklikuit zijn compatibel met de ontvangers die beginnen met een A.


ICS-2000 Welke firmware heeft deze controller? Dat is belangrijk ivm de werking van de P1 poort. Hiervoor moet de controller minimaal firmware R18 hebben... Rob

Op dit moment is R39 actief.
Updates worden nog ongeveer 5 jaar uitgevoerd.


Er is n ontvanger om via KAKU lamp aan/uit te doen uit de lamp gehaald omdat die stuk was. Ik wil graag n nieuwe ontvanger laten inzetten. Ik weet niet wát ik precies moet kopen, kunt u dit meenemen en installeren?

Als je alleen schakelen is, dan kun je de ACM-2300-HC gebruiken. Als je ook wilt kunnen dimmen, dan is het de ACM-250-LD.
De zender die je nu gebruikt (afstandsbediening, wandschakelaar oid) moet wel van het type zijn wat met een A begint.


Goede middag, kan ik de klikaanklikuit Schakelaar voor buiten - AGC-3500 koppelen aan mijn hue bridge cq systeem?

Nee, dat is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om aan de Klikaanklikuit bridge Zigbee lampen te koppelen en ze zo vanuit één systeem te bedienen.


Vraag : Als ik ook beveiligingscamera's op de smart bridge wil aansluiten , welke smart bridge moet ik dan kiezen ?

De camera's van Klikaanklikuit zitten niet op de bridge aangesloten. Ze worden rechtstreeks op de Wifi aangesloten. Op dit moment is er nog een aparte app voor de camera's maar in de komende tijd zullen de functies van de oude app overgezet worden naar de nieuwe app.


kan deze zender ook een zigbee gu10 led lamp aansturen

Ja, als beiden aan de ICS-2000 of Smart Bridge gekoppeld zijn, dan is dat mogelijk.


Om een plafoniere met een wandschakelaar (afstandbediening) te bedienen. Welk merk zouden jullie dan adviseren, Klikaanklikuit of ander merk? De ontvanger bij de plafoniere moet wel klein genoeg zijn. Omdat er daar geen centraaldoos zit

Je kunt een ACM-2300HC in bij lamp plaatsen. Deze is slechts 15 x 40 x 45 mm.
En dan een AWST-9000 als wandschakelaar zoals in deze set:
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-schakel-inbouwset-awst-9000-acm-2300-hc


Hoe laad je de lamp op? hoelang gaat de lamp mee?

Deze zit op 230V aangesloten, dus laadt niet op.


ik heb nu een homewizard met oa. tempertuur meters Smartwares 868mhz high range. Werken deze ook met de Smart Bridge van Kaku?

Nee, de Smart bridge werkt met Zigbee producten op 2.4 GHz. Naast lampen van eigen merk ook van merken als Philips en Ikea. Daarnaast de eigen sensoren.


Hoe kan ik de smart bridge koppel met mijn slimme meter. Net als bij de Ice-2000

Dat is helaas niet mogelijk. Deze functie heeft de Smart Bridge niet. In plaats daarvan is het (in de toekomst) mogelijk om de Smart Bridge via Wifi te koppelen, in plaats van via ethernet, en kun je deze dus veel centraler plaatsen.


Hallo, als ik de ics-2000 op de slimme meter aansluit kan ik dan schakelen met meterwaarde. dus als de zonnepanelen bv 450 watt gaan terug leveren dat ik dan de boiler een signaal kan geven dat deze gaat opwarmen gr john

Nee, dat is niet mogelijk. Er kunnen geen regels gemaakt worden op basis van P1 gebeurtenissen.


IK heb in het verleden een deurbel set ACDB-7000BC bij jullie aangeschaft. Kan ik deze set ook uitbreiden met een extra gong ? M.a.w. kan de zender 2 gongs tegelijk aansturen ?? Als dat kan hoe bestel ik een extra gong zonder zender?

Jazeker. Je kunt elke Klikaanklikuit gong uit deze categorie koppelen:
https://www.domoticahouse.nl/nl/deurbellen-klikaanklikuit


Is de ACC 3500 een vervanger van de ACD3500?

Ja, dat klopt.
https://www.domoticahouse.nl/nl/draadloze-schakelaar-acc-3500-nl-3500-watt


Goedemiddag. Is het mogelijk om een AYCT-202 te laten werken met 2x AWS-3500 en 1x ACM 250. Fijne dag en groetjes

Ja, dat is geen probleem. Je kunt meerdere ontvangers op één kanaal koppelen. De AYCT-202 heeft echter 4 kanalen, dus je kunt ze ook elk aan een apart kanaal koppelen.


Kan ik artikel: AGDR-200 Middels een app op de telefoon bedienen?

Ja, dat is mogelijk als je de AGDR-200 koppelt aan de ICS-2000 of Smart Bridge van Klikaanklikuit.
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-smart-bridge-internet-control-station


Kan de zths-100 ook in de diepvries geplaatst worden?

De sensor is niet bedoeld voor buiten en in vochtige omgevingen.
Tevens zal de diepvries het signaal van de sensor afschermen waardoor deze de controller niet meer kan bereiken.


In ons nieuwe appartement, heeft de bouwer in de badkamer de plafondlamp en de spotjes bij het bad op 1 schakelaar aangesloten die ook nog op de verkeerde plek zit. Is het mogelijk om die 2 lampen via een inbouwdimmer in het bestaande aansluitpunt l . . .

2 dimmers passen niet in één inbouwdoos. Er zijn ook geen inbouwmodules met dubbele dimmers.
Er zijn wel dubbele schakelmodules:
https://www.domoticahouse.nl/nl/inbouw-schakelaar-acm-3000h
Je kunt er dan 1 of 2 wandschakelaars aan koppelen:
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-draadloze-wandschakelaar-enkel-awst8800-8713439700756
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-draadloze-wandschakelaar-dubbel-awst8802-8713439000047

Je kunt ook met Wifi lampen werken. Daar zit de ontvanger ingebouwd:
https://www.domoticahouse.nl/nl/wifi-smartlife-modules

Met een (zigbee) wandschakelaar kun je deze dan bedienen (er is dan wel een zigbee bridge nodig):
https://www.domoticahouse.nl/nl/nedis-zigbee-smartlife-4-voudige-wandschakelaar
https://www.domoticahouse.nl/nl/nedis-zigbee-gateway-stopcontact-versie


Goedendag, kan ik de klikaanklikuit ayct-202 afstandbediening ook met andere (niet klikaanklikuit merken ) slimme stekkers bedienen?

Nee, zover ik weet, zijn er geen slimme stekkers van andere merken, die compatibel zijn met Klikaanklikuit.


Kan de deurknop ACDB-8000AC worden gekoppeld aan deurbellen (ontvangers) ACDB-6500C?

Jazeker je kunt de zender, deurknop ACDB-8000A, koppelen aan de ACDB-6600C.


Kan een deurknop ACDB-8000AC worden gekoppeld aan een deurbel (ontvanger) ACDB-6500AC?

Jazeker je kunt de zender uit de set, de deurknop ACDB-8000A, koppelen aan de ontvanger uit set ACDB-6600AC.


Beste kan de Smart Bridge de ledcontrolers, met zigbee functie, van Mi-boxer schakelen? Alvast bedankt voor uw antwoord. Vriendelijke groeten

Dat zou ik helaas niet kunnen zeggen. Klikaanklikuit heeft deze niet getest.


Gebruik nu een acm 300 inbouw dimmer met gloeilamp wil nu een Led lamp gebruiken . Welk type dimmer kan ik gebruiken om de lamp in te schakelen en dimmen? Gr A Nuijten.

Dan kun je het beste de ACM-250-LD gebruiken:
https://www.domoticahouse.nl/nl/inbouw-dimmer-ontvanger-acm-250ld


Beste, heb 2 inbouw dozen en 3 rolluiken.. wil klik aan uit voor 2 rolluiken en 1 voor 1 rolluik .. maar wqel afzondelijk te bediennen ... dus eigenlijk in 1 inbouw doos 2 schakelaars en andere 1 ... incl ab ... help ! wat moet ik kiezen

Dat is helaas niet mogelijk. Er zijn geen 2-voudige inbouw rolluik modules (geen enkel domotica oplossing heeft dat).

Ook werkt het niet om 2 modules op elkaar te plaatsen (ook al zou dat wat betreft ruimte wel passen).

Wellicht kun je één module bij de motor plaatsen in plaats van in een inbouw doos.


Beste, Is het mogelijk om de dimmer AWRT-1000 te gebruiken met een andere zigbee aangestuurd ledstrip(dimbaar) Ik hoor het graag. mvg

Nee. De AWRT-1000 is een Klikaanklikuit schakelaar (op 433 Mhz dus niet op Zigbee) die gekoppeld kan worden met een Klikaanklikuit dimmer (zoals de ACM-250-LD).


Wat mag de maximale afstand zijn tussen de slimme watersensor ZWLD-100 en de ICS-2000 ?

Dat is moeilijk te zeggen, afhankelijk van muren en andere objecten die het Zigbee signaal kunnen versturen.

Het signaal is te versterken/verlengen met een ander zigbee apparaat op de ICS-2000 aangesloten (wat dan wel op 230V voeding moet zijn, zoals een lamp of een stekker of inbouw module). 


Kan ik de KAKU AB TMT-2100 combineren met de KAKU ACP3-2300R ?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Alleen de afstandsbedieningen die met een A beginnen kunnen met de ontvangers uit die set gekoppeld worden.


Kan ik het signaal van een ZPIR-8000 versterken via de signaalversterker AEX-701? Het signaal van de ZPIR-8000 bereikt nl. niet het controlstation ICS-2000

Nee, het signaal is te versterken/verlengen met een ander Zigbee apparaat op de ICS-2000 aangesloten (wat dan wel op 230V voeding moet zijn, zoals een lamp of een stekker of inbouw module). 


Hallo, Ik heb thuis een KlikaanKlikuit systeem, een Philip Hue systeem én een Google (Nest) Home systeem. Het Hue systeem kan ik (via de Google Nest Hub2) via spraak bedienen, maar dit lukt nog niet met het KlikaanKlikuit systeem (ICS-1000). Ik heb . . .

Voor zover ik weet is er geen migratie van ICS-1000 naar Smart Bridge mogelijk.
Je kunt alle apparaten (inclusief de HUE lampen) koppelen aan de Smart Bridge en van daaruit de koppeling met Google voor de spraak bediening.


Is de deurbel ACDB-7000A nog leverbaar of is hier een alternatief voor?

Nee, de ACDB-7000A is niet meer leverbaar.
Daarvoor in de plaats is de ACDB-8000A (in wit en zwart verkrijgbaar). Deze is ook te gebruiken met de oude deurbellen (ACDB-7000C of ACDB-6600C):
https://www.domoticahouse.nl/nl/search-result?search_query=acdb-8000A


Passen deze in een Belgisch stopcontact met pin aarde?

Nee, daarvoor moet je deze set hebben:
https://www.domoticahouse.nl/nl/draadloze-schakelaarset-apc3-2300r-belgiefrankrijk


Ik heb een set APC3-2300R gekocht, maar geen vd 3 doen het. Ik doe er een in het stopcontact maar deze maakt geen verbinding. Heb verschillende stopcontacten geprobeerd maar helemaal niets. Wat doe ik verkeerd??

Je moet eerst de stekkers koppelen met de afstandsbediening.
De stekkers 'luisteren' de eerste 5 seconden naar 'Aan'-command van een zender, bv de bijgevoegde afstandsbediening.

Als je dat al geprobeerd hebt, dan kan het zijn dat de batterij in de afstandsbediening nog vergrendeld is of geen goed contact maakt.

Als dat ook niet het probleem is, dan moet je even teruggaan naar de winkel waar deze gekocht is.


Kan de Somfy Smoove Origin IO gekoppeld worden aan klik aan klik uit ? Indien dit niet kan, kan ik dan de Asun-650 alsnog er in bouwen? zonder dat ik aanpassingen aan de bestaande inbouw moet doen ?

Nee, Somfy IO producten kunnen niet aan de Smart Bridge gekoppeld worden.
Als je een IO rolluik oid hebt, dan kan hier ook geen ASUN ingebouwd worden. Het product is dan al draadloos.

Je kunt wel met een Tahoma Switch werken als internet controller.


Wat is het eigen verbruik van een Acc 2300 schakelaar?

Dat is gemiddeld 0,2 Watt.


Beste mensen, Vwb de klikaanklikuit licht sensor 2 vragen: 1 Meet de sensor actuele lumen waarden zodat ik een bepaalde waarde als limiet in kan stellen 2 kan Ik in Google Home deze limiet waarde gebruiken om in het algemeen wifi lampen (niet van kl . . .

Er zit een mogelijkheid op om het schemerniveau te kiezen waarop je wilt dat de sensor inschakelt.

Zie hier ook de in de handleiding van het apparaat:
Handleiding

Je hebt wel een ICS-2000 of Smart Bridge nodig om het signaal bij Google Home te krijgen.


ik wil een infrarood paneel van 200W aansluiten op het klik aan klik uit dimmer pakket , kan dit

Ik denk niet dat dat verstandig is. Infrarood panelen hebben meestal bij het aanzetten een korte piek vermogen waardoor dit soort modules snel defect raken.

Beter is een (zwaardere) schakelmodule te gebruiken of er een hulprelais tussen te plaatsen.


Beste, kan ik de Compacte stekker voor buiten AGC-3500 ook insteken bij de Belgische stopcontacten? Alvast bedankt!

Nee, daar hebben we deze set voor met 2 stekkers. De versie met PIN aarde is helaas niet los verkrijgbaar.
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-schakelaar-set-voor-buiten-voor-belgiefrankrijk-agc2-3500r


Kan ik mijn screen op licht ( lux ) open en dicht laten gaan ?

Niet standaard. Maar wel op zonsopgang/ondergang.
Als je Lux wil gebruiken, dan zul je lichtsensor toe moeten voegen. Helaas ken ik geen SmartLife LUX sensor.


Is er een vervanger voor de afstandsbediening yct-100? Die van mij is helaas defekt.

Ja, dat is de AYCT-102:

https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-afstandsbediening-16-kanaals-ayct102-8713439700565
Alleen werkt deze alleen met automatische ontvangers, dus niet met de (zeer) oude ontvangers met de handmatige codering.


Beste, ik heb op elke verdieping een rookmelder hangen. als op de benedenverdieping de rookmelder afgaat hoor je die boven niet, Is het mogelijk om als een rookmelder afgaat de rest ook afgaan? Mvg N. Botana

Dat is niet mogelijk met deze rookmelders (om het batterij gebruik te sparen). 


Ik heb een Alset-2000 icm een ICS-2000. Ik krijg de sirene niet uit de app. Deze blijft op offline staan. Beide staan op een afstand vsn ongeveer een meter uit elkaar.

Dan is waarschijnlijk de koppeling niet gelukt.
Het beste kun je deze een keer opnieuw doen.


De zigbee rookmelder ( klikaanklikuit) werkt naar behoren echter hoe ik hem wil gebruiken wordt de de afstand te groot zodat ik ook geen meldingen ontvang. Hoe is dit op te lossen?

Dat kan met een ander Zigbee product wat op de ICS-2000 of Smartbridge is aangesloten. Een Zigbee apparaat op 230V functioneert namelijk automatisch als router/versterker.
Je kunt dus een lamp, plugin stekker schakelaar of inbouw module toevoegen:
https://www.domoticahouse.nl/nl/zigbeelijn-klikaanklikuit


Ik wil een 150 watt led lamp die nu enkel wordt geschakeld, uitbreiden met een tweede draadloze hotelschakelaar. Kunt u mij daarmee helpen

Ja, dat kan inderdaad met deze set:

https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-schakel-inbouwset-awst-8800-acm-2300-hc

De schakelmodule komt achter de schakelaar (mits er fase + nul zit) of achter de lamp.
De draadloze wandschakelaar kunt u plaatsen waar u wilt.


Goedenavond, ik heb een compleet klik aan klik uit systeem aangeschaft, met de zwarte camera. Hebben jullie een dome camera die op mijn systeem past? Met vriendelijke groet, Erwin de Lange

Helaas is er geen Klikaanklikuit dome camera. 
Er is wel een witte binnen en buiten camera.

https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-bewakingscamera-ipcam-2500-voor-binnen
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-bewakingscamerai-pcam-3500-voor-buiten-wit


Wij zijn op zoek naar draadloze lampen die je wel in een normale fitting kan doen maar die niet aangesloten is op stroom. Is dat mogelijk met de draadloze sets van jullie?

Bedoel je draadloze lampen op batterijen?
Helaas is dat niet mogelijk met Klikaanklikuit.


Ik heb KlikAanKlikUit Dimmer AWRT-1000 Welke led spotje kan ik gebruiken zodant ik met dimmer spot heel zwak of bel kan zetten zonder uit hoeft te klikken

De AWRT-1000 is een afstandsbediening welke je kunt koppelen aan ALED- lampen zoals deze :
https://www.domoticahouse.nl/nl/aled-mr2705-draadloos-dimbare-led-spot

of aan dimmer inbouw modules met standaard dimbare LED spots:

https://www.domoticahouse.nl/nl/inbouw-dimmer-ontvanger-acm-250ld
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-inbouw-dimmer-ontvanger-acm100


Ik heb een elektrische poort met 24v bewegingsmelders zodat de auto nooit tussen de poort kan komen ik wil daarmee een bel gaan schakelen kan dat?

Dat kan met de ACDB-7000BC set, maar dan moet er wel een 24V hulprelais tussen.
Je kunt het beste even nagaan of het 24V DC of AC is zodat ik je kan adviseren welk relais je kunt gebruiken.


Als ik een ZTHS-100 koop welke inbouwschakelaar heb ik daar dan bij nodig?

Dat kan elke inbouwschakelaar zijn die aan de ICS-2000 gekoppeld kan worden, zoals de ACM-2000 en ACM-2300HC:
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-inbouw-schakelmodule-2000-watt-acm-2000

https://www.domoticahouse.nl/nl/inbouw-schakelaar-acm-2300-hc


Hallo, ik heb heel veel klikaanklikuit schakelaars achter wandcontactdozen geplaatst, welke nogal moeilijk bereikbaar zijn voor het koppelen. Is er een methode dat ik ze eenvoudig kan koppelen met de smart-bridge zonder een halve dag te moeten sleut . . .

Ja, dat kan als je een afstandsbediening al gekoppeld hebt dmv KLONEN via de Smartbridge!


De ACM-2300-HC kan achter een bestaande wandschakelaar worden gemonteerd. Kan/mag deze schakelaar ook een bestaande dimmer zijn?

Nee, dat kan geen traditionele dimmer zijn.
Als je de dimmer vervangt door een traditionele schakelaar (wissel/serie), dan kun je een ACM-250-LD gebruiken waarmee je een lamp met de lokale schakelaar kunt schakelen en dimmen en tevens op afstand.

KlikAanKlikUit, Inbouw dimmer / schakelaar, ACM-250LD (domoticahouse.nl)


Kun je met de WiFi stopcontacten ook met meerdere personen/smartphones de apparatuur in en uitschakelen

Ja, dat is mogelijk. Je kunt gewoon op meerdere apparaten inloggen.


Behoort deze AMU-500 Universele schakelaar tot het Zigbee protocol. Met andere woorden, kan ik zien in de App of deze geschakeld heeft. Alvast dank :-)

Nee, dit is een zogenaamd Startline apparaat van Kllikaanklikuit, wat op 433 MHz werkt en niet op Zigbee.
Deze wordt door een Startline zender (afstandsbediening oid) bediend of via de Klikaanklikuit app als je een Smart Bridge hebt.


,ls ik wil graag een RC met minimaal 4 aansluitingen (KAKU AYCT-303 ) daarop wil ik graag 4 stuks ACC-250-LD koppelen, gaat dit lukken ? dank. jcmc Hartman

Ja hoor, dat is geen probleem. De AYC-303 heeft 4 verschillende kanalen die je elk apart aan een ACC-250-LD kunt koppelen.


Hallo Ik kocht 2 nieuwe ACST-606 zenders. Deze kan ik allebei niet pairen, zowel met een ACM-2300 als een ACC-2300 werkt het niet. Voltage van de inbegrepen batterijen is 3,27V, dus zou voldoende moeten zijn. Hoe komt het dat ik deze 2 nieuwe zender . . .

Ze zijn ontworpen om aan ontvangers als de ACM-2300 en ACC-2300 te koppelen.
Wellicht niet dicht genoeg erbij, of aan de verkeerde kan van de sensor contact gemaakt?
Het beste werkt om het koppelen te doen voor de sensor is geplaatst, dus dicht bij de ontvanger.

Mocht het niet lukken, kun je me altijd even bellen (binnen kantooruren).


kan de slimme radiator thermostaat ook werken met Philips Hue gateway?

Nee, helaas werkt deze niet met de Philips Hue gateway.

Wel me de Zigbee gateway van Nedis SmartLife, of elk ander Tuya-gebaseerde gateway.


Ik heb een dimmer acm 250 ld.. Werkt de zender WST 8800 jier mee of moet ik ook een nieuwe zender

Nee, helaas gaat dat niet omdat de WST-8800 (meer dan 15 jaar oud) niet met het automatische codeersysteem werkt als de huidige generatie van Klikaanklikuit.
De ACM-230-LD kan bediend worden met AWST-8800 draadloze wandschakelaar.
KlikAanKlikUit, Draadloze wandschakelaar enkel, AWST8800 (domoticahouse.nl)


Kan ik de ZCM-300 dimmer gebruiken in combinatie met een elektronisch trafo (Loox5 12V 20W) i.c.m. LED-lampen (6x2,5W)?

Dat is mogelijk mits de trafo dimbaar is.


Hallo, Ik heb een smart dimmer zcm-300 voor mijn serie dimbare ledlampen aangesloten conform handleiding. Ook heb ik de tweede modus geselecteerd (fase afsnijding) en het instel programma voor minimale dimstand en tegen flikkeren doorlopen. Nu blijv . . .

Ik vermoed dat het probleem komt, omdat je verschillende type lampjes gebruikt met één module.
Over het algemeen test een module wat de belasting is en doet daarmee de fine-tuning wat betreft dimmen.
Het beste kun je testen met één type lamp. Dan zou het geen probleem moeten zijn.


Ik heb een klik aan klik uit ACM-2300H gekocht. Die wil,ik aansluiten op mijn Philips Hue bridge. Maar hoe doe ik dat?

Dat kan niet. De ACM-2300 werkt op 433 Mhz terwijl Zigbee (Hue) op 2.2 GHz werkt. De ACM-2300H is wel te koppelen aan de Klikaanklikuit Smart Bridge.
Als je een inbouw schakelmodule aan de Philips Hue bridge wilt koppelen, dan heb je deze nodig:
Inbouw schakelmodule te bedienen vanaf elke locatie met je smartphone (domoticahouse.nl)


Kan ik de ACDB-7000B drukknopzender koppelen aan een APC3-2300R stekker.? Met deze stekker wil ik dan weer een flits lamp aansturen dat deze gaat flitsen als de bel overgaat.?

Ja, dat is mogelijk maar de 7000B stuurt alleen een AAN-signaal.
Als je een ICS-2000 of Smart Bridge hebt, dan kun je wel een regel aanmaken waarin de ACC-23000 aangezet en na een bepaalde tijd weer uitgezet wordt (en eventueel een aantal keer).


Beste, Is deze schakelaar (acm2000) een goede vervanger voor de acm300 (niet leverbaar en kapot). Ik heb op de acm300 2 trafos van in totaal 5 halogeen lampen van 50W. Wanneer ik de acm 250 aansluit krijg ik deze niet werkzaam. Groeten

De ACM-300 is een dimmer module. De ACM-250-LD is een vervanger voor LED verlichting.

De ACM-2000 is een prima vervanger maar deze schakelt dan alleen. Dus geen dim functie.


Hope sluit ik de Smart Bridge aan. Moet die op een router aangesloten worden of op de Apple airport, Heb Ziggo modem Dank Peter Post

Die sluit je op de router aan. Het liefst een beetje centraal in huis.


Beste Moet il de kaku Smart bridge via een kabel aangesloten houden op de moden, (hij stoord op de wifi)

Klikaanklikuit is ook bezig met de wifi verbinding te activeren op de Smart Bridge. Ik weet alleen niet of deze al actief is.


Hallo, Ik krijg de zcm-300 niet verbonden met het Hue Philips Zigbee systeem. Kan deze schakelaar niet vinden bij accessoires bij Klikaanklikuit en ook niet bijTrust in de app van de Philips. Met vriendelijke groet, Leon Gulikers

Hij zou gewoon moeten werken met de Hue bridge van Philips.
Wellicht is de module niet goed aangesloten.


Bestaat er een ontvanger die alleen een puls afgeeft. Mijn garagepoortbediening moet vervangen worden. Daar heb ik een ontvanger nodig die alsnog ware een drukknop vervangt. En natuurlijk een bijpassende zender. M.vr.gr. René Husmann

Ja, dat kun je doen met een AMU-500.
Hier kun je een timeout van bv 1 sec instellen waarna de module automatisch uit gaat. Dan komt er dus een puls van 1 sec.

amu-500-universele-schakelaar (domoticahouse.nl)


Beste, Betreft rolluik schakelaar, wij hebben nu voor de achterdeur een Elektrisch rolluik,sleutelschakelaar buiten, draaischakelaar binnen. Nu wil ik dit graag via Homey (wifi) ook kunnen bedienen. Ik lees van alles over het vervangen van de draais . . .

Nee, de ASUN vervangt de bestaande schakelaar. Je kunt de handmatige (sleutel) schakelaar niet meer gebruiken.
Als je deze wil blijven gebruiken, moet je kiezen voor een zwave module zoals deze:

Z-wave Plus Fibaro voor Gemotoriseerde rolluiken, blinds, gordijnen (domoticahouse.nl)

Dit zijn ook te koppelen met een Homey en dus ook via app te bedienen.


Moet de smartbridge met een netwerkkabel verbonden blijven of kan de verbinding over wifi?

De Smart Bridge heeft ook optie om via wifi verbinding te maken met internet.


Kan ik met de Afstandsbediening AYCT-303 via mijn ICS-2000 ook Premium Line Zigbee lampen dimmen? Of dimt hij alleen Start Line? Ik heb nu de AYCT-102 waarmee ik via regels alleen kan schakelen, maar niet dimmen. Werkt dat beter voor de AYCT-303?  . . .

Dimmen via de ICS-2000 met een afstandsbediening is niet mogelijk. Dat kan alleen bij directe koppeling tussen zender en ontvanger.
De Zigbee lampen kunnen niet rechtstreeks gekoppeld worden met een afstandsbediening van de startline (begint met een A).

Wat je wel kan doen, is een aantal scenes maken met verschillende dim niveaus. En dan elke scene aan een andere knop koppelen.
Op die manier kun je ook meerdere lampen tegelijk op een ander dim niveau zetten.


Kan ik met de acm 500 ook een garagedeur open en dicht doen?

Ja, mits je garagedeur een puls ingang heeft (schakelaar die met kort indrukken, de deur opent, stopt en kan sluiten).


Goedenavond, Ik heb het klik uit klik aan model APIR -2150 Alleen deze gaat aan en dan weer uit binnen 1 seconde, ik weet niet wat ik er aan kan doen? Alles staat op 5 minuten in het binnenwerk.

Waarmee staat deze gekoppeld? Als het een AMU-500 of ACM-2300HC is, dan kan op deze ontvanger ook een timeout ingesteld staan.


Beste, Ik ben opzoek naar twee raam sensoren en een stekker ontvanger die mijn airco (3,5kW) uitzetten als de ramen open gaan. Ik ben verder niet opzoek naar een slimme app of zoiets. Kan de draadloze schakelaar ACC-3500 icm twee raam sensoren ACST- . . .

Ja, dat is een mogelijkheid.

ACC-3500:
Compacte Kilkaanklikuit plugin schakelaar ACC-3500 (domoticahouse.nl)

De ACST-606:
ACST-606 Draadloze Deur-/Raamsensor (domoticahouse.nl)

Je kunt het ook oplossen met een wifi stekker icm Zigbee raam sensoren:

slimme Wi-Fi-plugin stekker (domoticahouse.nl)

https://www.domoticahouse.nl/nl/nedis-zigbee-deur-of-raamsensor

https://www.domoticahouse.nl/nl/nedis-zigbee-gateway-stopcontact-versie


De zcm 1800 werkt niet met google home, klopt dat?

Dat kan kloppen. De module is redelijk nieuw en zou binnenkort ook aan Google Home toegevoegd kunnen worden.


Is deze inbouwschakelaar-zigbee-zcm-1800 ook te gebruiken om een bestaand zonnescherm met bestaande schakelaar "smart" te maken zodat ik het zonnescherm met de bestaande Klik Aan Klik Uit App via telefoon en ICS2000 station kan bedienen?

Nee, een zonnescherm schakelaar bestaat uit een 3-polige schakelaar die door de ICS-2000 herkend moet worden als een zonnescherm of rolluik schakelaar.

Hiervoor heeft Klikaanklikuit deze module:

KlikAanKlikUit, Gordijn/zonwering ontvanger, ASUN-650 (domoticahouse.nl)


1) Ik krijg de ZCM-300 niet gekoppeld aan de ZI bridge Resetfunctie werkt goed, lamp knippert Dimmer met lamp direct naast de ZI gehouden 2) Hoe koppel ik de ZYCT-202 en de ZCM-300? Kan ik niet terugvinden in de handleidingen.

Je kunt de ZCM-300 niet aan Z1 én ZYCT koppelen.
Het is één van beiden.

Dus als de ZCM al aan de ZYCT is gekoppeld, moet je deze eerst daarvan verwijderen.


Tot voor kort gebruikte ik een Homewizard maar die werkt (bestaat) niet meer. Nu bij u een SmartBridge van kaku aangeschaft. Bij de antwoorden zie ik dat de Smartwares thermometer daar niet mee werken. Zal dus een ZTHS 100 aanschaffen. Deze kan niet . . .

De ZTHS is niet bestand tegen vocht buiten.
Wellicht als deze in de waterdichte behuizing geplaatst wordt.


Ik heb mijn cv kachel op de slimme stekker aangesloten in combinatie met dè koolmonoxide melder. Pas had ik geen warm water en verwarming door dat de stekker “uit” was gegaan. Hoe kan dit gebeuren ?

Dat is niet te zeggen.

Dat kan doordat de stekker geen goed ontvangst heeft, de sensor niet goed ontvangt, de scene die in de smartbox is aangemaakt niet goed functioneert, etc.

Het best is stuk voor stuk alle onderdelen testen en daarna de scene testen.


Ik heb een deurbel set 6600 AC. Nu is de drukknop van deze set defect. Nu zag ik op uw site "Draadloze deurbel, ACDB-6600C-OUTLET". Is dit dan een set met een drukknop?

Nee, dat is de ontvanger (de gong zelf). De zender is de ACDB-7000A, maar deze is inmiddels opgevolgd door de ACDB-8000A:
draadloze-drukknop-acdb-8000a (domoticahouse.nl)

Maar je kunt ook deze set nemen en de drukknop uit de set gebruik (en eventueel een 2e gong koppelen uit de set aan dezelfde deurbelknop):
KlikAanKlikUit, Draadloze deurbel met draadloze drukknopzender,ACDB-7000AC (domoticahouse.nl)


kan ik met de ACM 250LD 2 verschillende lampen op een kamer aansluiten.

Nee, dat gaat meestal niet goed. De ACM-250LD moet detecteren welk type verlichting aan de module hangt en hoeveel het vermogen is. Dit om het dimprofiel in te kunnen stellen.

Bij 2 verschillende lampen gaat dat meestal niet goed.


Is de drukknop ACDB-8000AZ compatibel met ontvangers ACDB-7000C ?

Jazeker, deze kan gewoon gekoppeld worden aan de ACDB-7000C ontvanger.


Blijft de sirene loeien tot je deze met afstandsbediening uitzet?, of zit er een tijdslimiet op?

Er zit een tijdslimiet op van 5 minuten.


Mijn ZCTS-808 en ZSDR-850 vallen buiten het bereik van de ICS-2000. Het deurcontact zit in de schuur en de rookmelder op zolder. Hoe kan ik dit oplossen. Mvg,

Dat zijn Zigbee apparaten. Die afstand voor deze apparaten kan verlengd worden door een Zigbee apparaat op 230V te koppelen aan de ICS-2000 en deze halverwege te plaatsen. Zoals een schakelaar, lamp of inbouw module.

Klikaanklikuit Zigbee - Premiumlijn. Voor betrouwbare 2-weg onderdelen (domoticahouse.nl)


Ik wil een bel met beldrukker in mijn garage achter het huis koppelen aan de klik-aan-klik-uit installatie in ons huis. Ik heb een LAN in de garage die gekoppeld is aan het LAN in ons huis. In huis heb ik een ICS2000.

Daar is met Klikaanklikuit geen optie voor. De modules werken allemaal draadloos en kunnen niet via LAN gekoppeld worden.
Met Fibaro is daar wel een optie voor, maar dan zul je je volledige oplossing over moeten zetten naar een ander domotica systeem


Ingestelde aan -uit bediening van stopcontact rts heeft altijd goed gewerkt met ingestelde scene. Nu springt het lichtje niet meer uit en ik kan het ook niet meer bedienen met de TaHoma app. Er is nochtans geen einddatum ingesteld. Ik heb al opnieuw . . .

Datzit in de Tahoma. Het beste kun je daarvoor even met Somfy contact opnemen.


Is dit product te koppelen met Klik-Aan-Klik-Uit ICS-2000? Als vervanger voor de ZTHS-100?

Nee, deze is te koppelen aan een Aqara bridge en Fibaro Home Center 3


Na nieuwe router problemen met ics2000. Krijg telkens melding: controleer uw internetverbinding (WiFi). Via 5 g geen meldingen. Krijg lampen niet gekoppeld. Daarnaast onthoud ics2000 tijd en zomertijd niet. Wat moet ik doen?

De ICS-2000 heeft geen Wifi verbinding, dus meldingen daarover komen van iets anders dan de ICS-2000.
Welke lampen wil je koppelen en op welke afstand heb je ze geplaatst

De zomertijd en wintertijd worden onthouden door de locatie waar de ICS-2000 op ingesteld staat. Daar hoeft verder niets aan gedaan te worden en kunnen gebruikt worden in events/regels.


Is het mogelijk om de ACST-606 te gebruiken op een poort buiten? Met andere woorden is deze geschikt voor outdoor gebruik?

Nee, deze is niet geschikt voor buiten (niet vochtbestendig).
Je zou met een AWMT-003 in een waterdichte doos en een inbouw magneetcontact.

Bij Zwave hebben we wel deur/raamsensoren voor buitengebruik:

Sensative Deur/raam sensor op batterij die 10 jaar meegaat (domoticahouse.nl)

Samen met een controller:

Fibaro Lite controller 3. Het hart van een compacte zwave installatie. (domoticahouse.nl)


Hallo, Kan ik 2 bewegingsmelders koppelen op een lamp? Boven en onder aan de trap dus een sensor

Ik heb 2 draadloze deurbellen ACDB-7000BC gekoppeld aan een vaste deurbel. Nu gaat regelmatig 1 van de 2 deurbellen af, soms allebei, terwijl er niemand op de deurbelknop heeft gedrukt. Is dit te voorkomen??

Dat kun je meestal oplossen door deze ontvanger te resetten en opnieuw te koppelen.


Zijn alle klik aan en klik uit systemen met elkaar te combineren. Dus ik koop nu bij u en heb al in huis gekocht bij Karwei.

Mijn draadloze bel reageert niet op de bedrukken Hoevkrijg ik deze weer werkend.

Mijn zonwering werkt ook op de groeps knop van de afstandsbediening. Nu kun je regels maken. Geavanceerd. En daar staat dat ik geen afstandsbediening heb en of ik deze wil kopen. Hoe maak ik dan een regel zodat de lampen wel aan gaan maar de zonweri . . .

Hoe kan ik de smart Bridge resetten? Groet, Jan

Beste Ik zou graag mijn rolluiken met mijn smart Phone bedienen. 4 stuks. Wat heb ik nodig? Er zitten 2 duoschakelaars in de muur naast elkaar.

Met de Klikaanklikuit oplossing kun je niet met smartphone bedienen. Daar komt dan nog een smart bridge bij. Echter kun je ze daarna niet meer met de bestaande schakelaar bedienen.

Beter is een Fibaro HCL3 oplossing met Roller Shutter inbouw modules. Deze kunnen op de bestaande schakelaar aangesloten worden en tevens is de stand van de rolluik dan ook in de app te zien (zowel als je ze via app als met de lokale schakelaar bedient).


Heb een Zigbee lamp deze werkt met de app prima maar nu ligt deze buiten het bereik van de ICS-2000 zender. Heb nu een draadloze signaalrepeater aangeschaft om het signaal te versterken, alle KAKU producten worden geaccepteerd behalve de ZIGBEE lamp . . .

Kan de smart bridge oog het energie beheer monitoren

Hallo, Wat is de actuele prijs van de Octopus ics2000? Het oude type bedoel ik. Met vriendelijke groet, Wim

Goede morgen ik wil de ventilator en de verlichting apart schakelen hoe doe ik dat. Ik heb een set ontvanger en zender. Dubbele schakelaar?

Kan ik dit ook gebruiken onder een overkapping?

hoe koppel ik acc-2300 met twee awst-8800

Hallo, Komt er ooit een optie om dingen aan te sturen of de P1 waarden te kunnen benutten i.v.m. de vele mogelijkheden.... B.v. door gebruik van de teruglevering. Om op het moment dat er een overschot is b.v. aan klikaan klikuit apparaat aan/uit te . . .

De 2500 camera is overal uit het assortiment. Jullie verkopen hem nog? Doet ie wat hij belooft - ook vanuit Nederland in Spanje te connecten. Gr Ronald.

Goedemiddag, hen de klikaanklikuit 2 stekkers en heb de bridge. Krijg het niet voor elkaar! Mijn vraag, moet ik bij die 2 stekkers ook een afstandbediening kopen? Ik denk dat het mischien anders niet lukt. Klopt dit? Mvg Marga

Nee, dat is niet nodig. Je kunt de stekkers (mits van een type wat begingt met een A) aan de ICS-2000 of Smart Bridge koppelen zonder afstandsbediening.


Voor een klant in Spanje heb ik 3x de AMC inbouw dimmer nodig - welke (eenvoudige) bediening kies ik hier het best bij? (Ik heb het maandag nodig … )-:

Je kunt met een hand afstandsbediening werken als deze:
Klikaanklikuit Afstandsbediening 16-kanaals dimmen en schakelen (domoticahouse.nl)

Of deze:
Klikaanklikuit afstandsbediening met muurbevestiging AYCT-202 (domoticahouse.nl)

Maar je kunt ook kiezen voor wandschakelaars.


Hoe kan ik twee telefoons koppelen aan een ics2000 consol

Dat kan door op de twee telefoons met hetzelfde account in te loggen op de app van Klikaankliktuit


Beste heeft u ook de stopcontact klik aan klik uit dimmer voor led lampen welke geschikt is voor Belgie?

Jazeker. We hebben deze set met PIN aarde dimmer ontvangers voor in het stopcontact:
Klikaanklikuit set draadloos 2 x dimmer led halogeen gloei BE/FR (domoticahouse.nl)


Hoe maak ik een tweede account aan als ik naast mijn ICS-2000 ook de smart bridge wil gebruiken? Bovendien accepteert de smart bridge het e-mail adres kees.van.mourik@cjvm niet.

Nee, je moet een nieuw account met een ander email adres maken.


Zelf bedien ik mijn KAKU ook met mijn gsm. Hoe voeg ik een tweede gsm toe? Die van mijn vrouw bijvoorbeeld.

Je kunt slechts één account koppelen aan de ICS-2000 of Smart Bridge.
Je kunt wel met meerdere apparaten inloggen in de app en allemaal dezelfde controller bedienen.


Kan ik bij de ontvanger ACM 3000, 2 draadloze wandschakelaars aansluiten?

Jazeker. Op elke van de 2 aansluitingen van de ACM-3000 kun je een aparte wandschakelaar koppelen. Je kunt zelfs meerdere wandschakelaars op elk van de 2 aansluitingen koppelen.


Beste, Kan ik 2 sensoren gebruiken om 1 ontvanger te bedienen? Gr Geert

Jazeker. Je kunt minimaal 6 zenders aan 1 ontvanger koppelen (bij sommige ontvangers zelfs meer)


Goedendag, ik heb een smart bridge gekocht. Wil deze koppelen aan mijn zonwering (somfy). Als ik op ‘toevoegen’ druk, moet ik de programmeerknop van de somfy hand zender 3 sec indrukken. De motor beweegt dan kort om aan te geven dat hij in progr . . .

De zonnewering moet met het Somfy RTS werken.
Daarnaast moet de afstand naar de controller ook niet te groot zijn.


Wat betekenen de kleuren van de led op de smart bridge. Hij was altijd wit, nu groen sinds hij aan een nieuw modem verbonden is. Zoeken verwijst naar jullie site maar daar vind ik het antwoord niet, ook niet in de handleiding. En wat moet ik doen al . . .

De leds op de bridge beteken het volgende:

- Witte led = standaard operation mode

- Blauwe knipper = opdracht wordt uitgevoerd

- Gele / groene LED = geen contact met cloud

- Paars knipperen = firmware update wordt uitgevoerd

- Rode LED = algemene fout


Ik heb een 12 Volt halogeen trafo/dimmer HDR-105 met een afstandsbediening YCT-100. De afstandsbediening is kapot en mijn vraag is of ik hem kan vervangen door de AYCT-102.

Nee, dat is niet mogelijk. De HDR-105 dimmers zijn voorzien van het manuele systeem terwijl de AYCT-102 koppelt middels het automatische codering systeem.


Hoe kan ik de Smart bridge en de ICS2000 bedienen met mijn enkelvoudig telefoon en app? Heb reeds twee accounts. Beiden staan ook op een ander netwerk. Bvd

Dat kan helaas niet. Beiden gebruiken dezelfde app en je kunt slechts met één account ingelogd zijn.


Kan ik de AWMD250 ook gebruiken als aan/uit schakelaar zonder te dimmer?

Ja, dat is mogelijk. Maar let wel op dat je geen LED verlichting gebruikt, want daar werkt deze niet mee.
Dan kun je beter de ACM-2300HC gebruiken.


Hallo kan ik mijn buitencamera met 4g op telefoon ontvangen dat lukt niet krijg steeds melding dat ik offline ben Dank u

Dan zijn er 2 mogelijkheden. Of de camera is niet verbonden met de wifi of er zit een firewall in je router die de camera blokkeert.


Kan ik 2 deurbellen (ACB9000A) kombineren met één drukknop? (draadloos uiteraard)

Jazeker. Je kunt tot minimaal 6 deurbellen koppelen aan één drukbelknop.


Ik wil op een simpele manier de vloerverwarming uitschakelen als de ramen (2 stuks) open gaan. Dacht dit met KaKu te kunnen doen door 2 stekkers boven op elkaar te plaatsen. Stekker 1 direct in stopcontact gekoppeld aan raam 1 en stekker 2 in stekke . . .

Helaas is de logica die nodig is om dit op te lossen, te complex voor een eenvoudige oplossing met een directe koppeling van draadloze componenten. Je hebt dan een controller nodig om dit op te lossen. 

Fibaro Lite controller 3. Het hart van een compacte zwave installatie. (domoticahouse.nl)

https://www.domoticahouse.nl/nl/fibaro-plugin-schakelaar-z-wave
https://www.domoticahouse.nl/nl/fibaro-deurraam-sensor-5902701700348


Als de ramen dicht bij elkaar zitten, zou je wel 2 fysieke deursensoren in serie kunnen plaatsen welke aan één zender gekoppeld is, zoals deze sensoren en deze zender:

XCOMFORT, Venster-Deur contact, opbouw, NC (domoticahouse.nl)
KlikAanKlikUit, Inbouw schakelaar AWMT-003 (domoticahouse.nl)
Compacte Kilkaanklikuit plugin schakelaar ACC-3500 (domoticahouse.nl)


Kan de Smart Bridge ook gereset worden. Zonder de app ?

Je kunt de bridge resetten via de app, maar een volledige reset (en ontkoppeling van je account) kan alleen met medewerking van Klikaanklikuit.


EEn tweetal vragen: - Kan de Aqara Zigbee water lekkage sensor gekoppeld worden met de ICS-2000? - Kan de Aqara Zigbee water lekkage sensor gelegd worden op een zoutbed van een waterontharder (gaat dan dus dienen om een signaal te geven als het zout . . .

Deze kan niet met de Klikaanklikuit bridges.controllers gekoppeld worden. Wel met de Fibaro HC3 of Aqara bridges.

Klikaanklikuit heeft zelf een water lekkage sensor:
Ontvang pushmeldingen op uw smartphone/tablet wanneer er een waterlek wordt gedetecteerd. (domoticahouse.nl)


Hallo…. De afstandsbediening ZYCT-202 voor het schakelen van de ZCC-350 is nergens meer te krijgen . Wat is de vervanger? Bedankt voor uw reactie Gr. Paul

Helaas is er geen oplossing meer van Klikaanklikuit. Je kunt de stekker wel direct koppelen met de Z1, ICS-2000 of Smartbridge van Klikaanklikuit of met de Philips HUE bridge.


Zijn deze producten ook geschikt voor de Belgische markt. Wij hebben een aardingspen en dus geen randaarding!

Ik heb nu 2 inbouwspots onder mijn overkapping die ik wil vervangen door 2 stuks zigbee spots. Deze gaan nu tegelijk aan d.m.v. 1 schakelaar. Kunnen deze onder 1 scene van ics 2000 geactiveerd worden en zo ja op welke manier.

Ja, je kunt meerdere apparaten in- en uitschakelen in één scene/regel


moet de bewegingsmelder perse aan een klik aan klik uit systeem gekoppel worden of kan dat ook zonder?

Dit is alleen een zender. Deze schakelt zelf niets. Als je een lamp wilt schakelen, zul je een ontvanger moeten plaatsen van Klikaanklikuit (bv een plugin schakelaar of inbow schakelaar).


Heb onlangs bij u DMQ koppelbare lichtsnoeren buiten gekocht. Die doen het prima. Om ze te dimmen hebben we daarna de stekker klikaan klikuit waterdicht stekkerdoos dimmer aangeschaft. Ik had al de afstandsbediening Klikaan klikuit type VCT 100. Daa . . .

Om de AGC-200 aan te kunnen sturen is een afstandsbediening nodig die met een A begint (automatisch koppeling), bv de AYCT-102

Klikaanklikuit Afstandsbediening 16-kanaals dimmen en schakelen (domoticahouse.nl)


Hallo, ik heb 3 schakelaars met lampen die ik met 1 afstandbediening tegelijk of individueel wil kunnen schakelen. De bestaande schakelaars moeten wel gehandhaafd blijven, welke afstandbediening en welke modules heb ik hiervoor nodig? Alvast bedankt . . .

Bij de schakelaars heb je een ontvanger nodig die ook op je bestaande schakelaar aangesloten kan worden:
https://www.domoticahouse.nl/nl/inbouw-schakelaar-acm-2300-hc

Als afstandsbediening kun je verschillende modellen gebruiken uit deze categorie:

https://www.domoticahouse.nl/nl/zenders-klikaanklikuit

Bijvoorbeeld deze:
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-afstandsbediening-16-kanaals-ayct102-8713439700565


Kan ik iccs 2000 koppelen aan google home?

Ja hoor, dat is mogelijk.


APC3 - 2300R wissen voor opnieuw inschakelen en programeren heb 2 afstand bedieningen Grt Ben

Dat vind je in de afstandsbediening op p7:
Kan ik een acm 2300hc. Aansluiten op een vast stroom punt. Hier heb ik dus geen bestaande wandschakelaar op zitten.. en dus geen schakeldrraad...

Ja, dat is mogelijk. De schakelaar aansluiting is optioneel.
Eventueel kun je hier ook een ACM-2000 voor gebruiken:

https://www.domoticahouse.nl/nl/inbouw-schakelaar-acm-2300-hc
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-inbouw-schakelmodule-2000-watt-acm-2000


Kunnen we onder de carport de spotjes met een inbouwschakelaar koppelen aan onze ics 2000 en daarbij ook een bewegingsmelder koppelen? Zo gaan de lampen via een regel aan, maar buiten de regel om moeten de lampen aanspringen. 

Ja, dat is mogelijk. je kunt de bewegingsmelder ook aan de ICS-2000 koppelen en dan een regel maken die de lampen door de beweging ook aan doet.


Ik heb 4 ACM-2000 die na jaren gebruik plotseling na een aan signaal niet meer aan blijft maar direct weer uit klikt. Wat ik ook doe resetten opnieuw koppelen. Veel zoeken op internet levert geen oplossing, hopelijk kennen jullie dit fenomeen en een . . .

Helaas heb ik daar ook geen verklaring voor. Je zou een module eens zonder belasting kunnen resetten en weer koppelen (of alleen koppelen met een afstandsbediening.


Welke merken temperatuur sensoren zijn te koppelen met Klikaanklikuit.?

Alleen de sensor van Klikaanklikuit zelf. Het huidige model is uitverkocht maar over 1-2 maanden komt de opvolger beschikbaar.


We hebben een huis gekocht waar de KlikAanKlikUIt systeem in zit. Nu moet ik alles weer koppelen aan de nieuwe wifi. Hoe gaat dat moet ik dan alle zenders resetten? En zijn er monuteurs die dit kunnen uitvoeren.

Als er een ICS-2000 of Smartbridge is, dan is deze in de meeste gevallen gekoppeld via ethernet. Dat kan gewoon ook met de bestaande bridge.
Alleen kan niet zo maar het account gewijzigd worden.
Deze bridge zit waarschijnlijk nog gekoppeld met het account van de vorige eigenaar.
Dit is niet te wijzigen zonder een reset waarbij ook alle apparaten opnieuw gekoppeld moeten worden.


Beste, Hoe kan ik de ICS 2000 resetten. Als ik wil verbinden zegt hij dat er al een account aan gekoppeld is. Ik heb er een besteld bij jullie met beschadigde doos, maar het lijkt erop dat iemand er al mee bezig is geweest. Ik moet dus even helemaal . . .

Dat kan je helaas niet zelf. Neem even contact op, dan kunnen we het overleggen hoe het opgelost kan worden.


Kan ik 2 (APIR-2150) melders koppelen op 1 (ACC-2300) schakelaar? Moet ik de LEARN knop dan gelijktijdig schakelen of ….?

Ik heb een controlestation ICS 2000 en 3 AWS-3500S Ingebouwde Mini-hoofdschakelaar, ook 2 sets van 3 schakelaars met Afstandsbediening - APC3-2300R, daarnaast ook 3 inbouwdimmers ACM-250-LD (gemonteerd in de lichtpunten). Deze combinatie heeft meer . . .

Hallo, kan ik een APC3 2300R stekker, ook direct koppelen aan google home, of alleen via een hub?

Nee, dat is niet mogelijk. Dat kan alleen via de ICS-2000 of Smart bridge:
https://www.domoticahouse.nl/nl/internet-klikaanklikuit


ik heb deze camera, 4 stuks maar wil deze graag bijbestellen zijn deze er nog.

Is er een schemerschakelaar die mijn elektrische rolgordijnen kan aansturen? Voor de aansturing gebruik ik nu de KaKu tmt-502 programmeerbare afstandsbediening Met vriendelijke groet Ben Vroling

Ik heb regelmatig problemen met ontvangers die offline gaan wat kan ik doen zigbee ontvanger zoals een rookmelder wel goed te laten werken kan ik het signaal versterken zodat de ontvangers niet meer offline gaan

Welke zigbee signaal versterker is op de markt om de Zigbee premium line producten beter bereikbaar te maken. Nu moet ik een premium product (zigbee) kopen als mesh hub

Geachte heer/mevrouw, De Alsir 2000 staat in mijn IPhone op off line. Kan deze niet meer on line krijgen. Is die nu stuk? Vr gr Ben

De ALSIR is via de ICS-2000 gekoppeld met de app. Als deze niet online staan, dan ontvangt deze niet goed. Het beste is deze dan even opnieuw te koppelen.


Ik heb 3 achakelaars die allemaal aangaan als ik op knop 1 druk. Hoe kan ik knop 1,2 en drie individueel instellen ipv dat ze alle drie aangaan met nummer 1? Gr Theo

wil met bestaande wisselschakeling een 2e lamp schakelen. kan wel met een 230v voeding bij deze lamp komen, maar niet met de schakeldraad van de wisselschakeling. Hoe los ik dit op?

Welk type SSD kaart moet in de KlikAanKlikUit IPCAM-2500?

vraag 1 kan ik met de acm-250-ld-ledverlichting in en uitschakelen en tevens dimmen.? vraag 2 is er een alternatief?

Ik heb veel ACM-2000 aangeschaft maar nu beginnen ze 1 voor 1 mankementen te vertonen. Als ik of met de app of met een afstandbediening een lamp w.il laten branden dan gaat het aan maar direct weer uit. Aanvullend: ik bedien vele led lampen. oa Lamp . . .

Onze deurbel (ACDB-7000AC) heeft het een tijd heel goed gedaan, maar sinds enige tijd doet hij het regelmatig niet. (soms wel/soms niet). Waar kan dit aan liggen?

Ik wil een nieuw verlichtings plan uitvoeren in de tuin. Drie verschillende aansluitingspunten Elke grondkabel krijgt 4 lichtpunten. Welke materialen moet ik verder bestellen?

I have an ICS-1000, but it's broken. The monitor cannot be lighted. Can I buy an ICS-2000 to detect the original sensor? Is ICS-2000 compatible with ICS-1000?

Goedemiddag, ik heb dit systeem thuis en wil deze koppelen aan de app klik aan klik uit. Ik heb alles geinstalleerd, er is wifi. Op zowel de app klik aan klik uit als app smart home of smart bridge doet ie niets. Weet u hoe dit kan? alvast bedankt v . . .

Wat betekent een groen knipperende led op de KAKU Smart bridge?

Ik wi kraag lamp fitting af 60 kopen, maar lukt niet op de website.

Hallo, ik heb een vraag over aanschaf van een rolluik ivm KlikAanKlikUit. Wij willen een solarrolluik aanschaffen. Kan ik deze ook koppelen aan kaku en dan via mijn app bedienen en via een afstandsbediening? Zo ja, wat heb ik dan nodig van kaku? Bvd . . .

Welke inbouw module is geschikt voor 21 led spots en dimbaar

Beste, ik heb een acm 1000 klik aan klik uit systeem. Deze wil ik verwijderen. Waarom zitten er twee zwarte schakeldraden in en kan ik er hier 1 van maken wanneer ik een wisselschakelaar voor terug wil plaatsen?

Goedeavond, Werkt deze camera ook op 5ghz? Ik hoor graag van u. Groeten Kuijsten

Mijn deurbel type acen 7008bc blijft plotseling maar bellen zonder dat er iemand aan de deur staat, hoe kan ik dit verhelpen

Ik wil de ASUN-650 gebruiken als wisselschakelaar (de reden is complex om hier uit te leggen). Probleem: dit component heeft een tijdslimiet van 2 minuten, waarna hij reset. Is het mogelijk om deze reset functie te disablen? (dwz, hij moet continu g . . .

Ik wil overgaan ics-1000 naar smart bridge. Hoe maak ik verbinding met de bridge?

Hoe kan ik een ICS-2000 of Smart Bridge resetten naar fabriekstoestand?

Kan ik met de AYCT-202 2 aparte dimmodules ACM-250-LD los van elkaar dimmen/schakelen?

Kun je tmt-502 koppelen aan acme 2300 hc?

Is de ICS-2000 compatible met een 5G thuisnetwork? Ik krijg namelijk timeout meldingen wanneer ik met dit netwerk ben verbonden.

Kuka smart bridge plotseling off line. Kan geen wifi vinden. Ook niet met internetkabel in router. Hoe kan ik smart bridge opnieuw verbinden met wifi en mijn account?

kan ik bij een gewoon rolgordijn ook klik aan klik uit aansluiten zodat ik mijn gordijnen via een ap open en dicht kan laten gaan en wat heb ik hiervoor nodig?

Kan ik de YCT-102 afstandsbediening koppelen aan de ACM-250-LD ? Ik heb het aangesloten zoals aangegeven in de gebruikershandleiding van de ACM-250-LD, schema 6a op bladzijde 6 , maar de zender koppelt niet. Vriendelijke groet, Frank

Kan deze Busch-Jaeger Puls schakelaar - enkelvoudig, in een Homey Pro worden gekoppeld ?

Is er ook een opbouw gordijn/zonwering ontvanger ASUN-650 beschikbaar? ik zie uit naar uw respons. J.S.

Ik heb een ontvanger gekocht maar deze is voor zonwering , kan ik deze ook gebruiken om een lamp aan en uit te zetten met wand schakelaar

Zoals eerder aangegeven kan een acm 2300hc worden aangesloten op een vast stroompunt. ( zonder schakeldraad) Hoe moet ik dit aansluiten? Kan ik de schakeldraad gewoon achterwege laten, of moet er dan een ander aansluitschema worden aangehouden? . . .

Ik heb een halogeenlamp 230V/500W. Bestaat daar ook een inbouw dimmer voor. De ACM - 100 trekt het niet, heb ik gemerkt.

Kan ik ook met één drukknopzender twee deurbellen laten afgaan?

Ik heb een ventilator voor afzuiging (van keuken, douche en toilet) met een schakelaar in de keuken. Ik zou die aan en uit willen schakelen 1) in de keuken met de hand 2) als het toilet wordt gebruikt (met vertraagde uitschakeling) 3) als ik op de b . . .

Ik opzoek naar meerdere draadloze bewegingsmelders en 1 draadloze deurbel (die we op de balie kunnen leggen voor klanten) die ik kan koppelen aan 1 ontvanger zodat wij meer bewegingsvrijheid hebben binnen het bedrijf. Ik kom er niet goed uit of dit . . .

Hallo, kan ik de ics-2000 ook koppelen als hub aan de SmartThings app van Samsung?

Ipcam 2600 werkt op 5 ghz of op 2,4 ghz ik heb alleen maar 5 ghz.

Kan ik 1 ontvanger bedienen door 4 afzonderlijke zenders (bijv. ACCT-510) en wat is het bereik daarvan buiten?

Wat heb ik nodig om via een bestaande wisselschakeling een extra lamp in een andere ruimte mee te schakelen?

Met de smart bridge moet ik alle instellingen van de ICS2000 handmatig migreren. Als ik toch alles opnieuw moet invoeren, wat is jullie advies: kaku of een ander systeem? Ik heb wel in de loop van de jaren zeer kaku onderdelen geïnstalleerd. Dank, . . .

kan ik de water sensor ZWLD-100 met de ICS-1000 koppelen en gebruiken

Mijn mini inbouwzender werkt overdag normaal en ik kan mijn verlichting met de schakelaar aan en uit zetten Echter s avonds werkt het opeens niet meer De schakelaar werkt niet meer en moet ik ze uitzetten met mijn telefoon Hoe kan dit

Kan ik met mijn klikaan bridge direct mijn somfy screens aan sturen? Of moet daar nog een module tussen. Ik heb alleen een losse afstandsbediening van somfy geen schakelaar op de muur

Kan ik een “hotelschakeling” uitbreiden met een derde schakelaar. Ik heb in de nieuwe ruimte de de blauwe en zwarte draad van de gevoede lamp beschikbaar van de hotelschakeling. Ook face en aarde via een andere voeding. Ik kan geen nieuwe draden . . .

Welke fitting werkt met LED=lampen

Ik heb een schakelaar op de verkeerde plek zitten.

Als je bij een verbouwing een schakelaar op de verkeerde plek hebt zitten, en geen nieuwe leidingen wilt maken, dan is het met KlikAanKlikUit prima op te lossen.
Bij de lamp wordt een schakel module ingebouwd, zoals de ACM-1000. Daarnaast wordt op de nieuwe plek een draadloze wandschakelaar geplaatst, zoals de AWST-8800. Deze is vlak van de achterzijde, dus er is geen inbouwdoos nodig.


Wil een bewegingsmelder voor buiten apir 2150 draadloos. een lamp laten branden op een stekker van agc 3500 kan dat, zonder een afstandsbediening. Vrg Ben Teeuwen

Ja hoor, dat is mogelijk direct of via de ics-2000 of smart bridge.


Ik heb een normale drukknop deurbel waarop ik een KaKu ACDB-7000B heb aangesloten. Draadloos heb ik 3 KaKu gongen aangesloten en dit werkt uitstekend. Nu wordt mijn voordeur vervangen en wil ik overstappen naar een video deurbel (Ring of Eufy). Het . . .

Helaas is dat niet mogelijk om te koppelen. Ring heeft wel losse gongen.


Ik heb de afstandsbediening 502. Hij weigert in tegenstelling van vorig jaar nu soms om diverse apparaten aan en of uit te schakelen op de ingevoerde tijden. Als ik ze handmatig aan en uit zet werkt het wel. Ik heb de CR 2032 vervangen. In de kaku g . . .

Dat is alleen bij de oude generatie ATMT-502.
De nieuwste generatie heeft alleen een CR2032.


In de beschrijving van de klikaanklik uit roommelder (ZSDR-850) met de control station ICS-2000 gekoppeld kan worden. Er staat niet bij dat het gekoppeld kan worden met de Smart bridge van Klikaanklikuit. Klopt dat, of heeft de Smart Bridge een ande . . .

Jazeker.
De Smart Bridge is de opvolger van de ICS-2000. In principe dezelfde functionaliteit. Alleen heeft de Smart Bridge geen P1 poort meer. Alle andere functionaliteit zit ook in de Smart Bridge


Wat is het verschil tussen ICS2000 en de smart bridge van klikaanklikuit. Welke is beter.

De Smart Bridge is de opvolger van de ICS-2000. In principe dezelfde functionaliteit. Alleen heeft de Smart Bridge geen P1 poort meer. Alle andere functionaliteit zit ook in de Smart Bridge


Goedenavond, Ik ben op zoek naar een nieuwe deurbel, welke aan de deur draadloos is en de bel in het stopcontact kan. Ik wil alleen graag 2 drukknoppen (1 bij de voordeur en de andere bij de achterdeur), maar wel 2 losse bellen voor in het stopconta . . .

Ja, dat is mogelijk. Je kunt meerdere knoppen aan één bel koppelen of meerdere gongen aan één knop.


Temperatuur- en luchtvochtigheidssensor ZTHS-100 wat zijn de maximale waarden van deze sensor die voor de temperatuur ingesteld kunnen worden? ik zou deze als hittemelder willen inzetten, bijvoorbeeld alarm geven als de temp boven de 45 of 50 graden . . .

In de sensor kan geen instelling gemaakt worden. Dit kan echter wel in de Smart Bridge of ICS-2000. Daar kun je regels maken die iets doen (bv een gong of schakelmodule met een sirene af laten gaan) als de temperatuur boven een ingestelde waard komt.


Kan ik met Klikaanklikuit zonwering/rolluik set - AWST-8800 + ASUN-650 mijn zonnewering in verschillende standen zetten, of alleen geheel open of dicht?.

Je kunt deze ook in diverse standen zetten, door een Stop te sturen nadat deze beweegt (bv nog een keer omlaag klikken als deze als deze al omlaag beweegt) .


Hallo, kan ik de schakelaar Kaku ZCM-1800 ookkoppelen aan een HUE homenetwerk en daarvanuit bedienen?

Ja, dat is mogelijk. De ZCM-1800 kan als apparaat toegevoegd worden aan de HUE bridge.


Kan ik met de afstandsbediening uit de APC3-2300R set ook meer dan 3 apparaten schakelen?

De afstandsbediening van de APC3 set kan 3 verschillende kanalen apart aan.
Aan elk kanaal kun je één of meerdere ontvangers koppelen.
Met 1 knop zou je bijvoorbeeld 2 of zelfs meer ontvangers tegelijk kunnen aansturen.
Je kunt ze alleen dan niet meer los van elkaar aan/uit doen.

Als je dat wilt, kun je beter deze afstandsbediening nemen:
AYCT-102

Daar kun je 12 verschillende ontvangers apart mee schakelen en dimmen.

Er is geen 2300 Watt set (APC-set) met deze afstandsbediening. Dan kom je op een 3500 Watt set:
ACC2-3500R

Het is dan gunstiger om
1 x APC3-2300R 
1 x ACC-2300
1 x AYCT-102 


ZTHS-100 temperatuur/vocht sensor vragen

Met welke frequentie rapporteert de ZTHS-100 temperatuur en vochtigheid?
-> De ZTHS-100 rapporteert elke seconde op een frequentie van 2.4 Ghz. Daarnaast bij een temperatuur stijging of daling van 1 graad.

Hoe lang gaat de batterij (CR-2450) normaal gesproken mee?
-> De batterij heeft een levensduur van ongeveer een jaar.

Klopt het, dat na de toevoeging in de ICS-2000 er een lamp toegevoegd/gekoppeld wordt aan de sensor?
-> Dit klopt. Na het toevoegen van de sensor kan door middel van het regelsysteem een regel aan worden gemaakt waarmee op een waarde van de gemeten temperatuur of luchtvochtigheid een actie kan worden uitgevoerd, zoals bijv. een lamp te schakelen


Kan ik de modules via internet (met smartphone) bedienen?

Ja, dat is mogelijk met behulp van een ICS-2000 internet controller.
Deze zorgt voor de koppeling tussen je modules en internet.
De app op je smartphone communiceert dan met de ICS-2000 en deze stuurt opdrachten naar de ICS-2000.

Deze controller kan echter veel meer. Je kunt hierin ook allerlei (automatische) scene maken. Bijvoorbeeld dat je lampen aangaan op een bepaalde tijd. Of zelfs dat ze aan moeten als de zon ondergaat.
Tevens kun je lampen combineren tot een scene. Bijvoorbeeld TV kijken. Waarbij dan een aantal lampen aangezet worden en de gordijnen dichtgedaan worden.


Hoe kan ik Startline en Premiumline met elkaar combineren?

Het combineren van de Start Line en de Premium Line

De nieuwe Premium Line brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo bevat deze productlijn o.a. RGB lampen welke instelbaar zijn in kleur, en biedt dit systeem de mogelijkheid om ook in de app terug te zien of een lamp aan of uit staat. 
De Premim Line werkt op een ander protocol (Zigbee) dan de reguliere KlikAanKlikUit Start Line (433 Mhz). Hierdoor zijn producten uit de verschillende productlijnen niet direct met elkaar te koppelen. 

De ICS-2000 Control Station biedt hier de oplossing, aangezien dit product zowel met het nieuwe Zigbee protocol als met het reguliere KlikAanKlikUit assortiment compatibel is. 
Overigens werkt dit niet met de ZYCT-202 Afstandsbediening, deze afstandsbediening is dus alleen compatibel met de Premium Line producten.

Schakelen via regels

De oplossing om beide systemen aan elkaar te koppelen is relatief eenvoudig: koppel een reguliere Start Line zender aan de ICS-2000 en koppel een Premium Line product aan de ICS-2000. Stel vervolgens een regel in, waarmee je aangeeft welke lamp er ingeschakeld dient te worden bij welk signaal. 

Ter illustratie, onderstaand een stappenplan om een Premium Line RGB kleurenlamp te bedienen met een reguliere KlikAanKlikUit Start Line buitensensor.

Stap 1: Koppel de APIR-2150 Sensor aan de ICS-2000.

  1. Druk in de app op een kamer om deze te openen

  2. Druk op de + knop bovenaan het scherm om een nieuw apparaat toe te voegen

  3. Voer een naam in voor het apparaat dat wordt toegevoegd, bijvoorbeeld: "Sensor achter"

  4. Druk op TOEVOEGEN (ADD)

  5. Kies de "KlikAanKlikUit" productlijn en ga naar de zender die je wilt toevoegen

  6. Volg de instructies in de app

Stap 2: Koppel de ZLED-RGB9 LED Lamp aan de ICS-2000.

  1. Druk in de app op een kamer om deze te openen

  2. Druk op de + knop bovenaan het scherm om een nieuw apparaat toe te voegen

  3. Voer een naam in voor het apparaat dat wordt toegevoegd, bijvoorbeeld: "Sta lamp"

  4. Druk op TOEVOEGEN (ADD)

  5. Kies de "Trust Smart Home Zigbee lijn" klik op de Premium Line Lamp om deze toe te voegen

  6. Volg de instructies in de app

Stap 3: Regel toevoegen

  1. Ga naar de MEER in de menubalk en druk op REGELS

  2. Druk op de + knop bovenaan het scherm om een nieuwe regel toe te voegen

  3. Druk op REGEL

  4. Voer een naam in voor de regel die wordt toegevoegd, bijvoorbeeld: "Beweging achter", en druk op OK

  5. Voeg een trigger toe door op de + knop te drukken naast triggers.

  6. Kies BEWEGING GEDETECTEERD en kies de sensor die in stap 1 is toegevoegd, in dit voorbeeld "Sensor achter".

  7. Voeg een actie toe door op de + knop te drukken naast acties.

  8. Selecteer een actie bij de lamp die in stap 2 is toegevoegd, in dit voorbeeld "Sta lamp". 
   De actie in het voorbeeld is het selecteren van kleur groen, en het inschakelen van de lamp (zie afbeelding 1). 
   (Vergeet niet om een dimwaarde of "aan" te selecteren, alleen het selecteren van kleur schakelt de lamp niet in.)

  9. De gekozen triggers en acties worden getoond (zie afbeelding 1). Druk nogmaals op BEVESTIGEN (CONFIRM) om de regel op te slaan.

  10. De regel is nu toegevoegd.

Conclusie

Je hebt nu een werkende regel ingesteld, welke ervoor zal zorgen dat de RGB lamp op de kleur groen wordt ingeschakeld zodra er beweging gedetecteerd wordt. Middels dezelfde stappen kun je een regel toevoegen voor het uitschakelen van de lamp op het moment dat er geen beweging meer gedetecteerd wordt. 

Uiteraard kun je op dezelfde manier tevens andere KlikAanKlikUit zenders, zoals een afstandsbediening of wandschakelaar, een lamp uit de Premium Line laten bedienen.


Ik heb een schakelaar op een verkeerde plek zitten. Is dit op te lossen met KlikAanKlikUit?

Wij krijgen regelmatig de vraag van klanten die na een verbouwing een probleem met de locatie van een schakelaar hebbe. Deze is achter een kast of andere onbereikbare plek gekomen.
De vraag is dan, of dit op te lossen is met een draadloze ontvanger.
Het antwoord is eenvoudig: Ja. 
Er zijn diverse mogelijkheden, maar de eenvoudigste is een draadloze ontvanger, zoals de ACM-2300-HC bij de lamp te plaatsen en op een andere plek een draadloze wandzender te plaatsen, zoals de AWST-8800.
Wil je je eigen schakelmateriaal gebruiken, dan kun je ook een schakelaar gebruiken (spanningsloos) en daar een draadloze zender aan koppelen, de AWMT-003.

Heb je geen fase (bruine draad) bij de lamp, dan kun je er ook voor kiezen de schakelaar die je niet meer gebruikt, permanent aan te laten staan. Je hebt dan nul (blauw) en zwart (schakel) bij de lamp, maar de zwarte zit dan permanent aangesloten op de fase.
Hierdoor heb je fase en nul bij de lamp waarop je de ACM-2300-HC kunt aansluiten. De lamp komt dan op de lamp aansluiting van de ACM-2300-HC te zitten. De lokale schakelaar aansluiting op de ACM-2300-HC wordt dan niet gebruikt.


Klikaanklikuit : Dimmen of schakelen (of beiden)

Dim of schakel jouw verlichting voortaan draadloos met KlikAanKlikUit. Bedien je verlichting binnen no-time draadloos met één van de stopcontact ontvangers of ga voor de direct dimbare ALED lampen. Met de inbouwontvangers kun je het draadloos comfort zelfs volledig wegwerken in de muur of het plafond.

Even dimmen
Van een avond lezen op de bank tot een romantisch etentje, met de dimmers van KlikAanKlikUit pas je de intensiteit van de verlichting eenvoudig aan naar wens. Creëer snel een aangename sfeer in huis door de verlichting direct te dimmen met bijvoorbeeld de AYCT-202 afstandsbediening of i.c.m. de ICS-2000 app. Of activeer de speciale dimmode van bijvoorbeeld de AWST-8800 wandschakelaar. Schakelen kun je met een dimmer van Klikaanklikuit ook : gewoon de intensiteit op 0% zetten. De gebruikte lampen moeten natuurlijk wel dimbaar zijn.
Heb je een (bv staande) lamp met een dimmer in de snoer, dan kun je deze op afstand schakelen (bv door gebruik te maken van een plugin schakelen). Dimmen op afstand is dan helaas niet mogelijk.

Altijd & overal te schakelen!
Verander eenvoudig de inrichting van jouw huis, zonder rekening te houden met bestaande wandschakelaars. De draadloze wandschakelaars van KlikAanKlikUit zijn namelijk eenvoudig op elke gewenste locatie te plaatsen. Zo kun je altijd & overal de verlichting draadloos gaan schakelen. Gebruik de meegeleverde dubbelzijdige tape of schroeven en bevestig de wandschakelaar op de muur, op hout of zelfs op tegels. Beleef ultieme flexibiliteit, zonder gedoe!


2 afzonderlijke lampen met één module schakelen

Om 2 lampen op verschillende plaatsen gelijktijdig te bedienen (afzonderlijk laten schakelen), kan gebruik gemaakt worden van de de ACM-3-3500 en zender AWST-8802 of AGST-8802. In dit geval vervalt de bestaande schakelaar (op de ACM-3-3500 kan geen lokale schakelaar aangesloten worden).
Wil de bestaande schakelaar blijven gebruiken, kies dan voor de ACM-3000H2. Deze kan ook met een lokale schakelaar bediend worden (naast de draadloze schakelaar).


Kan de ICS-2000 lampen aanzetten bij een Alarm melding van de ALSIR-2000?

Jazeker.

Als je de ALSIR-2000 aan de ICS-2000 gekoppeld hebt, kun je in de APP regels maken die getriggerd worden door een alarm melding.
Je kunt dan niet alleen lampen of rolluiken bedienen, maar elk apparaat wat aan de ICS-2000 gekoppeld is, aan- of uitzetten.


Led lampen dimmen met acd-200 / acm-100 / acm-250

Elke soort lamp (gloeilamp, halogeen of dimbare LEd lamp) heeft een ander dimbereik. Daarom dient u altijd eerst de laagste dimwaarde in te stellen voor het type verlichting dat is aangesloten. 
Dit doet u als volgt: 
Zet eerst de lamp aan met een zender (bijvoorbeeld de afstandsbediening). 
Druk twee keer kort achter lkaar op de verbindknop. De LED indicator gaat knipperen en de verlichting dimt naar een bepaalde dimwaarde (dit is de fabrieksinstelling of de laatst ingestelde dimwaarde). 
Stuur een uit-signaal met de zender. Hierdoor wordt de verlichitng één stand lager gedimd (zwakker). Steeds als u een uit-signaal stuurt, kunt u op deze wijze de verlichting één stand lager laten branden. In totaal zijn er acht dimstanden (acht is de hoogste stand, één is de laagste stand). 
Zodra u de dimwaarde één stap te laag heeft ingesteld, gaat de verlichting knipperen of zelfs uit. Druk dan op de "aan" toets om de dimwaarde weer één stap hoger in te stellen. Zo bepaalt u voor de aangesloten verlichting de juiste ondergrens.
Druk nu twee keer kort achter elkaar op de verbindknop om de gekozen dimwaarde als ondergrens op te slaan.
Ter bevestiging schakelt de verlichting eerst aan/uit en schakelt daarna in op de laagste dimwaarde.


Ik heb (kerst)verlichting op een plugin schakelaar (zoals de AGC-3500) die blijft knipperen in de UIT stand

De elektronica in de schakelmodules is Fase en Nul gevoelig (bruine en blauwe stroomdraad). Omdat in Nederland de stekkers op 2 verschillende manieren geplaatst kunnen worden, leidt dit wel eens tot problemen.

Zit de stekker er 'verkeerd' om in, dan wordt de nul geschakeld en niet de fase.
Je kunt dit testen door de stekker op zijn kop in het stopcontact te stoppen. 
Hiermee is het probleem normaal gesproken verholpen.

In België kun je de stekker maar op één manier plaatsen, maar kan het ook zijn dat de draden in het stopcontact verkeerd om geplaatst zijn. Door deze om te draaien is het probleem ook te verhelpen.


Wat moet ik doen als ik de camera niet kan koppelen?

Als het scannen van de code op uw telefoon scherm niet lukt tijdens het installeren, let dan op de volgende punten:

Voordat u de installatie begint:

 1. Update de KlikAanKlikUit Next App naar de nieuwste versie.
 2. De camera werkt alleen op  2,4Ghz Wifi-netwerken. Zorg dat uw telefoon hiermee verbonden is (en niet met 5Ghz Wifi)
 3. Als u de camera al eerder heeft geïnstalleerd, dient u deze eerst te resetten. (druk zo’n 15 seconden op de reset knop totdat de camera zacht klikt) Verwijder de camera dan ook uit de App. Wacht enkele minuten voordat u de installatie in de App begint.
 4. Zorg dat u de installatie dichtbij uw Wifi router uitvoert.
 5. Controleer vooraf goed of u het juiste Wifi wachtwoord heeft. 
 6. Controleer of de rode infrarood LEDs van de camera niet aan staan. Als dit wel zo is, zorg dan voor meer omgevingslicht, door bijvoorbeeld dichter bij een raam te staan (overdag of in goed verlichte ruimte).

Tijdens het installeren/scannen:

 1. Het scannen duurt gemiddeld zo’n 10-30 seconden (er wordt een WiFi verbinding opgezet en de verbinding wordt gecheckt).
 2. Zorg dat de telefoon en camera niet bewegen tijdens het scannen.
 3. Zorg dat de afstand van camera naar telefoon ongeveer 10 cm is. Varieer eventueel de afstand langzaam tussen 10 en 20 cm.
 4. Gebruik in uw zelf gekozen gebruikersnaam en paswoord voor de camera geen spaties. 

Als dit nog niet werkt, sluit de installatie af en controleer het volgende punt goed:

 • Controleer of het Wifi netwerk 2,4 Ghz is.  Zet eventueel uw 5Ghz Wifi netwerk tijdelijk UIT in uw Wifi router instellingen.
 • Controleer uw Wifi netwerk naam en paswoord door met deze gegevens (opnieuw) in te loggen met een telefoon, tablet of laptop.
 • Probeer de installatie met een andere/nieuwere telefoon.
 • Om als laatste te proberen: als uw Wifi netwerk naam speciale karakters in zich heeft, verwijder deze karakters.

Als uw Wifi netwerk naam niet automatisch herkend wordt tijdens installatie, bekijk de oplossing hieronder.


Hallo kunnen we het Qubino flush 2 relais gebruiken om het tele contact te bedienen wat op een Honeywell chronotherm touch zit? Het relais willen we dan met 230 volt aansluiten op het netwerk en 1 contact gebruiken voor tele aansluitng op I1 en Q1 V . . .

Dan is er een interface relais nodig (230V gestuurd).
Je kunt ook een Qubino 1D relais gebruiken. Deze is potentiaalvrij en heeft dus geen extra interface relais nodig.


De afstandsbediening van mijn set typeapa-1500r is stuk. Is deze bij te bestellen, dus zonder de 3stekkerdozen?

Nee, deze specifieke niet. Maar je kunt elke willekeurige Klikaanklikuit afstandsbediening gebruiken (die met een A begint).
https://www.domoticahouse.nl/nl/zenders-klikaanklikuit 


Ik heb een vraag ; Wil een decibel meter die bij te hard geluid de stroom eruit gooit en gekoppeld is aan een WiFi stroom schakelaar die ik op afstand aan/uit kan zetten. Hebben jullie enig idee hoe ik dit kan koppelen.

Helaas hebben we daar geen standaard oplossing voor.
Er zijn wel oplossingen te maken, maar deze zullen erg kostbaar zijn.


Ik was benieuwd of ik bij het alset 2000 alarmsysteem mijn oude melders van abus (bv FU8320W) kan gebruiken? . . .

Nee, dat is helaas niet mogelijk. 
Bij de ALSET kun je bewegingsmelders en deursensoren van het bijbehorende systeem gebruiken:
https://www.domoticahouse.nl/nl/alarmset-klikaanklikuit


Hebben jullie een smartstekker in het assortiment waarmee ik mijn led lichtsnoer die aangesloten is op een buitenstopcontact op afstand kan aanzetten en dimmen? . . .

Wat is de IP rating van dit product?

Het is IP22


Mijn Zigbee producten zijn wel verbonden, maar gaan steeds offline, hoe kan dat?

Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn.

1) Allereerst kan het zijn dat je Zigbee product te ver weg zit van de ICS-2000, Z1 of Smart Bridge.

Dit kun je oplossen met een router/versterker:
Het Zigbee protocol werkt als een mesh netwerk, wat betekent dat alle 230V producten tevens router werken. Als je dus strategisch een Zigbee lamp,  Zigbee plugin Stekker schakelaar of inbouw Zigbee module plaatst, dan werkt deze direct als router/versterker.

2) Ook kan je last hebben van storing door Wifi. De frequenties van Zigbee en Wifi liggen dicht bij elkaar.

Dit kan opgelost worden door Klikaanklikuit zelf door de frequentie van Zigbee aan te passen. 
Neem hiervoor even contact met ons op via het contact formulier.
We hebben hiervoor je macid van je controller nodig.
Helaas moet je wel je Zigbee opnieuw aanmelden.


Als ik een ICS-2000 of smartbridge toe willen voegen, moet ik dan alle bestaande Klikaanklikuit producten weer opnieuw installeren/koppelen?

Wi-Fi smart waterdetector | Batterijgevoed Merk Nedis Kan ik die zo gebruiken of heb ik een Hub nodig ? en Kan ik het alarmgeluid uitzetten zodat ik hem alleen op mijn telefoon heb