Ontvangers Klikaanklikuit

Aanbiedingen

Bekeken producten

Inbouw dimmer ontvanger, ACM-250-LD

ACM-250LD

Nieuw

Met 2 modi kunt u uw dimbare lampen en spots draadloos dimmen en schakelen (LED, gloei, halogeen)

Meer details

Op voorraad

 • Ma-vrij voor 16:00 besteld? Levering volgende dag
 • Gratis verzending vanaf €50 (NL en BE)
 • Retourneren binnen 14 dagen
 • Showroom open : di-vrij 12:00 - 15:00
 • Klantenservice open tot 20:00
KlikAanKlikUit
Een KlikAanKlikUit product. Kijk aan de rechterzijde bij het "?" voor meer informatie welke producten aan elkaar gekoppeld kunnen worden.Kom je er niet uit? Bel dan even op 040-7870738 of per email: info@domoticahouse.com .

Oude prijs € 31,95

€ 26,99

Inclusief 21% BTW

Gratis verzending vanaf €50

Productinformatie

KlikAanKlikUit, ACM-250-LD Ingebouwde LED Dimmer / schakelaar


Met deze ACM-250-LD leddimmer met twee modi kunt u uw dimbare lampen en spots draadloos dimmen en schakelen. Installeer de dimmer in een plafonddoos om uw aangesloten led-lampen van maximaal 50 watt of gloei- en halogeenlampen van maximaal 250 watt draadloos te dimmen. Combineer deze dimmer met een van de KlikAanKlikUit zenders voor eenvoudige bediening van uw lampen!
Daarnaast is het ook mogelijk de ACM-250-LD op een lokale schakelaar aan te sluiten zodat je zowel lokaal als draadloos de aangesloten verlichting kunt bedienen.

Optimale prestaties

Voorkom vervelende knipperende en flikkerende lampen bij het dimmen met een ingebouwde dimmer. Deze led-dimmer heeft twee modi, wat betekent dat u kunt kiezen tussen twee verschillende dim-modi (fase aansnijding en fase afsnijding), zodat u de modus kunt selecteren die het beste past bij uw dimbare lichten om knipperen en flikkeren te voorkomen. Kies voor optimale led-prestaties!

Draadloos bedienen

U kunt deze led-dimmer met twee modi met elke KlikAanKlikUit zender bedienen met het automatische codesysteem, zoals de AYCT-202 dim afstandsbediening. Ervaar nu het comfort van draadloos in-/uitschakelen in uw hele huis! Maar er is nog meer mogelijk! Verbind de ingebouwde dimmer met de gratis KlikAanKlikUit app via het ICS-2000-controlestation en u kunt uw lampen vanuit waar u maar wilt bedienen.

Compact ontwerp

De bestaande wandschakelaars van 230 V blijven werken en kunnen eenvoudig worden aangesloten op de ACM-250-LD. Dankzij het compacte ontwerp kunnen ze gemakkelijk in een plafonddoos worden gemonteerd. U kunt zelfs maximaal twee bestaande wandschakelaars aansluiten, zoals boven/onder aan een trap.

Handleiding

Opmerking: Dimbare verlichting van goede kwaliteit is aanbevolen voor een juiste werking zonder flikkeren.

Extra informatie

EAN-code8713439702132
Automatische uitschakeltijd0 (geen uitschakeltijd)
Geschikt voorGloeilampen en 230V halogeen, (Dimbare) LED lampen, 12V halogeen met dimbare elektronische transformator, LED lampen
Niet geschikt voorPulsschakeling
MontagePlafondmontage
WattageDe beste oplossing om LED-verlichting draadloos te dimmen en schakelen (tot 50 Watt)
Biedt ook ondersteuning voor gloeilampen en halogeenlampen (tot 250 Watt)
VerlichtingDimmen
Afmetingen(HxBxD) 4,5 x 4 x 1,52 cm
Inhoud verpakking - Ingebouwde LED-dimmer
- Handleiding
Frequentie Een-weg communicatie (433,92 MHz)
ToepassingsgebiedBinnen
Voeding220-240V AC ~ 50Hz
Product typeOntvanger
ZendbereikBinnenshuis tot 30 meter (afhankelijke van lokale omstandigheden)

Het KlikAanKlikUit systeem is een betaalbaar en eenvoudig zelf te installeren domotica systeem, waarbij u de mogelijkheid heeft om het systeem geheel naar wens in te vullen. In het onderstaande filmpje krijgt u een indruk van het KlikAanKlikUit systeem.

KlikAanKlikUit: een betaalbaar domotica systeem

Domotica is een term die staat voor de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Kortom, huis automatisering. Vaak wordt bij dergelijke systemen gedacht aan een systeem dat erg prijzig en niet zelf te installeren is. Bovendien is de algehele gedachte dat domotica alleen mogelijk is bij nieuwbouw en dat het bij bestaande bouw lastig te integreren is.
Het KlikAanKlikUit systeem is anders! Het KlikAanKlikUit systeem laat namelijk zien dat domotica niet duur hoeft te zijn. Zo zijn er startpakketen beschikbaar voor nog geen 30 euro, waarmee u reeds twee/drie lampen of apparaten met een afstandsbediening aan/uit kunt schakelen.
Doe-het-zelf domotica: bouw uw eigen systeem

Als u een KlikAanKlikUit product, zoals een startpakket, heeft aangeschaft kunt u deze eenvoudig gebruiken om uw systeem stap voor stap uit te breiden met extra zenders en ontvangers. Zo kunt u ook de plafondsspots gaan dimmen, de zonwering of rolluiken gaan openen/sluiten, een vijverpomp en de tuinverlichting aan/uit schakelen, enz. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Installatie van een KlikAanKlikUit product kunt u ook eenvoudig zelf via de meegeleverde handleiding. U zet de KlikAanKlikUit ontvanger onder stroom en koppelt deze met een gewenste KlikAanKlikUit zender, zoals een afstandsbediening. Vervolgens kunt u het eenvoudig draadloos bedienen.
KlikAanKlikUit bedienen met uw iPhone, iPad of Android smartphone/tablet

Naast een gebruiksvriendelijke afstandsbediening, zijn er diverse overige bedieningsmogelijkheden beschikbaar. Zo kunt u zelfs als u niet thuis bent uw verlichting, apparatuur, rolluiken, etc. bedienen via uw smartphone en/of tablet. Hiervoor koppelt u het Internet Control Station aan uw router. Vervolgens download u de KlikAanKlikUit app op uw smartphone en/of tablet. Tenslotte meldt u uw KlikAanKlikUit ontvangers aan bij het Internet Control Station en kunt u uw KlikAanKlikUit systeem ook met uw iPhone, iPad en/of Android smartphone/tablet bedienen.

8713439702132

Specificaties

Systeem433 MHz (o.a. Klikaanklikuit)
Module typeOntvanger
Type moduleDimmer
GebruikInbouw

Recensies

Kwaliteit 
2019-01-21

Top!

Deze dimmer gehaald voor onze Philip lamp met 3 Philips Gu10 warmglow spotjes en werkt perfect en dimmen heel goed! Geen geflikker.

  Schrijf uw recensie!

  Schrijf uw recensie

  Inbouw dimmer ontvanger, ACM-250-LD

  Inbouw dimmer ontvanger, ACM-250-LD

  Met 2 modi kunt u uw dimbare lampen en spots draadloos dimmen en schakelen (LED, gloei, halogeen)

  Informatie

  • Kan ik verschillende Klikaanklikuit producten door elkaar gebruiken?

   Jazeker. Alle zenders die met een A beginnen kunnen direct aan een ontvanger met een A gekoppeld worden (bijvoorbeeld de AYCT-102 aan de ACM-250-LD). De producten beginnend met een Z (Zigbee serie) kunnen niet aan een ontvanger met een A gekoppeld worden.
   Een uitzondering zijn de producten beginnend met AL (van de Security lijn). Deze kunnen alleen aan de alarm controller (ALSIR-2000) gekoppeld worden. Deze controller kan dan weer aan de ICS-2000 gekoppeld worden om het alarm systeem aan- en uit te zetten en alarm melding door te krijgen op je smartphone app.
   De series die beginnen met een A en met Z kunnen wel aan de ICS-2000 gekoppeld worden, zodat ze via de ICS-2000 wel samen kunnen werken (bijvoorbeeld een AWST-8800 wandzender gebruiken om een ZLED-2709 lamp aan te sturen).

   Alle zenders vind je hier.
   Alle ontvangers vind je hier.
   De Zigbee producten staan hier.

  • Welke module moet ik kiezen voor het dimmen van LED

   Als het een lamp is die via een wandschakelaar is aangesloten, dan kun je kiezen voor een inbouw DIM module zoals de ACM-250-LD.
   Deze kun je tussen de wandschakelaar en de LED lamp plaatsen.
   Via de lokale schakelaar en via een Klikaanklikuit afstandsbediening (model beginnend met een A), zoals de AYCT-202, kun je deze dan dimmen.
   Als het een lamp is die in het stopcontact zit, dan kun je een ACC-250-LD nemen en dezelfde afstandsbediening.

   Van de stopcontact module is er ook een promotieset

  • Kan ik met de afstandsbediening uit de APC3-2300R set ook meer dan 3 apparaten schakelen?

   De afstandsbediening van de APC3 set kan 3 verschillende kanalen apart aan.
   Aan elk kanaal kun je één of meerdere ontvangers koppelen.
   Met 1 knop zou je bijvoorbeeld 2 of zelfs meer ontvangers tegelijk kunnen aansturen.
   Je kunt ze alleen dan niet meer los van elkaar aan/uit doen.

   Als je dat wilt, kun je beter deze afstandsbediening nemen:
   AYCT-102

   Daar kun je 12 verschillende ontvangers apart mee schakelen en dimmen.

   Er is geen 2300 Watt set (APC-set) met deze afstandsbediening. Dan kom je op een 3500 Watt set:
   ACC2-3500R

   Het is dan gunstiger om
   1 x APC3-2300R 
   1 x ACC-2300
   1 x AYCT-102 

  • Kan ik de modules via internet (met smartphone) bedienen?

   Ja, dat is mogelijk met behulp van een ICS-2000 internet controller.
   Deze zorgt voor de koppeling tussen je modules en internet.
   De app op je smartphone communiceert dan met de ICS-2000 en deze stuurt opdrachten naar de ICS-2000.

   Deze controller kan echter veel meer. Je kunt hierin ook allerlei (automatische) scene maken. Bijvoorbeeld dat je lampen aangaan op een bepaalde tijd. Of zelfs dat ze aan moeten als de zon ondergaat.
   Tevens kun je lampen combineren tot een scene. Bijvoorbeeld TV kijken. Waarbij dan een aantal lampen aangezet worden en de gordijnen dichtgedaan worden.

  • Hoe kan ik Startline en Premiumline met elkaar combineren?

   Het combineren van de Start Line en de Premium Line

   De nieuwe Premium Line brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo bevat deze productlijn o.a. RGB lampen welke instelbaar zijn in kleur, en biedt dit systeem de mogelijkheid om ook in de app terug te zien of een lamp aan of uit staat. 
   De Premim Line werkt op een ander protocol (Zigbee) dan de reguliere KlikAanKlikUit Start Line (433 Mhz). Hierdoor zijn producten uit de verschillende productlijnen niet direct met elkaar te koppelen. 

   De ICS-2000 Control Station biedt hier de oplossing, aangezien dit product zowel met het nieuwe Zigbee protocol als met het reguliere KlikAanKlikUit assortiment compatibel is. 
   Overigens werkt dit niet met de ZYCT-202 Afstandsbediening, deze afstandsbediening is dus alleen compatibel met de Premium Line producten.

   Schakelen via regels

   De oplossing om beide systemen aan elkaar te koppelen is relatief eenvoudig: koppel een reguliere Start Line zender aan de ICS-2000 en koppel een Premium Line product aan de ICS-2000. Stel vervolgens een regel in, waarmee je aangeeft welke lamp er ingeschakeld dient te worden bij welk signaal. 

   Ter illustratie, onderstaand een stappenplan om een Premium Line RGB kleurenlamp te bedienen met een reguliere KlikAanKlikUit Start Line buitensensor.

   Stap 1: Koppel de APIR-2150 Sensor aan de ICS-2000.

    1. Druk in de app op een kamer om deze te openen

    2. Druk op de + knop bovenaan het scherm om een nieuw apparaat toe te voegen

    3. Voer een naam in voor het apparaat dat wordt toegevoegd, bijvoorbeeld: "Sensor achter"

    4. Druk op TOEVOEGEN (ADD)

    5. Kies de "KlikAanKlikUit" productlijn en ga naar de zender die je wilt toevoegen

    6. Volg de instructies in de app

   Stap 2: Koppel de ZLED-RGB9 LED Lamp aan de ICS-2000.

    1. Druk in de app op een kamer om deze te openen

    2. Druk op de + knop bovenaan het scherm om een nieuw apparaat toe te voegen

    3. Voer een naam in voor het apparaat dat wordt toegevoegd, bijvoorbeeld: "Sta lamp"

    4. Druk op TOEVOEGEN (ADD)

    5. Kies de "Trust Smart Home Zigbee lijn" klik op de Premium Line Lamp om deze toe te voegen

    6. Volg de instructies in de app

   Stap 3: Regel toevoegen

    1. Ga naar de MEER in de menubalk en druk op REGELS

    2. Druk op de + knop bovenaan het scherm om een nieuwe regel toe te voegen

    3. Druk op REGEL

    4. Voer een naam in voor de regel die wordt toegevoegd, bijvoorbeeld: "Beweging achter", en druk op OK

    5. Voeg een trigger toe door op de + knop te drukken naast triggers.

    6. Kies BEWEGING GEDETECTEERD en kies de sensor die in stap 1 is toegevoegd, in dit voorbeeld "Sensor achter".

    7. Voeg een actie toe door op de + knop te drukken naast acties.

    8. Selecteer een actie bij de lamp die in stap 2 is toegevoegd, in dit voorbeeld "Sta lamp". 
     De actie in het voorbeeld is het selecteren van kleur groen, en het inschakelen van de lamp (zie afbeelding 1). 
     (Vergeet niet om een dimwaarde of "aan" te selecteren, alleen het selecteren van kleur schakelt de lamp niet in.)

    9. De gekozen triggers en acties worden getoond (zie afbeelding 1). Druk nogmaals op BEVESTIGEN (CONFIRM) om de regel op te slaan.

    10. De regel is nu toegevoegd.

   Conclusie

   Je hebt nu een werkende regel ingesteld, welke ervoor zal zorgen dat de RGB lamp op de kleur groen wordt ingeschakeld zodra er beweging gedetecteerd wordt. Middels dezelfde stappen kun je een regel toevoegen voor het uitschakelen van de lamp op het moment dat er geen beweging meer gedetecteerd wordt. 

   Uiteraard kun je op dezelfde manier tevens andere KlikAanKlikUit zenders, zoals een afstandsbediening of wandschakelaar, een lamp uit de Premium Line laten bedienen.

  • Ik heb een schakelaar op een verkeerde plek zitten. Is dit op te lossen met KlikAanKlikUit?

   Wij krijgen regelmatig de vraag van klanten die na een verbouwing een probleem met de locatie van een schakelaar hebbe. Deze is achter een kast of andere onbereikbare plek gekomen.
   De vraag is dan, of dit op te lossen is met een draadloze ontvanger.
   Het antwoord is eenvoudig: Ja. 
   Er zijn diverse mogelijkheden, maar de eenvoudigste is een draadloze ontvanger, zoals de ACM-2300-HC bij de lamp te plaatsen en op een andere plek een draadloze wandzender te plaatsen, zoals de AWST-8800.
   Wil je je eigen schakelmateriaal gebruiken, dan kun je ook een schakelaar gebruiken (spanningsloos) en daar een draadloze zender aan koppelen, de AWMT-003.

   Heb je geen fase (bruine draad) bij de lamp, dan kun je er ook voor kiezen de schakelaar die je niet meer gebruikt, permanent aan te laten staan. Je hebt dan nul (blauw) en zwart (schakel) bij de lamp, maar de zwarte zit dan permanent aangesloten op de fase.
   Hierdoor heb je fase en nul bij de lamp waarop je de ACM-2300-HC kunt aansluiten. De lamp komt dan op de lamp aansluiting van de ACM-2300-HC te zitten. De lokale schakelaar aansluiting op de ACM-2300-HC wordt dan niet gebruikt.

  • Klikaanklikuit : Dimmen of schakelen (of beiden)

   Dim of schakel jouw verlichting voortaan draadloos met KlikAanKlikUit. Bedien je verlichting binnen no-time draadloos met één van de stopcontact ontvangers of ga voor de direct dimbare ALED lampen. Met de inbouwontvangers kun je het draadloos comfort zelfs volledig wegwerken in de muur of het plafond.

   Even dimmen
   Van een avond lezen op de bank tot een romantisch etentje, met de dimmers van KlikAanKlikUit pas je de intensiteit van de verlichting eenvoudig aan naar wens. Creëer snel een aangename sfeer in huis door de verlichting direct te dimmen met bijvoorbeeld de AYCT-202 afstandsbediening of i.c.m. de ICS-2000 app. Of activeer de speciale dimmode van bijvoorbeeld de AWST-8800 wandschakelaar. Schakelen kun je met een dimmer van Klikaanklikuit ook : gewoon de intensiteit op 0% zetten. De gebruikte lampen moeten natuurlijk wel dimbaar zijn.
   Heb je een (bv staande) lamp met een dimmer in de snoer, dan kun je deze op afstand schakelen (bv door gebruik te maken van een plugin schakelen). Dimmen op afstand is dan helaas niet mogelijk.

   Altijd & overal te schakelen!
   Verander eenvoudig de inrichting van jouw huis, zonder rekening te houden met bestaande wandschakelaars. De draadloze wandschakelaars van KlikAanKlikUit zijn namelijk eenvoudig op elke gewenste locatie te plaatsen. Zo kun je altijd & overal de verlichting draadloos gaan schakelen. Gebruik de meegeleverde dubbelzijdige tape of schroeven en bevestig de wandschakelaar op de muur, op hout of zelfs op tegels. Beleef ultieme flexibiliteit, zonder gedoe!

  • 2 afzonderlijke lampen met één module schakelen

   Om 2 lampen op verschillende plaatsen gelijktijdig te bedienen (afzonderlijk laten schakelen), kan gebruik gemaakt worden van de de ACM-3-3500 en zender AWST-8802 of AGST-8802. In dit geval vervalt de bestaande schakelaar (op de ACM-3-3500 kan geen lokale schakelaar aangesloten worden).
   Wil de bestaande schakelaar blijven gebruiken, kies dan voor de ACM-3000H2. Deze kan ook met een lokale schakelaar bediend worden (naast de draadloze schakelaar).

  • Kan de ICS-2000 lampen aanzetten bij een Alarm melding van de ALSIR-2000?

   Jazeker.

   Als je de ALSIR-2000 aan de ICS-2000 gekoppeld hebt, kun je in de APP regels maken die getriggerd worden door een alarm melding.
   Je kunt dan niet alleen lampen of rolluiken bedienen, maar elk apparaat wat aan de ICS-2000 gekoppeld is, aan- of uitzetten.

  • Led lampen dimmen met acd-200 / acm-100 / acm-250

   Elke soort lamp (gloeilamp, halogeen of dimbare LEd lamp) heeft een ander dimbereik. Daarom dient u altijd eerst de laagste dimwaarde in te stellen voor het type verlichting dat is aangesloten. 
   Dit doet u als volgt: 
   Zet eerst de lamp aan met een zender (bijvoorbeeld de afstandsbediening). 
   Druk twee keer kort achter lkaar op de verbindknop. De LED indicator gaat knipperen en de verlichting dimt naar een bepaalde dimwaarde (dit is de fabrieksinstelling of de laatst ingestelde dimwaarde). 
   Stuur een uit-signaal met de zender. Hierdoor wordt de verlichitng één stand lager gedimd (zwakker). Steeds als u een uit-signaal stuurt, kunt u op deze wijze de verlichting één stand lager laten branden. In totaal zijn er acht dimstanden (acht is de hoogste stand, één is de laagste stand). 
   Zodra u de dimwaarde één stap te laag heeft ingesteld, gaat de verlichting knipperen of zelfs uit. Druk dan op de "aan" toets om de dimwaarde weer één stap hoger in te stellen. Zo bepaalt u voor de aangesloten verlichting de juiste ondergrens.
   Druk nu twee keer kort achter elkaar op de verbindknop om de gekozen dimwaarde als ondergrens op te slaan.
   Ter bevestiging schakelt de verlichting eerst aan/uit en schakelt daarna in op de laagste dimwaarde.

  Accessoires

  Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...