Informatie

Ik ben geïnteresseerd in het Somfy Glydea 60 systeem met midden sluiting. Hoe wordt de rail als deze RTS gestuurd is gevoed. Wordt deze ook bedraad met een 230V aansluiting of is dit via batterijen? met vriendelijke groeten Peter

Deze rail wordt altjid gevoed door 230V.
Bij RTS wordt de rail draadloos aangestuurd. Bij bedrade uitvoering is het een 3-draad aansluiting (zoals bij een rolluik).


Ik heb een Phiio psp05 sensor, krijg alleen nog geen bewegingsmelding binnen in Domoticz. Hoe moet sensor ingesteld zijn en welke entrie zou dat moeten zijn?

Deze moet je koppelen als een normale z-wave module (zie handleiding voor de specieke koppel actie). Zorg wel dat je het template voor deze module in Domoticz hebt, anders verschijnen de individuele apparaten niet.


Wi-Fi Gordijn-, rolluik- of zonneschermbediening Merk Nedis Wanneer komt Hij binnen bij mij ?

Deze wordt komende maand weer verwacht.


Hallo, Ik wil voor mijn moeder het huis veiliger maken. Dus verlichting die automatisch aan springt als het donker wordt en gordijnen die dan dicht gaan. Hoe kan ik dat het beste doen en met welke producten?

Daar zijn diverse mogelijkheden voor. Bijvoorbeeld van Somfy de rails met de Tahoma switch.

Maar je kunt ook met Klikaanklikuit modules of Fibaro zwave modules werken.
Het beste kun je even contact met ons opnemen via telefoon of email, dan kunnen we doornemen wat de wensen zijn en budget.


Ik heb binnen Domoticz een template nodig om de Philio PSP05 sensor goed te laten werken, waar kan ik dat template vinden?

Als deze beschikbaar is, dan bij Domoticz. Soms zijn er beta's op het forum van Domoticz


Passen zigbee slimme radiatorknoppen op temnes of zijn er verloopstukken voor?

Dat hangt van de maat van de temnes radiatoren. De Zigbee radiatorknoppen hebben een M30 aansluiting.


kan de "wandschakelaar Button 8 - Heatit- Zwave" op homey aangesloten worden, zou er mijn ventilatie mee willen sturen, die aangesloten zit op homey via qubino dimmer 0-10 volt. bedankt , Walter

Het is een standaard z-wave apparaat welke in ieder geval op Fibaro HC2/HC3 en Domoticz functioneert, dus ik denk dat deze ook wel op Homey werkt.


geachte Dit decoline 514 schakeldomotica syteem is dit incl de motor ? Kan ik hierover iets meer info krijgen aub. mvg

De rail is inderdaad inclusief motor.
Het is een 230V motor welke aangestuurd wordt als een rolluik met een schakelaar.
In plaats van de schakelaar kan het ook een rolluik actor van een domotica systeem zijn.


Werkt de heimann rookmelder met mijn toon van eneco?

Dat weet ik helaas niet. Volgens mij kan de Fibaro rookmelder wel gekoppeld worden aan de Toon controller van Eneco.


https://www.domoticahouse.nl/nl/transformer-230-vac-50-hz-9-vac-12-vac-15-vac-18-vac-24-vac-24-va-euro-plug Hoeveel mA is deze? Bedankt,

Deze is 1A (1000 mA) bij 24V.


Hebben jullie een indicatie wanneer de Somfy tahoma slimme rookmelder weer op voorraad komt?

Deze komt helaas niet meer beschikbaar. Er komt een IO versie maar deze is nog niet leverbaar.


Beste, Dien ik door te geven wat de afstand van de Wavre runners is bij een Glydea 60 wave? Of is dat universeel?

Nee, dat is standaard. Mocht je speciale wensen hebben, dan kun je dat in de order opgeven.


Ik verlicht mijn achterterras met hallogeen spots m.b.v een pulsdrukker. Type Moeller cTAa-01/03 Xcomfort C€0408. Krijg geen verbinding meer met ontvanger ondanks nieuwe batterij. Waarschijnlijk waterschade in pulsdrukker. Kan ik deze los bestelle . . .


Je kunt deze schakelaar koppelen met je bestaande ontvanger (actor):
https://www.domoticahouse.nl/nl/xcomfort-wandschakelaar-universeel-55-mm-1-voudig-wit
Deze is echter niet waterdicht en vochtbestendig.

Je kunt ook een waterdichte schakelaar van een regulier merk (bv Gira) nemen en er dan deze zender achter plaatsen:
https://www.domoticahouse.nl/nl/xcomfort-binaire-ingang-2xsignaalcontact


Vraagje kan deze ook op een hyundai home Smart video deurbel ???

Nee, dat denk ik niet. Deze is ontwikkeld voor de Nedis Smart video deurbel.


Moet er bij de Somfy Tahoma Switch nog een switch komen om sensoren en lampen met Zigbee 3.0 te kunnen uitlezen of laten schakelen?

De Tahoma Switch kan direct werken communiceren met (een beperkt aantal) Zigbee producten. Kijk op de website van Somfy om te zien welke producten compatibel zijn.


Kan ik het geluid aanpassen in de app op moment dat de deur open gaat?

Dit is een zwave product en geeft zelf geen melding. Het wordt gekoppeld met een zwave controller. Bij Fibaro kun je in de app van de controller op verschillende manieren een melding laten geven.


Hallo, Graag zou ik willen weten of bij de Alset 2000 draadloos ook alleen een melding op tabled of mobiel zou kunnen?

Nee, je kunt er geen 'stil' alarm van maken. De melding komt altijd minimaal bij de Sirene zelf. 


Is de xcomfort dimactor 40-250W te bedienen met de Google Home

De dimactor kan alleen via de draadloze zenders of controller (Smart Home Controller, Smart Bridge) bediend worden. Zover ik weet is er geen koppeling met Google Home mogelijk.


Ik kocht onlangs een Eltako nalooprelais NLZ12NP-230+UC, waarvan in de instructie vermeld staat: Bij sommige 230 V LED-lampen is het noodzakelijk om stuuringang +C1/-C2 te gebruiken omdat anders de lampen, ook bij geopende lichtschakelaar, branden. . . .

Hier vind je de verschillende aansluitschema's:

NLZ12NP handleiding


Hello. How do I turn on motion detect? Please answer in English :) Have a good day/night

 To activate the sensor function, remove the device from the charging station and place it back in. Note: The motion sensor automatically switches on the light when it detects movement in the dark within a distance of 3 m. After 20 seconds, the light switches off automatically


mag ik volgens de belgische wetgeving deze module gebruiken om het te plaatsen na de uitgang van een zekering (16A) en de ingang van een aantal stopkontakten (max 500Watt) maw deze volgorde stroom toevoer naar zekering naar module naar begin stopkon . . .

Deze module is ook goedgekeurd voor gebruik in België.
Voor gebruik achter het wandcontactdoos (dus na de 16A meterkast zekering).


Wat is het verschil tussen AWS-3500 en AWS-3500S

De AWS-3500S is wat compacter dan de AWS-3500 end e opvolger ervan. De AWS-3500 is ook niet meer verkrijgbaar.


Hi, kan ik met de Klikaanklikuit ICS-2000 een Sygonix 868,3 MHz schakelaar aansturen? Met vriendelijke groet, Nico Elbers

Nee, de ICS-2000 werkt met Klikaanklikuit modules van de Startline (433 MHz), een aantal Zigbee modules en Somfy RTS ontvangers (ook 433 MHz).

Daarnaast is deze te koppelen met de AL-SIR alarm centrale van Klikaanklikuit (868 MHz).


In mijn berging wil ik een inbouw lichtschakelaar t.b.v. plafondspots vervangen door een inbouw bewegingssensor. Maar die bewegingssensor moet niet reageren op mijn hond. Heeft u daarvoor geschikte inbouw bewegingssensoren?

Dat hangt natuurlijk van de grootte van de hond af. Deze sensor kijkt voornamelijk horizontaal, dus zal weinig last van uw hond hebben. Als er toch problemen zijn, kunt u ook proberen de onderzijde wat af te plakken.


Ik heb voor mijn zonnescherm nu nog een ouderwetse schakelaar voor omlaag en omhoog en een nulstand. Kan ik die dan door de slimme module vervangen Dus maw voor ongeveer Dus voor ongeveer € 32 wordt mijn zonnescherm slim ?

Ja, inderdaad. Deze kun je dan via de nieuwe schakelaar bedienen en via app (of zelfs automatisch via timers in de app).


Goedemiddag, Werkt de Z-Wave 4 button key fob (https://www.domoticahouse.nl/nl/z-wave-4-button-key-fob) ook met de Fibaro HC3 ? Gr Rene

In scene mode (dus niet als master controller) zou deze ook aan de Fibaro controller gekoppeld kunnen worden om als afstandsbediening te werken.


Goedeavond , we zijn een showroom aan het maken voor sanitair en tegels verkoop en hebben nu op diverse plekken enkelvoudige schakelaars zitten op een hele rot plek. , deze wil ik eigelijk draadloos maken zodat we hiervoor 1 centraal punt hebben. Al . . .

Ja, dat is mogelijk. Neem even contact op, dan bespreken we de opties.


ik ben op zoek naar zender en ontvanger de zender zou bediend moeten worden met een spanning van 230 v (l en N) en dan zolang er spanning er op staat moet de ontvanger geschakeld blijven en zodra de spanning weg valt zou ook de ontvanger uit moeten . . .

Dat kan inderdaad met de Xcomfort binaire ingang.
Deze moet ingesteld staan in de wisselschakelaar mode.
Daarnaast kun je deze actor gebruiken als ontvanger:
https://www.domoticahouse.nl/nl/xcomfort-schakelactor-172937


Kan de xComfort bridge van Eaton ook overweg (communiceren) met producten van KlikAanKlikUit en/of Zigbee ? Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet, Tw

Nee, Xcomfort is een volledig eigen systeem van Eaton. Dat is alleen met een Eaton bridge te bedienen. Daarnaast kan de Eaton Bridge ook alleen met Eaton producten overweg.


Hoe kan ik het bereik van het zendermodel AYCT-102 vergroten. Heeft maar een bereik van 10m!

Dat kan eventueel met een AEX-701


De Gira Drukcontact opbouw spatwaterdicht is die geschikt om mijn garagedeur opener mee aan de sturen? Hij moet heel even contact maken en daarna terugveren. Ik heb nu alles in mijn garage van Gira en zou het liefst daar mee uitbreiden.

Ja, het werkt inderdaad als een drukcontact wat alleen contact maakt als je deze indrukt.
Zodra je deze loslaat, dan is het contact weer verbroken.

Let er wel op dat je ook een bodemdeel voor de schakelaar besteld.


Ik heb buitenverlichting die werkt met xComfort actoren en schakelaars van Eaton. Graag zou ik de verlichting ook willen kunnen aan/uit zetten met een waterdichte schakelaar bij de toegangspoort van de tuin. Er is daar geen 230V aansluiting. Ik zie . . .

Je kunt een normale schakelaar gebruiken en daar een binaire ingang gebruiken als deze (op batterij):
XCOMFORT Binaire ingang 2xsignaalcontact (domoticahouse.nl)


kan deze stick samenwerken met de toon van eneco? Ik heb hier geen qr code van. De toon (productnummer 6599-1500-4100 display nr eneco-001 331086) Zo ja, hoe meot dat dan?

Nee, deze is voor in een computer of NAS. Hiermee kunnen zwave producten gekoppeld worden. Toon is zelf een zwave controller en kun je een aantal zwave producten koppelen. Voor zover ik weer is het o.a. de rookmelder van Fibaro:
https://www.fibarobenelux.com/faq/hoe-koppel-ik-de-fibaro-rookmelders-aan-toon/


Is van de Alecto WEST404BK de display continu verlicht?

De display verlichting kan met een knop even aangezet worden, maar de tekst blijft ook leesbaar als deze niet is ingeschakeld.


Beste is het artikel WIFIDS10WT koppelbaar met woning app van apple of met hue aub?

Nee, het wordt aan de SMartlife app van Nedis gekoppeld. 


Ik heb een ics2000 deze blijft konstant rood branden geeft ook geen blauw signaal meer hoe los ik dat op. In afwachting g griep

Dan heeft de ICs-2000 geen verbinding met internet.

Het herstarten van router en ICS-2000 lost meestal het probleem op.


Wij hebben een nieuwbouwhuis met een ETON installatie m.b.t. stroom en lichtschakelaars. De schakelaars gaan op een batterij en zijn draadloos. Nu is het frame en de schakelaar wit glanzend. Mijn stopcontacten zijn mat. Zij deze schakelaars te krijg . . .

Als het gaat om 55 mm schakelaars, dan zijn hiervoor diverse wipjes te krijgen.


Kan ik een zigbee temperatuur sensor zigbee 3 gebuiken met een ics2000 hub

Ja, er is een van Klikaanklikuit Zigbee temperatuur sensor die je kunt koppelen met de ICS-2000:
https://www.domoticahouse.nl/nl/zths-100-temperatuur-en-luchtvochtigheid-sensor


Goedendag, Wat is nodig om mijn slaapkamerverwarming onafhankelijk van de huiskamer (vloer)verwarming te kunnen regelen?

Daarvoor moet je een aantal zaken regelen:
1. Radiatorknoppen per ruimte op de radiatoren

2. Schakelmodule om de vloerverwarming te kunnen schakelen

3. Schakelmodule on de verwarming aan/uit te kunnen zetten (ipv van de kamerthermostaat)

4. Temperatuur sensoren met ruimte.

5. Overdruk regeling voor je verwarming (als alles al dicht gezet wordt maar de verwarming toch nog aanstaat).

6. Centrale controller om deze zaken aan te sturen

Dit is goed te regelen met een Home Center in combinatie met Radiator knoppen, Schakel modules en sensoren van Fibaro. Allen draadloos aan te sturen en uit te lezen.


Vraagje, Als ik een aantal artikelen in de winkelwagen heb gedaan en ik log dan uit om op een later tijdstip weer verdere gaan. Waarom ben ik al mijn artikelen in de winkelwagen dan kwijt als ik weer inlog? Erg frustrerend omdat je alles weet moet o . . .

Dat gebeurt als je op verschillende apparaten het probeert of als je cookies blokkeert. Het tijdelijke winkelwagentje wordt namelijk in een cookie bewaart. Als je inlogt met een account, dan wordt je winkelwagentje wel bewaard.


hoe kan je het klikaanklikuit alarm koppelen aan de smart bridge

Dat kun je niet koppelen. Het Klikaanklikuit alarm kun je aan een ICS-2000 koppelen (de voorloper van de Smart Bridge)


Kan ik op de Somfy TaHoma ook een deurbel met camera aansluiten.

Nee, helaas is die er niet.


Hoi Kan ik een 2000W terrasverwarmer schakelen met een Qubino ZMNHAD1? Wellicht trekt hij bij inschakelen wat meer, dat weet ik niet. Grt Twan

Dat is niet verstandig om direct te schakelen. Beter is om een hulp relais toe te voegen om de hoge opstartstroom op te vangen.
Dat kan bijvoorbeeld met deze:

Finder Serie 22, Vermogensrelais, 22.22.8.230.4000 (domoticahouse.nl)


Heb rolluiken en ern zonnescreen, alles werkt dmv Sompfy motoren die dmv een afstandbediening bediend kunnen worden. Vraag: heb ons huis veel met klikaanklikuit geregeld (ICS 2000), is het ook mogelijk om de Sompfy motoren met eem klikaanklikuit te . . .

Als de Somfy motor een RTS ontvanger is, dan kunnen deze aan de ICS-2000 gekoppeld worden.


Kan ik een Zigbee pir bewegingsmelder op batterij koppelen aan een klikuitklikaan stekker (voor verlichting) en een bepaalde tijd instellen dat deze verlichting moet branden? Heb ik nog bijkomend materiaal nodig om dat te doen?

Nee, dat is niet mogelijk


ik heb somfy jalouzien nou zoek ik de oplader heb wel battery charger maar waar moet het stekkertje in.

Als deze oplaadbaar zijn, dan zit er een kleine aansluiting op de motor zelf.


Kunnen de uitgelezen gegeven via de cao 2000 uitgelezen verbruikshoeveelheden, bijvoorbeeld om de 5 minuten worden opgeslagen of geëxperimenteerd naar een Excel bestand?

Nee, helaas is export van gegevens niet mogelijk.


Wij hebben achter ons appartementencomplex een parkeerterrein. Dit parkeerterrein word verlicht met ledverlichting die handgeschakeld moet worden tijdens zomer/ Wintertijd. Bestaat er een relais die dat dagelijks kan overnemen?

Goedendag. Ik zoek een Somfy RTS elektrische gordijnrail met een haakse bocht en middensluiting met 2 gordijnen. De rechte stukken zijn 485 cm en 145 cm (inclusief bocht). Met Somfy draadloze afstandsbediening (voor meerdere gordijnen) en koppelbaar . . .

Als de stukken 485 cm en 145 cm zijn, dan moet de totale rail 630 cm zijn.
Daarnaast een bocht van 90 graden.

Om te koppelen met een ICS-2000 moet je een RTS uitvoering rail nemen en daarnaast een RTS afstandsbediening om de rail in koppelmode te kunnen zetten.

Somfy Glydea 60 - Electrische gordijnrail (domoticahouse.nl)

Bocht voor Somfy Glydea gordijn (domoticahouse.nl)

De afstandsbediening voor meerdere  RTS apparaten (max 5, waaronder het gordijn):
Somfy Situo 5 RTS, Pure II (domoticahouse.nl)


Kan ik op de tahoma ook een weinor zonnescherm aansluiten. Afstandbediening is 868.3 MHz

De Tahoma kan met Somfy RTS en IO werken en ondersteunt Zigbee 3.0.

Een aantal producten van de volgende merken kunnen worden aangestuurd:

Bestaande situatie: Conventionele analoge deurbel met 24Volt EMAT trafo in de meterkast en drukknop aan de buitendeur. Gewenst. Bestaand behouden en uitbreiden met een draadloze bel voor in de woonkamer. Wat heb ik hier voor nodig inclusief aansluit . . .

Er is een interface relais nodig wat door de 24V spanning aangestuurd wordt.

Als het 24 V gelijkspanning is, dan kan dat met deze:

https://www.domoticahouse.nl/nl/finder-serie-22-vermogensrelais-222290244000

Op het interface relais kan dan de zender uit deze set aangesloten worden welke draadloos gekoppeld wordt met de ontvanger uit de set:

https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-draadloze-deurbel-met-drukknopzenderacdb7000bc


Kan ik meerdere water (vocht) melders in de app instaleren? Ik heb er 2 nodig.

is een warmte straler een infrarood paneel?

Ik heb een badkamerventilator die ik aan-uit kan schakelen middels kaku schakelaar en ontvanger. Graag wil ik deze ventilator automatisch uitschakelen na bijv. 10 min. nadat de badkamerverlichting is uitgeschakeld. (Verlichting wordt eveneens bedien . . .

Ik zoek zo’n 2 draads ding zonder batterijen maar die dan de deurbel koppelt met HomeKit Apple Draadloze drukknop zender, ACDB-7000B Bestaat er zoiets? Zodat ik oude deurbel en gong kan behouden Dank en groet Robert

Sompfy movelite 35 rts, is deze ook in een lengte van 550cm ( van muur tot muur) te maken en is deze geschikt voor lichte gordijnen ( vitrage) Heb zelf al een TaHoma en een afstand bediening . Ik hoor graag van u Groet Ron

Geachte dames, heren, Hoe is het apparaat te resetten?

Hebben jullie ook wifi buitencamera’s welke rechtstreeks op 220v worden aangesloten, zonder tussenkomst van een adapter?

Lukt niet om ZCC-3500 middels smart bridge op 2 telefoons te krijgen. Actief op de ene telefoon dan gaat de stekker off line op de andere telefoon. Hebben al meerdere stekkers van de smart line en deze kunnen wel op beide mobiels. Hoor graag van u. . . .

Een paar vragen over de Aeotec Doorbell 6: (1) Hoe ingewikkeld is het om deze aan te sluiten op een Fibaro HC3? (2) Kunnen er meerdere sirenes worden geschakeld op één drukknop? (3) Kan de buitendrukknop van voeding worden voorzien middels de best . . .

De drukknop is op batterij (knoopcel), dus die wordt niet gekoppeld aan je bestaande bedrading.
De drukknop is ook gekoppeld aan de gong waar dan de ingestelde melodie gespeeld wordt.

De gong kan ook andere melodieën spelen middels een scene op de HC3.


Hoe plaats je een micro sd kaart in de slimme deurbel

Goedemorgen De Fibaro relay switch kan. Deze ook uitgaande spanning 24 volt wisselstroom aansturen Groet Math

Hoi, Hoe sluit ik deze aan ?

Hoe lang gaat de batterij mee van de afstandbediening

Hallo, de Electrische gordijnrail 'Movelite 35 RTS is deze al compleet geassembleerd of krijg je een bouwpakket ? M.vr.groeten

kan ik de ZCC-3500 koppelen met de Ab AYCT-102 ,of met deATMT-602

Dio schakelaar 1000w. Als je de spanning eraf haalt moet je hem dan weer her programmeren?

Kan deze gemeten info opgenomen worden in de TaHoma scene voor temperatuur optimalisatie zodat bv scherm zakt als temp stijgt ipv zoveel uur na zonsopkomst.

Werkt de TaHoma app met een zaffer roluikmotor

Wat zijn de afmetingen van de bewegingsmeter? Finder Bewegingsmelder inbouw - potentiaalvrij contact

Ze hebben de maat van een standaard spotje. Inbouwdiepte van 40 mm en diameter van ongeveer 70 mm.


wat is de levertijd van een Gira 70 bewegingsmelder wit?

Helaas komt deze niet meer op voorraad.


Ik heb een kamer thermostaat ETN x Comfort draad loos van 2019 is deze voorzien van een sensor? Die na een uur geen beweging terug schakelt naar 17 graden nacht stand.

Werkt deze ook op LSC deurbel