Domotica algemeen

Waarvoor gebruik je domotica? . . .

Domotica is een technologie om huizen en gebouwen te automatiseren. Het doel van domotica is om het leven van mensen gemakkelijker, comfortabeler en veiliger te maken met behulp van technologie. Met domotica kun je bijvoorbeeld de temperatuur in huis regelen, verlichting en elektrische apparaten aan- en uitzetten, en toegang tot het huis verlenen aan anderen, allemaal met behulp van een smartphone of een ander apparaat. Dit kan helpen om energie te besparen en de veiligheid van het huis te verhogen. In het algemeen kan domotica worden gebruikt om een huis of gebouw slimmer, efficiënter en gemakkelijker te beheren.


wat is het voordeel van domotica? . . .

Er zijn veel voordelen in het gebruik van domotica in zowel huizen als gebouwen. Een van de grootste voordelen is dat het het gemak en comfort van mensen kan verbeteren.
Bijvoorbeeld, kun je met domotica de temperatuur in hun huis regelen zonder op te staan van de bank, of verlichting aan- en uitzetten zonder een lichtknop aan te raken. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor mensen met beperkte mobiliteit of die moeite hebben met het bedienen van traditionele huisapparatuur.

Een ander voordeel van domotica is dat het kan helpen om energie te besparen. Door middel van slimme thermostaten en verlichting kunnen mensen hun huis automatiseren om energie te besparen wanneer ze niet aanwezig zijn, of als ze slapen. Dit kan leiden tot lagere energierekeningen.

Verder kan domotica ook de veiligheid van een huis verhogen. Met leef patronen in de verlichting kan een aanwezigheid nagebootst wofden. Ook kanmet behulp van beveiligingscamera's en deuren die op afstand kunnen worden geopend en gesloten, hun huis beter beveiligd worden tegen indringers. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die vaak op reis zijn of die alleen wonen.

Tenslotte kan domotica ook het beheer van een huis of gebouw vereenvoudigen. In plaats van afzonderlijk elk apparaat in huis te moeten bedienen, kan alles op afstand beheerd worden met behulp van de smartphone of een ander apparaat. Dit kan tijd en moeite besparen en het leven gemakkelijker maken.


Is nedis ook met homey te bedienen? Groeten Karel

Het maakt gebruik van het Zigbee Smartlife / Tuya protocol. Voor zover ik weet, kun je deze niet direct koppelen maar wel via IFTTT.


Beste, Ik ben op zoek naar rookmelder die ik kan koppelen met mijn domotica systeem (zowel in als uitgang) Elke verdieping wil ik een rookmelder plaatsen (Ei 146) die op 220v werken en aan elkaar gekoppeld zijn met een contact. De Ei 413 moet dit ku . . .

De EI145 is 230V gevoed en kan aan elkaar gekoppeld worden.
https://www.domoticahouse.nl/nl/ei-rookmelder-146

Als de standaard uitgang van de EI146 niet te koppelen is met je domotica systeem, dan kun je ook met optionele relaisvoet werken:
https://www.domoticahouse.nl/nl/ei-rookmelder-relaisvoet-voor-ei-146


Ben op zoek naar oplader voor batterij solar motor somfy

Een Somfy WF Li-Ion battery solar panel is in plaats van een adapter.
De adapter hangt van het type motor af. Als je dit even doorgeeft, dan kan ik je vertellen welke adapter je kunt gebruiken om de accu op te laden.


Als ik de WiFi schakelaar plaats, hoe weet ik of hij uitschakeld als de zonwering op het einde is. Als ik hem dus op afstand wil bedienen als ik niet thuis ben. Nu moet ik de knop op 0 draaien na het uit of indraaien van het scherm? Zou graag de zon . . .

Is de Fibaro thermostaatknop ook zo in te stellen dat deze alleen kijkt/luistert naar de externe temperatuursensor?

Ja, als de externe sensor is gekoppeld, luistert de knop naar de externe sensor.

De temperatuur wordt via de controller ingesteld (of handmatig tijdelijke overbrugt).


Hoe kan ik een nedis stekker met Google spraakbesturing aan/uitzetten. Ik kan geen duidelijke handleiding hierover vinden, hoe ik dit stap voor stap kan instellen ?

Dag Wat heb ik nodig als bridge om kaku schakelmateriaal te bedienen middels Home Assistant of Google Home.

Wat is het verschil tussen de is 2000 en de smart bridge centrale bediening met Android. Mvg.Fred.

Ik heb thuis een bedrade kruisschakeling (3 schakelaars - wissel/kruis/wissel) met één lamp geschakeld. Ik wil een 4e schakelaar draadloos hiermee integreren. Wat heb ik hiervoor nodig?

Werkt de Z-Wave aan-uit stekker ook met Somfy Tahoma?