Vragen secties

KlikAanKlikUit vragen
Kan ik verschillende Klikaanklikuit producten door elkaar gebruiken?

Jazeker. Alle zenders die met een A beginnen kunnen direct aan een ontvanger met een A gekoppeld worden (bijvoorbeeld de AYCT-102 aan de ACM-250-LD). De producten beginnend met een Z (Zigbee serie) kunnen niet aan een ontvanger met een A gekoppeld worden.
Een uitzondering zijn de producten beginnend met AL (van de Security lijn). Deze kunnen alleen aan de alarm controller (ALSIR-2000) gekoppeld worden. Deze controller kan dan weer aan de ICS-2000 gekoppeld worden om het alarm systeem aan- en uit te zetten en alarm melding door te krijgen op je smartphone app.
De series die beginnen met een A en met Z kunnen wel aan de ICS-2000 gekoppeld worden, zodat ze via de ICS-2000 wel samen kunnen werken (bijvoorbeeld een AWST-8800 wandzender gebruiken om een ZLED-2709 lamp aan te sturen).

Alle zenders vind je hier.
Alle ontvangers vind je hier.
De Zigbee producten staan hier.


Hi Ik heb vraag over de ACC 3500 wcd En over de awst 9000. Kan ik met de awst de acc aan uit schakelen Wat heb ik nodig om dit resultaat te krijgen? En nog een vraag over de aswt 9000, kan ik met de optie dubbel schakeler. Bijvoorbeeld de acc 3500 . . .

Je kunt inderdaad de ACC-3500 aan- en uitzetten met de AWST-9000.
Je kunt de beide knoppen van de AWST-9000 koppelen aan verschillende apparaten (dus inderdaad knop 1 aan de ACC-3500 en knop 2 aan de ACM-2300-HZ).


type acm-1000 Bij in schakeling brand lamp goed maar even later gaat lamp zaagt branden. wat kan ik hier aan doen . P Rosier

Ik vermoed dat er een probleem met de ACM-1000 is. Je kunt het beste even contact opnemen met de winkel waar deze gekocht is.


Meer >>
Informatie
Ik ben geïnteresseerd in het Somfy Glydea 60 systeem met midden sluiting. Hoe wordt de rail als deze RTS gestuurd is gevoed. Wordt deze ook bedraad met een 230V aansluiting of is dit via batterijen? met vriendelijke groeten Peter

Deze rail wordt altjid gevoed door 230V.
Bij RTS wordt de rail draadloos aangestuurd. Bij bedrade uitvoering is het een 3-draad aansluiting (zoals bij een rolluik).


Ik heb een Phiio psp05 sensor, krijg alleen nog geen bewegingsmelding binnen in Domoticz. Hoe moet sensor ingesteld zijn en welke entrie zou dat moeten zijn?

Deze moet je koppelen als een normale z-wave module (zie handleiding voor de specieke koppel actie). Zorg wel dat je het template voor deze module in Domoticz hebt, anders verschijnen de individuele apparaten niet.


Wi-Fi Gordijn-, rolluik- of zonneschermbediening Merk Nedis Wanneer komt Hij binnen bij mij ?

Deze wordt komende maand weer verwacht.


Meer >>
Wifi modules
Wifi modules: Wat kun je er mee?

Als je serieus aan de gang wilt Domotica, dan is een controller over het algemeen wel een vereiste, zoals een Fibaro HC-2Klikaanklikuit ICS-2000 of een Homey.
Echter dat is meteen ook een zware stap (in geld en in moeite), met de wifi modules heb je deze controllers dus niet nodig.
Daarom is het zo mooi, dat er nu ook modules zijn, waar geen centrale controller meer nodig is. Dit is de nieuwe serie van Nedis. Gewoon rechtstreeks via Wifi en bediening via de Smartlife app. Geen gedoe met aparte signalen en apparaten. 
Een mooi voorbeeld is de nieuwste Rookmelder. Deze werkt op batterijen, dus plaatsing is super eenvoudig. Daarna snel de koppeling met Wifi en de Smartlife app en je hebt niet alleen lokaal een rookmelder, maar ook op afstand een melding van rook én extreme temperatuur stijging. Dus ook nog eens slimmer dan een standaard rookmelder!
Kijk hier maar eens voor de andere Smartlife modules die je rechtstreeks op Wifi met de Smartlife app kunt koppelen.


Ik zoek een relais die minimaal 1300 Watt (230V) secondair kan schaken en met wifi onder Home Assistent kan worden bediend. NO Primair en secundair volledig gescheiden.

Met Smartlife zou deze deze schakelmodule kunnen gebruiken in combinatie met een relais (max 20A) zodat er geen directe verbinding is tussen schakelmodule en apparaat:
https://www.domoticahouse.nl/nl/wi-fi-smart-switch-2500-watt
https://www.domoticahouse.nl/nl/finder-serie-22-vermogensrelais-222182304000

Eventueel kun je beiden samen in een waterdichte elektradoos inbouwen met DIN railtje:
https://www.domoticahouse.nl/nl/montagedoos-waterdicht-met-din-rail-8712259090184


Beste domotica house, Ik ben opzoek naar het volgende: - slimme inbouw dimmer voor "domme" dimbare led lampen (3 stuks) - fysiek te bedienen, en met app (voorkeur ook via apple homekit) - aparte (draadloze) wandschakelaar om hotelschakeling te mak . . .

Met Klikaanklikuit kan dit zo:

Dat kan o.a. door de ZCM-250-LD inbouw dimmer te gebruiken.
Deze kan op een bestaande schakelaar aangesloten en bediend worden.
Tevens kan deze met de draadloze wandschakelaar uit de set vanaf een 2e locatie bediend worden:

https://www.domoticahouse.nl/nl/draadloze-wandschakelaar-met-enkele-en-dubbele-frontplaat

Bediening via app gaat met deze bridge:
https://www.domoticahouse.nl/nl/klikaanklikuit-smart-bridge-internet-control-station

Je kunt ook kiezen voor een zwave systeem (met een 2-weg systeem waarbij je in de app.
Het voordeel is dat deze modules 2-weg zijn (in de app zie je dan de status).
Tevens zie je bij deze modules het verbruik in de app van Fibaro.

Daarvoor heb je de volgende onderdelen:

Inbouw dim module:

https://www.domoticahouse.nl/nl/fibaro-dimmer-2

Draadloze wandschakelaar:
https://www.domoticahouse.nl/nl/wandschakelaar-z-push-button-2-heatit-zwave

Internet bridge/controller:

https://www.domoticahouse.nl/nl/fibaro-home-center-lite-3


Meer >>
Honeywell
Is de draadloze deurbel van Honeywell zwave? Bedoeling is om te combineren met fibaro

Nee, helaas. Honeywell gebruikt een eigen protocol en kan dus niet ontvangen worden door de Fibaro controller.
Als je een bel wil gebruiken met Fibaro dan zijn er diverse oplossingen. Dit is een mogelijkheid:
Je kunt een relais aan je bestaande bel koppelen en daaraan een universele ingang of smart impact

In de Fibaro controller (of andere zwave controller) kun je dan een scene maken die "iets" doet met de bel trigger.


hallo ik ben geïnteresseerd in de evohome maar mijn vraag is kan ik 2 aan/uit RF-module (BDR91A1000) in een syteem stoppen een voor aansturing ketel en en voor de honeywel stadsklep voor vloerverwarming om hier een aparte zone van te maken. had a . . .

De RF module is om de ketel aan te sturen. Het is niet mogelijk méér dan 1 ketel in 1 systeem te gebruiken.


Betreft Evohome radiator regelaar. Is deze te gebruiken via de Somfy Tahoma Switch?

Nee, de Evohome is een eigen protocol.


Meer >>
Domotica algemeen
<span style="color: #343541; font-family: Söhne, ui-sans-serif, system-ui, -apple-system, 'Segoe UI', Roboto, Ubuntu, Cantarell, 'Noto Sans', sans-serif, 'Helvetica Neue', Arial, 'Apple Color Emoji', 'Segoe UI Emoji', 'Segoe UI Symbol', 'Noto Col . . .

Domotica is een technologie om huizen en gebouwen te automatiseren. Het doel van domotica is om het leven van mensen gemakkelijker, comfortabeler en veiliger te maken met behulp van technologie. Met domotica kun je bijvoorbeeld de temperatuur in huis regelen, verlichting en elektrische apparaten aan- en uitzetten, en toegang tot het huis verlenen aan anderen, allemaal met behulp van een smartphone of een ander apparaat. Dit kan helpen om energie te besparen en de veiligheid van het huis te verhogen. In het algemeen kan domotica worden gebruikt om een huis of gebouw slimmer, efficiënter en gemakkelijker te beheren.


<span style="color: #343541; font-family: Söhne, ui-sans-serif, system-ui, -apple-system, 'Segoe UI', Roboto, Ubuntu, Cantarell, 'Noto Sans', sans-serif, 'Helvetica Neue', Arial, 'Apple Color Emoji', 'Segoe UI Emoji', 'Segoe UI Symbol', 'Noto Col . . .

Er zijn veel voordelen in het gebruik van domotica in zowel huizen als gebouwen. Een van de grootste voordelen is dat het het gemak en comfort van mensen kan verbeteren.
Bijvoorbeeld, kun je met domotica de temperatuur in hun huis regelen zonder op te staan van de bank, of verlichting aan- en uitzetten zonder een lichtknop aan te raken. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor mensen met beperkte mobiliteit of die moeite hebben met het bedienen van traditionele huisapparatuur.

Een ander voordeel van domotica is dat het kan helpen om energie te besparen. Door middel van slimme thermostaten en verlichting kunnen mensen hun huis automatiseren om energie te besparen wanneer ze niet aanwezig zijn, of als ze slapen. Dit kan leiden tot lagere energierekeningen.

Verder kan domotica ook de veiligheid van een huis verhogen. Met leef patronen in de verlichting kan een aanwezigheid nagebootst wofden. Ook kanmet behulp van beveiligingscamera's en deuren die op afstand kunnen worden geopend en gesloten, hun huis beter beveiligd worden tegen indringers. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die vaak op reis zijn of die alleen wonen.

Tenslotte kan domotica ook het beheer van een huis of gebouw vereenvoudigen. In plaats van afzonderlijk elk apparaat in huis te moeten bedienen, kan alles op afstand beheerd worden met behulp van de smartphone of een ander apparaat. Dit kan tijd en moeite besparen en het leven gemakkelijker maken.


Is nedis ook met homey te bedienen? Groeten Karel

Het maakt gebruik van het Zigbee Smartlife / Tuya protocol. Voor zover ik weet, kun je deze niet direct koppelen maar wel via IFTTT.


Meer >>