Regenmeter POPP -  z-wave
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Regenmeter POPP Z-Rain - z-wave

Wil je weten wanneer het begint te regenen en je ramen nog steeds geopend zijn? Of wilt u uw tuin intelligent water geven en wilt u ook de neerslag meten? De POPP Z-Rain maakt dit mogelijk

€ 79,95 Incl 21% BTW

€ 66,07 Exclusief belasting

check Op voorraad
Omschrijving

Regenmeter POPP Z-Rain -  z-wave

Regenmeter voor buiten, te koppelen aan Fibaro HCL, HC2 of Domoticz

Wil je weten wanneer het begint te regenen en je ramen nog steeds geopend zijn? Of wilt u uw tuin intelligent water geven en wilt u ook de neerslag meten? De POPP Z-Rain maakt dit mogelijk

De Z-Rain heeft een interne opvangbakje, waar het regenwater wordt opgevangen totdat het gewicht van het water de schudder kantelt. Het kantelen wordt geregistreerd vanaf een sensor en ook geteld. Op basis hiervan wordt de regenval berekend.

Met de eerste kanteling van het bakje en daarom meteen naar het begin van de regen, ontvangt u de eerste waarde van de Z-Rain. Dan kunt u een push-bericht of e-mail ontvangen als een van uw vensters nog steeds wordt geopend en uw scherm automatisch sluit.

Het grote voordeel van de Z-Rain is dat hij niet alleen regen detecteert, maar ook de exacte hoeveelheid regen meet. Een kleine douche is niet altijd een reden om uw ramen te sluiten.
U kunt ook de waarde van regen configureren, als u op de hoogte wilt worden gehouden van de regen. Tijdens een regenval rapporteert de Z-Rain de hoeveelheid regen elke 1024 seconden in m3 (totale som regenval), mm per m2 en mm / u (huidige sterkte van de regenval) naar de Smart Home Gateway (bv de Fibaro of Domoticz controller). Wanneer de regenval stopt, wordt de laatst gemeten waarde naar de gateway verzonden. Daarna wordt de waarde weer nul. Hiermee kunt u de besproeiing van uw tuin uitschakelen met het begin van een regenbui en de volgende besproeiingscyclus inschakelen op basis van de metingen van de laatste regenval.

Dankzij Z-Wave en de werking met twee standaard AAA-batterijen kan de Z-Rain overal in uw tuin worden geplaatst. Vanwege de geïntegreerde batterij-boostertechnologie kan de Z-Rain een levensduur van maximaal 5 jaar hebben, afhankelijk van het wekinterval.

Regensensor / regenmeter
Meet het volume van de regenval in mm / h (cumuleert de laatste 1024 seconden tot 1 uur)
Beschermingsklasse: IP55
Voeding: 2x AAA-batterijen (levensduur: 5 jaar, afhankelijk van activeringsinterval)
Omvang van de levering: 1x Z-Rain, 2x AAA-batterijen (alkaline)
Draadloze technologie: Z-Wave Plus
Afmetingen: 132x132x139 mm

Datasheet
POPE700168
0.15 kg
4251295700168
Datasheet
Systeem
Z-wave
Module type
Zender
Type module
Sensor
Gebruik
Opbouw
Veel gestelde vragen
    Ik heb een Phiio psp05 sensor, krijg alleen nog geen bewegingsmelding binnen in Domoticz. Hoe moet sensor ingesteld zijn en welke entrie zou dat moeten zijn?

    Deze moet je koppelen als een normale z-wave module (zie handleiding voor de specieke koppel actie). Zorg wel dat je het template voor deze module in Domoticz hebt, anders verschijnen de individuele apparaten niet.


Customers who bought this product also bought: