Hoe kan ik een tijdschakeling door middel van domotica maken?

Wil jij je apparaten automatisch aan en uit schakelen?

Domotica tijdschakeling

Je kent het wel: op diverse plekken in het huis zitten tijdschakelaars die middels een pennetje op een vaste tijd aan en uitgeschakeld worden. Hierbij kunnen lampen en andere apparaten geschakeld worden, bijvoorbeeld om een huis leefbaar te maken.

Natuurlijk zijn hier betere oplossingen voor met domotica producten;).

1) Klikaanklikuit budget start set:

Klikaanklikuit timer zender met 3 schakel modules:

Hiermee kun je per apparaat instellen wanneer deze aan- en uit moet. Tevens kun je de timer als afstandbediening gebruiken.

Afstandsbediening met ingebouwde timer ATMT-502
Draadloze Schakelaarset - APC3-2300R

2) Klikaanklikuit internet controller met schakel modules:

Klikaanklikuit internet controller met 3 schakel modules:

Hiermee kun je niet alleen per apparaat instellen wanneer deze aan- en uit moet, maar kun je dit bijvoorbeeld ook koppelen aan de zonsondergang en zonsopgang. Dit geeft een veiliger beeld, omdat de lampen niet meer op vaste tijden aan- en uitgaan, maar variëren met de zonsondergang en opgang. De controller is daarnaast ook op afstand met een smartphone te bedienen.

Internet Control Station - ICS-2000
Draadloze Schakelaarset - APC3-2300R

3) Z-wave Domoticz start set:

Domoticz z-wave controller met 4 schakel modules:

Hiermee kun je niet alleen per apparaat instellen wanneer deze aan- en uit moet, maar kun je dit bijvoorbeeld ook koppelen aan de zonsondergang en zonsopgang. Tevens is een vaste tijd te nemen met een variabele tijd eromheen. Dit geeft een veiliger beeld, omdat de lampen niet meer op vaste tijden aan- en uitgaan, maar variëren met de zonsondergang en opgang. De controller is daarnaast ook op afstand met een smartphone te bedienen en kun je zien of lampen aan- of uit zijn.

4) Fibaro schakel start set:

Fibaro HCL controller met 4 schakel modules:

Hiermee kun je niet alleen per apparaat instellen wanneer deze aan- en uit moet, maar kun je dit bijvoorbeeld ook koppelen aan de zonsondergang en zonsopgang. Tevens is een vaste tijd te nemen met een variabele tijd eromheen. Dit geeft een veiliger beeld, omdat de lampen niet meer op vaste tijden aan- en uitgaan, maar variëren met de zonsondergang en opgang. De prachtige Fibaro controller is daarnaast ook op afstand met een smartphone te bedienen en kun je zien of lampen aan- of uit zijn.

Alle oplossingen zijn start sets met 4 schakel modules. Deze zijn allemaal ook uit te breiden met dim modules, rolluik/gordijn modules of andere schakel modules.

Ook is het mogelijk om niet de zonsopgang en zonsondergang te nemen, maar met een schemer schakelaar te werken die een signaal geeft naar de controller om daarmee de lampen aan- en uit te schakelen.

Reacties zijn gesloten.